Meh klik kejap~

Wednesday, January 30, 2013

Annaila : Cik Ted vs Mr Lion~

Lion tu kawan baru Naila. Tapi yang lama Naila tak lupa. Dua-dua dia sayang. Dua-dua dia peluk bila nak tido. Tapi semalam kena basuh dua-dua sebab terkena muntah Naila. *Naila tak berapa sihat*


Annaila nampak 'kesayangan' dia kena gantung. Bising betul suruh mama nye ambik! Pok pek pok pek!

Aku pun dukung bagi dia pegang-pegang je. Masa tu die boleh senyum-senyum lagi.

Pastu dia mengamuk bila tak dapat, aku ganti dengan teddy bear yang besar tu. Naila taknak weyh!

Tak puas hati, usha lagi 'kesayangan-kesayangan' dia yang tergantung tu. Masa ni dah start menangis.

Sebab dia berusaha keras turun ke balkoni, aku pun tutup sliding door dan Naila pun memulakan drama nye. Aku mampu tergelak-gelak tengok perangai dia. Serius comel giler weyh budak kecik tu!

Pastu datang kat aku merayu-rayu lagi suruh dukung ambil 'kesayangan' dia.

Dan Naila menangis kesedihan di tepi jendela macam orang putus cinta daaaa. Hahahaha~

Akhirnya bila aku dah kesian sangat, aku amek je lion dia tu, dia depa tangan nak peluk lion tu. Bila dapat lion, reaksi dia terus senyun-senyum! Amboi budak kecik ni~ Oh ho. Sebaek lion tu cepat kering.  Takde la rasa bersalah sangat nak bagi.

Dan setelah bergomol-gomol dengan lion, akhirnya Naila pun tido jugak. 
*
*
*
*
Maceh aunty Azie sebab bagi Mr Lion ni kat Naila. Suka sangat dia!

11 comments:

  1. alolo kesiannya Annaila sampai nangis tgk kesayangan kena gantung ye....sayang betul tu kt lion dia...

    tk sihat ye Annaila?cepat2 sembuh...:)

    ReplyDelete
  2. elok lah ni..asyraf ade tiger, naila ade lion..hehhe..
    dulu2 adik pompuan saya siap terguling2 menangis tengok anak patung dia kena basuh..kalau washing mechine semi auto kan penutup boleh bukak..dia nengok tu yang sedih gamaknya..huhu..

    ReplyDelete
  3. ciannya naila... berair mata...

    ReplyDelete
  4. tacing pulop nengok air mate dia tu..

    ReplyDelete
  5. hahahah...sweet la naila...dy nak jugak bear2 dy tu xnk lain.....akhirnya dpt gak ....comel tgk dy nangis..penyayang jugak naila nie..:D

    ReplyDelete
  6. Kesian dia... Ingat mama dia dera lion tu kot... :P

    ReplyDelete
  7. alahai, macam mana lah kalau lion tu mati nanti?? hahaa

    ReplyDelete
  8. hihihihi..annaila comel!!!!! hihi..nak gelak pun ada tgk gambar yg annaila tgk kat sliding..sedih jer...sayang bebenor ek annaila ngan cik ted ngan lion..hihi

    ReplyDelete
  9. bagus. xde bantal busuk. ada teddy dan mr.lion yang wangi. sebab mama rajin mendobi teddy dan mr.lion :)

    ReplyDelete
  10. cumel nye...
    'sampai ati mama pisahkan kami' mungkin tu bisik ati naila. hehehe

    ReplyDelete