Meh klik kejap~

Thursday, January 31, 2013

Annaila : Kolam baru~

Annaila sekarang dah pandai nak main air. Kalau mandi suka nak duduk merangkak dalam toilet. Annaila pulak sejak azalinya memang tak pernah ada tab mandi sendiri. Hoh! Mama taknak beli sebab rasa semak je nanti bilik air tu. Kalau bilik air besar boleh la kan. 

Pastu bila dia dah start nak main-main air, terus terasa nak beli kolam untuk dia. Kolam yang macam bapak aku beli untuk kitorang masa kecik-kecik tu. Weekend lepas, aku pergi menapak kat GIANT Bangi (WARTA) cari kolam. Eh kat Giant, boleh tahan jugak barang-barang mainan dia. Murah pun murah! Nak tahu harga untuk kolam ni berapa? Cer teka, cer teka! Ok meh aku bagitahu, harga adalah RM14.99 sen sahaja. Murah gila! Pastu kan tepi-tepi tu kene isi angin, aku pun beli lah pump cikai yang harga dalam RM6.99 sen. 

Balik rumah, lagi 20 minit dah pukul 7 malam, terus aku memulakan misi isi angin kolam, isi air, pastu last sekali isi Naila dalam kolam. Hahahaha~ Memula dia macam cuak giler masuk dalam kolam tu, pastu start tepuk-tepuk air dan akhirnye senyum sampai ke telinga! <<- dari dulu pikir napa kene senyum sampai telinga??macam hantu je kan. Cukup 15minit, bawak Naila keluar dari kolam, dia punya mengamuk tak puas hati! Nak mandi lagi. 

Kolam tu aku tinggalkan aje kat umah mak aku. Umah aku ni apartment. Celah mana pulak nak letak kolam tu kan. So hujung-hujung minggu boleh la balik umah opah mandi kolam. 

Cepat betul budak kecik ni membesar. Dua bulan lagi nak masuk setahun dah. 





13 comments:

  1. tengah mencari gak kolam ni kt Giant~
    tp smp skrg xjmp2 lagi,agknya xgeti cari xpown mata da rabun[huhu]

    tuelah kejap jer ase ank da bsr erk,lg 2bln da setahun~
    da leh rancang nk tmbh no.2 lak nie[eh silap plak]...

    ReplyDelete
  2. syoknye Annaila mandi kolam ye...cakap mama beli kn Naila swimming suit...cekci la Naila mama...:)

    ReplyDelete
  3. wah...best2
    ekin pon ade belikan zara kolam jugak
    sama...kat giant
    murah2
    tp kne tngu kat umah atok
    umah kat kl flat....
    banjir 1 umah nnti
    huhuhu

    ReplyDelete
  4. bestnya dy mandi kolam.....2bln lg setahun??kejap je rasa kan...:)

    ReplyDelete
  5. sonoknya..anak kecik ni memang suka air kan.. :P

    ReplyDelete
  6. waaahhh nailaaa..cekcinye..shame shame lah..hehe..

    ReplyDelete
  7. naila cekci..kolam sama sebijik cam airiell...

    ReplyDelete
  8. xjmpe pun kat giant miri nih..hohohoho... naila cekci nmpk muntotttt

    ReplyDelete
  9. suke betul mandi kat kolam...
    comel lak tu...=)

    ReplyDelete
  10. wow naila..seksi aunty erna tengok awak beraksi dlm kolam. kecik lagi ni aunty dah tergoda. ops! hehehe..ajak mama selalu bawak mandi kolam kat umah opah ye..

    eh wawa..murah la kolam giant tu. ok la kan nak buat anak kita mandi manda dlm tu. harga berbaloi baloi. perasaan kita sama je. lagi 2bulan anak kita nak berganjak ke umur 1tahun. kejap nyer...masa berlalu.

    ReplyDelete
  11. amboii nailaa..cekcinye dia.hehe..wah..murah je kolam tu beli kat giant ye. nak beli jugak la utk saif. :)

    ReplyDelete