Meh klik kejap~

Friday, January 11, 2013

Annaila : Demam Campak~

Semalam kan Annaila masih demam. Balik keje tu aku amek dia. Selalu kalau nampak aku mesti terkinja-kinja happy. Tapi semalam amek dia tengah tido, pastu dah bangun masih mamai-mamai lagi. Sampai rumah aku tidokan dia balik. Kesian budak kecik tu.

Bila Naila bangun tido tu nampak muka dia pucat gilaaaaa. Badan dia dari atas sampai ke kaki sejukkkk je! Aku cuak dah, daddy Naila sampai rumah je terus aku bagitahu pasal Naila. Malam tu jugak ajak g klinik dan mintak penawar siket dari bapak aku. Tapi masa on da way g klinik tetbe suhu Annaila macam normal. So terus la ke rumah mak aku kan. Jumpa pak aku, bapak aku belek-belek Naila pastu bapak aku cakap kena campak kot. Sebab, demam lebih 3 hari. Mulut macam ada bau siket. Dan sila lah check badan tengok ade bintat-bintat merah (macam ruam) tak. Haaaaaa. Bapak aku cakap kalau ikut pengalaman orang-orang tua memang kena campak. Tapi apa-apa hal kena jugak pergi klinik dapatkan kepastian doktor.

Balik tu baru singgah klinik jumpa doktor dan doktor pun sahkan campak. Dapat ubat sapu je sebab ubat demam banyak lagi. Doktor cakap semua baby akan kena demam campak. Lepas kena campak, pasni mungkin chicken pox plak. Woooo! Mesti lagi kesian. Huhuhu~

Tak sabar nak tunggu Naila sihat!
kesian dia macam letih sangat. Nak bangun tido susah sangat sekarang. Kalau tak pepai dah dengar die bebel...

Ni mama nak g kerja terpakse kejutkan dia nak peluk cium dia suruh byebye mama...Pastu nak anta pengasuh...Bangun2 nangis..tak senyum pun...sobsobs!

18 comments:

  1. alolo...demam campak lak dia....semoga cepat sihat yeh naila...aunty pun nk tgk naila ceria...:)

    ReplyDelete
  2. ala, cian naila..get well soon ye naila..

    ReplyDelete
  3. mase qaleef demam ritu pon dokter ade cakap mungkin die nak kene demam campak..tapi seb baik tak..demam sebab gigi jer..tapi macam wawa cakap ar..semua budak mesti akan kene demam campak semua tuh..haaiihh..risau tak habes lag nih...

    semoge naila cepat sihat yer sayang...

    ReplyDelete
  4. Alahai, anak nk besar kan. mcm2 lah dugaan. takpe Annaila strong girl , cepat sembuh ya

    ReplyDelete
  5. ala kesiannya kecik lagi dh kena campak...
    syahdu kn bila tengok ank tk bermaya...
    Annaila cepat2 sembuh ye sayang...semua auntie2 doakan kamu...Amin~~

    ReplyDelete
  6. alahai ciannya kt naila....nasib la fmly wawa de dekat sng nk refer kalu jadi pe2...ape2 semoga naila cepat sembuh tau syg..nnt mama n daddy naila susah hati..nnt naila baik demam suh mama n daddy bgi reward k...

    ReplyDelete
  7. ramai gak budak2 lahir 2012 ni kena campak yek.. anak lin kena da aritu... uhuhuh... xpe, orang kata budak kena cmpak tu, antibiotik dia kuat nanti. entah la...

    ReplyDelete
  8. bila anak tak sihat selalu dia akan lebih kuat merengek, nak manje gitu.. takpe, naila dah besar, get well soon dear..

    ReplyDelete
  9. olooo..siannye annaila..semoga cepat sembuh ye..skg musim demam kn..

    ReplyDelete
  10. cepat sembuh ye annaila. tak pe kena sekarang sebab doktor cakap bagus kalau dah kena masa kecik. tapi mesti dia meragam lebih. sabar ye

    ReplyDelete
  11. annaila baby semoga cepat sembuh.
    untuk wawa sila kasi full adress, momy cha nak post kad besday ke rumah awak ni.
    nanti emel ke puanatasha@gmail.com
    TQ!
    sian naila....:(

    ReplyDelete
  12. alaaaaaa....sedih la. semoga annaila cepat sihat. Bak kata ibu ayah erna, nak pandai macam-macam..nak ringankan badan..jadi sakit sikit-sikit. aunty erna doakan annaila cepat sembuh sihat dan boleh main sana sini pakej tolong wawa kemas rumah nanti. hehehe

    ReplyDelete
  13. olololo cian naila :) get well soon dear

    ReplyDelete
  14. anak sy pun skrg tgh kena ni,sebaya dgn nailakan,sy bg air kelapa muda.kemain suka dia.tp tgk mcm dah ok.try la.ek.

    ReplyDelete
  15. Salam kenal dan follow....
    Moga Naila cepat sembuh yek.... (^_^)

    ReplyDelete
  16. annaila...cepat sembuh yer sayang!!

    ReplyDelete
  17. semoga naila cepat sembuh yer syg
    cian die

    ReplyDelete