Meh klik kejap~

Friday, January 18, 2013

Annaila : Mama buli?


Seriously mama buli????

Hohhhh hemoh hemoh. Budak ni menangis bukan sebab kena buli. Budak ni nangis sebab nak main iphone mama dia. Bila dia mintak, aku bagi tapi aku off kan lah. Bila dapat kat Naila iphone dah gelap gelita, maka dia punya mengamuk cenggitu lah. Dia hempas iphone tu atas tilam. Haaaa sebaik atas tilam kan. Dia hempas, pastu amek balik. Hempas lagi, amek balik. Cenggitu lah beberapa kali sambil nangis tendang tendang kaki. Ada harapan nak hentak kaki ni kalau ngamuk. 

Bila duk hempas cenggitu, aku amek iphone terus simpan. Dia punya mengamuk sampai keluar air mata pulak dah! Drama queen sangat ni. Haihhhh~ Last aku pujuk dukung bawak keluar bagi mainan. Tu pun teresak esak lagi nak kan iphone tu. Pastu bila aku dah terloncat sana terloncat sini baru lah dia nak gelak. Haihhh~

Cerita sama daddy Naila, daddy senyum je pastu boleh ye jawab, 
Daddy : "Ikut perangai siapa lah kan." 
Aku, "Gulpp!"





pagi tadi, Annaila baru pas mandi nak berpeluk dengan mama bila mama nak keje....hihi...manje tau ini budak...

16 comments:

  1. hoh..sama sgt ngan alya..
    siap sekarang dah pandai guna jari telunjuk duk tiru kita touch screen..haih anak..

    ReplyDelete
  2. boleh geng dgn asyraf ni..asyraf suke benor buat henpon mummy dia jadik kereta..padahal mainan kereta penuh rumah..huhu..
    pastu kalau ambik, siap dia mengamuk pastu nk hempuk muka kat lantai..sabo jekk..

    ReplyDelete
  3. alamak..mama dia kena beli 1 lagi iphone la wat naila...hehehe...

    ReplyDelete
  4. Nak baik campak ea?? Comel dia bila membesar ni :)

    ReplyDelete
  5. hehe..comel betul muka naila d buli mama. nasib baik campak atas tilam :P

    ReplyDelete
  6. comel naila, nangis mulut besar pun comel..hahaha, sama mcm aish, kemain baran sekarang.

    ReplyDelete
  7. amboi smpai meleleh air mata...
    pandai ye nk iphone...mintak mama belikn Naila satu ye....:P

    ReplyDelete
  8. sedih tgk muka budak naila nangis... noty mama dia ni...

    ReplyDelete
  9. beli lah iPhone sebijik utk Annaila.. kesian dia.huhuhu

    ReplyDelete
  10. same ngn dhia.. klu pgg hp die nk yg on xnk yg gelap gelita... sedeyyy hp ibu jd mangsa campak dhia..huhu..

    ReplyDelete
  11. heheh kena beli iphone mainan...hehhe baru leh main gan mama sekali hehe

    ReplyDelete
  12. hehehehe..hp jugak la yg dia suke kan?..kalau nak amik barang dari baby org kata kene ganti or umpan benda lain..hehehe..

    ReplyDelete
  13. sampai meleleh air mata...err naila ade number talian NUR tak? meh momycha kasik hihihihi!

    ReplyDelete
  14. u apa kata u pakai casing iphone yg lifeproof tu. kalau naila campak kat lantai ke air ke takde effect pape haha. serius. kawan i ada pakai. dia siap bawak masuk laut sebab dia surfing.

    ReplyDelete
  15. heppp..hepppp..mama buli naila yer.. =)

    ReplyDelete