Meh klik kejap~

Tuesday, November 27, 2012

Pureen Warehouse......lah sangat~

Minggu ni, semua duk pungpang citer pergi warehouse pureen tu. Jadi dengan ini aku pun nak jugak la bercerita pasal pureen. Huahuahua!

Kesah bermula pukul 5 ptg hari Sabtu baru terkedek-kedek keluar rumah untuk pergi warehouse pureen. Bajet macam dah tahu jalan padahal pestime nak pergi. Apa punya selenga la mama Naila neh! Menggunakan teknologi canggih konon boleh berjaya la sampai ke pureen tanpa ada masalah! Sekali teknologi yang canggih tu la bawak kitorang masuk bandar kinrara, puchong depan rumah orang. Apakah!??

Dah sesat, baru lah bukak map dari website pureen. Choiiii! Masa tu dah pukul 5.45 ptg. Tapi hati ni nak tabah sangat redah Pureen dan kononnya berfikiran, "Mesti dia tutup lewat sikit sebab ramai orang." Sampai warehouse tu pukul 6.15 ptg, berjalan kakilah kami laki bini sama Annaila menuju ke destinasi. Tengah jalan, terserempak dengan sorang brader ni sama bini dia yang tengah memboyot bawak pelastik bagai, dia cakap, "Dah tutup dah bang." Tapi nak bertabah jugakkan berjalan sampai depan pintu pureen tu. Bila pak guard tu cakap, "Dah tutup. Dah tutup." Otomatik muka aku jadi duck face! Sentap ok bila tempat dituju TUTUP! Mula la nak sumpah seranah Pureen padahal sendiri datang lewat. Hahaha. :p

Daddy Naila pujuk aku datang esok, tapi sebab aku nak sentap meroyan bagai, maka aku taknak pergi hari Ahad tu. Balik tu demand lak nak makan KFC. Kuciwa punya pasal. Pas dah siap makan KFC, daddy Naila nak balik rumah mama dia nak makan durian. Aku pun dah sejuk siket time tu layan kan aje lah.

Pastu aku pun taktau nak tutup entry ni camne. Dah habis cerita ni. Bye. :p
Annaila je yg cool. Tau nye nak makan, susu, tdo. 
sbb nak amek gambar, mama naila gedik cket nak wat muka ayu. :p

kesungguhan daddy naila memakan doyan. Si Naila nyibuk gak nak makan. Bg rase siket. :p






19 comments:

  1. Siannya. Dah sampai tutuplah pulak. Mesti keciwa kan. Fiza pun pernah hadapi situasi sebegitu sampai merajuk dah tak nak pegi padahal salah sendiri. Haha...

    ReplyDelete
  2. Heheh....lambat nau kuar umah nyer tu pon...l;p

    ReplyDelete
  3. Mama Naila lg banyak songeh dari Naila...huhu~~~

    ReplyDelete
  4. sedapnyer durian.. huhu.. br melantak kt umh mertua ritu.. kuikuikui..

    ReplyDelete
  5. cube jadi mcm aty..pepagi lagi dah pegi...hehehehehe....:)

    ReplyDelete
  6. hehe bagus mama naila.. tggu next sale jelah :D

    ReplyDelete
  7. ehehhee, tergelak fira baca entry nih..comel aje mama naila nih yek :P
    takper la babe, takder rezeki nak menyopping kat sana..next time ada lagi..jgn give up tau.. :) InsyaAllah...

    ReplyDelete
  8. Pernah gak jd mcm ni..masa tu gi baby fair kat mitc melaka..sampai2 jer guard kata dah tutup...siap bodek2 guard...tp boooo layan lah...sentap i taw :-)

    ReplyDelete
  9. lawak pulak baca bila wawa cakap sampai-sampai, dah TUTUP. hehehe..xpela,minggu ni serbu mid velley. ok? erna ni kali pertama nak heret si suami ke expo ramai orang camtu.harap suami tak meroyan la nanti. sebab suami erna x suka ramai-ramai umat manusia. naila tu apsal comel sangat? eeeeeee....geram!

    ReplyDelete
  10. klakor la bila baca entry ni..
    hhihihi..
    mcm comel pun ader jugak..
    xperla..
    lain kali boleh pegi lagi yer..

    gadis ni lagi x pernah pgi...hihihi

    ReplyDelete
  11. hohohoh... xpe, xde rezeki dont wory awal next year ada buat lg. klu tak silap setahun 2x or 3x dorang akan buat. :)

    ReplyDelete
  12. Aloh. Bilanya Pureen Warehouse Sale ni?? Dulu everytime ada, mesti pergi. Ni gara-gara tak ada Facebook ni, apa berita pun lambat tahu. Tapi pergi situ, memang kena banyak bersabarlah. Sebab sangat-sangat padat! And queue nak bayar pun panjang gila! Tapi cashier counter dia pun banyak je, nampak macam panjang tapi kejap je dah sampai turn kita. Elok kalau pergi pagi-pagi, kalau pergi petang tak banyak saiz baju yang available. Takpe, tengah tahun depan ada lagi ;)

    ReplyDelete
  13. hehehe...ala siannya...xpela..next year leh pegi lagi..make sure datang awal..hahaha..

    ReplyDelete
  14. akak pun tak pernah pegi..ngeeeeeeeeeeee dgr citer je hahaha..takpela tak dpt pegi dpt makan kfc kannnnnnnnnnnnnnnn

    ReplyDelete
  15. hehe tgk org pegi cam best jer baju RM3 selai... nyesal tak pegi sob sob

    ReplyDelete
  16. la hai...kesiannya...x per la...x der rezeki kan...nanti kalau ada lagi pergi awal sket yer...

    ReplyDelete
  17. makan doyan lagi best dari berasak pi pureen warehouse sale
    (ayat sentap orang tak dpt pegi) hehehehehe.....
    ala nanti2 ade lagi tu mama naila don wori..nanti borong pepuas, double borong katanye..."jamak" yang dah terlepas nih..heh!

    ReplyDelete
  18. sendiri punye salah, sendiri nak sentapla kannnn... haha :D

    ReplyDelete
  19. xper2 pureen sale 2 buat 3 kali setahun...tak sempat gi pureen sale jom this week serbu midvelly plk ade baby ekspo sale.....

    ReplyDelete