Meh klik kejap~

Monday, November 11, 2013

Deko : Ruang solat siap!

Tink!

Akhirnya ruang solat jugak siap dulu. Yang lain masih tertunggak. Haha. Okey meh nak share. 

Haaa ni gambar sebelum. Dua tahun duk macam ni je. Kosong. Kosong. Kosong.


Tambah wall shelf dengan penyangkut sejadah. Rak tu beli kat Giant je. Harga RM29.99! Tengah promotion. Hehehe. Merata aku cari rak tu kat Bangi. Kalau tengok kat kedai hardware kebanyakan jual dalam RM50. Penyangkut tu pulak memang cari kat kedai hardware. Ada diskaun 45%. So harga dalam RM57 dapatlah beli dalam RM30 lebih. Suka aku! Yang frame tu, aku print je kat office. Kehkeh. Lalang tu pulak jenuh aku buat sendiri. Nampak pelik. Tapi lantak sana lah. Susunan macam tak cantik kan? Memang. Sebab aku taktau nak ubah macam mana nak bagi cantik. Tanya daddy, semua pun okey. Pfftttt.


Oooo oohh! Pastu aku tukar carpet jugak. Kau tahu aku memang nak gila carpet kaler ijau ni. Kat Jusco RM69.90. Sebaek tak gaji lagi time tu. Jadi tak beli lah kan. Masa hari gaji aku singgah Mydin Kajang. Sekali aku ternampak carpet yang sejibam jual kat Jusco tu. Tengok pulak harga, mak aiii! Banyak beza! Mydin jual RM39.90 je! Malam tu jugak ku seret daddy teman beli carpet. Mihmihmih.


Aku rasa macam kureng siket tapi taktau kat mana yang kurengnye. Tapi biar lah. Asalkan ade tempat solat yang selesa. Ada tempat penyidai. Ada tempat letak al-Quran. Dah cukup. Moga-moga makin melekat kami sekeluarga kat ruang solat ni. Aminnn!








16 comments:

  1. Cantik nyer Wa ruang solat Wawa. Kami sembahyang kat bilik je Wa. Belum ada ruang solat lagi. Huuu. Kenapa ah daku tak semangat cam korang?! Huuu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni pun bilik naila yatie...hihi...sebab ade ruang terlebih, mungkin jugak barang naila yang tak byk sgt, maka ade lah ruang secoet ni...hehe...

      Delete
  2. Suka. xde yg kureng nye wa oiii.. elok je :)

    ReplyDelete
  3. cantik. kemas! tak sabar nak mas!uk rumah

    ReplyDelete
  4. Praktikal lah letak tmpt penyidai mcm tu.. jimat banyak ruang

    ReplyDelete
  5. wawa thanks for sharing pasal ruang solat..sekrg ni pun tgh search idea nak deko ruang solat pejabat..
    seronok tengok..:-)

    ReplyDelete
  6. Wa, kiranya ko mcm aku jugak la ni. Turun katil je terus smyggg. Hahaah

    ReplyDelete
  7. Cantik ruang solat wawa buat. Hana pun suka carpet hijau tu.. Kita samalah, ruang solatnya kat hujung katil.. hehe

    ReplyDelete
  8. betul wa yang penting ada ruang solat ...boleh tazkirah ngaji dengan selesa....tengok rumah sendiri kecik hmmm nak jugak begini

    ReplyDelete
  9. wa! mana beli tempat sangkut sejadar yg lekat trus tu? nk jugakkkk!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kedai hardware byk...tp jgn tekujat klu tengok harga sampai beratus2...haha...aku pun tekujat gak memula...sebaek jumpe kedai yg bg potongan 45%...pastu amek penyidai plg murah...yg ratus2 tu lg cantek tp tengok purse, okey tak mampu...haha...

      Delete
  10. tengah cari karpet macam wawa jugak...nampaknya ptg nie kena round mydin kajang la...hehehe

    ReplyDelete
  11. alhamdulillah..bagus korang ni...hehe..sy nak ade ruang solat gak..asik solat dlm lemari jek

    ReplyDelete
  12. cantikkkkkkkkk la wawa...sebab pink ituuuuuuuuuu

    ReplyDelete