Meh klik kejap~

Thursday, November 29, 2012

Gegula zaman dulu~

Tadi lunch dengan daddy Naila kat ayamas Bangi. Pastu tetbe jumpe gegula ni. Mase kecik-kecik dulu suka gila gegula ni sebab die ade serbuk. Serbuk tu dijilat sampai licin la. Betapa sedap dan jakunnye dulu masa kecik-kecik. 

Sekarang bila makan, errrrrr, boleh la. Takde la sedap mana pun. Agaknye kecik-kecik dulu susah kot nak makan menda-menda cenggini. Ada sekali tu, mak suruh beli GULA MERAH singgit, aku dengan keyakinan yang sangat tinggi beli GULA-GULA MERAH singgit.  Balik rumah kena marah. Sobsobss!

12 comments:

  1. suke mkn ms kecik2 dulu
    bawak bekal gi sekolah

    ReplyDelete
  2. Pernah gak makan ni dulu2..
    Skrg cam.dh susah nak jmpe
    Budak2 lagi kenal ferrero rocher, cadbury, kitkat..

    ReplyDelete
  3. oh dulu kalo makan ni suka jilat gula dia jerrr pastu ilang gula tu..buang. pastu amik yang baru jilat gula lagi kihkihkih! kesudahannya: patutlah daku bergigi kapak didepan sekarang lengkap berbentuk gigi rabbit gitew hewhewhew!

    ReplyDelete
  4. suka gula2 ni..gula2 ade tepung..hahaha...lagi 1 suka yang ade campur2 perisa tu..

    ReplyDelete
  5. Aty ingat gak gula2 ni..!! Nostalgia hek...:-)

    ReplyDelete
  6. mmg akan makan serbuk gula tu smpai licin! hehee;)

    ReplyDelete
  7. dulu pun suka gak gula2 nie.. nyorokkan dlm beg sekolah.. hahah..

    ReplyDelete
  8. ade lagi gegule neh? aiyaaa..kalo mkn ni mak musti bising.gule dia berterabur! huhu..

    ReplyDelete
  9. dulu masa kecik2 suka makan gula2 ni...la ni x tau nak cari kat mana...

    ReplyDelete
  10. suka jugak! byk color2 kan.... yelah gula2 udang pun dah kurang rasa mcm dulu...

    ReplyDelete
  11. haah rindu hehe tp dulu bukan jenama ni kan??

    ReplyDelete