Meh klik kejap~

Monday, January 28, 2013

Birthday Party Mikha - MommyCha~

Siapa keje hari ni?? Angkat tangan! Eh apesal aku angkat tangan?? Haaaa jangan taktau company aku kerja hari ni ye walaupun duk Selangor. Sobsobs~ Tapi nak halfday, aura opis terasa berhantu je hari ni. Hikhik alasan semata kannnn~ Ok tutup pasal cuti, korang yang cuti takyah nak senyum kambing ke, sumbing ke sebab aku kena kerja ye. 

Semalam kitorang memenuhi undangan Bday Party Mikha anak mommycha. Sampai sana, dari jauh dah nampak khemah pink biru tu. Hohhh! Meriah gilers hokey dengan ada lagunye, belon berkaler kaler, tengok sekali imbas dah macam kenduri kawen pun ada. Hihihi~ Memang cantek! I is jeles okey. 

Dia punya makanan pulak, kalau aku ingat balik memang bergelen gelen aku telan air liur. Hahaha~  Yelah kalau pergi kenduri kawen ke tunang ke, biase lah makanan die kite jupe nasi, bubur, ade buah-buah ciket kan. Tapi bila pergi kat sini, ada gula-gula lah, kek lah, nauget, sosej, haaaa ape lagi. Memang best lah! Eh bday party dgn wedding kan lain, kompem la makanan pun beza ye dak. Ye ar, ni pestime aku pergi bday party setelah 26 tahun hidup di muka bumi ni. Sadis tak?

Tengah makan-makan tetibe sue umi aqilah datang tegur. "Ni Naila kan?" Haaaa kemain glemer Naila ni kan. Aku yang menaip, Naila yang dikenali. Sentap mak jemah. Hikhik. Abis makan baru aku bawak Naila jumpa dengan Aqilah. Sembang sembang sembang, Anis mommy Airiell pulak sampai. Masa tu tak busy sangat dah, baru mommycha join bersembang. Kalau tak sebelum ni keluar masuk rumah je mommycha amek makanan la, amek itu amek ini. Yang aku perasan memang busy bebenor mak buyung tu. Cam biasa bila dah berkumpul, gambar harus ada! Baru lah ada memori daun pisang kan. 

Dekat dua jam gak aku berkampung kat situ. Nak duk lama-lama segan mak. Kalau ikut memang nak tunggu mommies lain datang, tapi takpe lah. Takde rezeki. Next time boleh jumpa lagi. 

Ok perenggan yang terakhir kepada Mikha, Happy Birthday Mikha! Semoga membesar dengan sihat. Jadi anak yang soleh. Muahhh muahhh dari Naila. Eh??
*
*
*
Daddy Naila cakap, "Budak tu la yang kena pukul dengan pengasuh tu kan? Budak tu la yang tercekik apple tu kan? Hensem budak nye..." Hihihi. 

Happy Besday Mikha~ Tiup tiup lilin. Eh Bday Mikha ke Mommy Cha? Lalala~
Macam-macam Annaila makan kat situ...Hihi...Annaila nanti takde bday party bagai ni tau...Time ni lah Annaila kne melantak bebanyak...Huahuahua~
Heppp Naila. Amboi nampak Mikha yang ensem sampai terteleng2 kepala tu ye. Malu cket anak dara mama ni.
Annaila sebok beramah mesra dgn aunty Sue. Camera pun tak pandang dah.
Kalau tunggu lagi siket boleh penuhkan gambar dengan mommies lain. Sobsobs~
Ganas anak dara ni. Duk sebok nak tarik orang punya headband. Nanti mama beli kan untuk Naila besarrrr punyeeeee! 
Cepat rebut gula-gula. Besar cket kte letak tepung suruh rebut gula-gula dalam tepung! Mst comel memasing muka! 
Tak berkelip Airiell usha anak dara Sue. Hihihi. 
Ape je lah yang disembang sampai cucuk cucuk muka tu.
2 budak kecik bergolek golek atas meja...

16 comments:

  1. Wahhh..bestnye. Dapat tengok Mikha tiup kek beday. Ena datang lewat, time hujan masa tu. Tak dapat jumpa Naila. Huhu

    ReplyDelete
  2. Wah happeningnye...seronot je nengok gambar...teringin nk peg tapi malu+masih penat keje kawen....

    ReplyDelete
  3. hehehe...comell2 sangat budak2 ni kan..gerammm!!
    nnti kita jumpa lg ok...dah kenal tak malu dah
    tapi semalam xde pulak rase segan ..mcm dah knl lame kan kan..heheh

    ReplyDelete
  4. syoknye syoknye! suka tgk gelagat anak masing2 hehe

    ReplyDelete
  5. Salam kenal..meriahnya besday mika

    ReplyDelete
  6. ahah bestnya kalau i pg kang tak tau nk dukung sape sebab belum ada baby sobsob huhu

    ReplyDelete
  7. HAhaha nak gelak guling2 baca caption wawa. paling lawak suruh naila makan bnyak2 sbb xde birthday party for her. kahkah Meriahnyaaaa.. I is jeles. Kalau hana duk kl, ada je gathering or birthday party blh lah join berkenalan dgn uolls.

    ReplyDelete
  8. ala bestnyer dpt kumpui2 anak n jumpa mcm ni..hihihi

    ReplyDelete
  9. Salam annaila&mama nya. Tq sudi dtg, terharu sgt2 tau. Harap u ols mkn kenyang, dan sori kalo tak terlayan, al maklumler tuan umah bz u olss! Pastu nak say tq sebab sudi buatkan entry besday mikha. Aah nmpk sgt gambo tu daku yg beria tiup lilin hahahaha! Nerves sebab mikha tiup tak padam2 hehehe. Last2 mak buyung yg hover tiup..kahkahkah! ;) nanti jumpe di besday fayel lak yer..tata naila..amboiii sampai terteleng kepala nengok anak mommycha, berkenan ke? Hahahahahaha!

    ReplyDelete
  10. bestnya tgk.anak2 pun suka je dpt jumpa kwn2 ;)

    ReplyDelete
  11. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  12. airiell kalo tgk anak dara org mang gitu slalu..xbkelip mata...gatai..hahahaha.. :p

    ReplyDelete
  13. waaaa,,,jelessss...xdpt join korang gi besday party mikha...kalu x boleh jupe lg korang sume...

    ReplyDelete
  14. Hahaha...tegelak tngk naila teleng2 tngok mikha tu...:-)
    Kan besh kalau qaleef dpt joint sekali....

    ReplyDelete