Meh klik kejap~

Thursday, November 8, 2012

Apa Benefitnya Kau Dapat Breastfeed Mana-Mana Kau Suka?

Rentetan isu yang tengah panas untuk kaum ibu-ibu yang breasfeed. Aku pun nak booooo siket la pasal blogger 'montot?macai?pencacai?tak ingat apa namanye.' Aku malas nak bagi link. Buat ranking naik melambung-lambung kat orang cenggitu. Bhahaha. Gila keji.

Ok ni ayat-ayat dia yang aku rasa 'wehhh gila mamat ni tulis macam shial.'

Aku tak setuju langsung dengan pandangan diorang sebab sebagai seorang suami , aku tak suka isteri aku terpamer macam tu aje. Wanita ni kadang2 bangang jugak la...assume sebab benda tu "natural" dan "beautiful" takkan ada orang tengok. Kepala hotak kau tak ada orang tengok. Aku pernah tertengok nipple bini orang YANG PUNYA LAH BESAR....kau ingat aku saja-saja nak tengok ke?>>>>>>Amboi mulut sedapnye cakap wanita bangang. Oiii bahlol! Kau tau tak apa itu nursing cover, poncho, baju nursing? Aku perempuan ni pun tak pernah tengok perempuan duk selak baju macam gambar-gambar yang kau tepek kat blog kau tu! Pastu kene eh highlight 'PUNYA LAH BESAR'. Sebab kan NIPPLE yang kau nampak tu, abes semua kaum ibu kau caci! Macam semua orang tayang bila nak nyusu. Pergi mamp la kau.

Tak ada rasa malu ke? Tak ada tempat lain yang lebih elok ke nak menyusu? Orang lain boleh aje anak nangis gi menyusu tempat tersorok tapi ada jugak "wanita-wanita" yang nak menyusu depan orang ramai dan mintak orang lain jangan sibuk-sibuk. Kalau ada lelaki bukak seluar  dan jalan rata2, adakah ada kemungkinan tak kau tertengok dia "punya anu"? Ada. Jangan tipu. Walaupun secepat mana pun kau pejam mata dan alih pandangan kau, kau akan tertengok jugak.>>>>>>Kau memang bangang tahap cipan bagi perbandingan antara lelaki bukak seluar dengan perempuan menyusukan anak. Motif kau bukak seluar depan-depan public?????

Ada jugak orang cakap, 'baca sampai habis dan jangan emosi!'. Dah kau start dengan ayat-ayat meraban kau, mana orang tak emosi. Jadi ayat-ayat yang tudung, aurat, apa semua tu, orang tak pandang dah. Perempuan kan. Kau tau lah prempuan macam mana. Mak kau, bini kau, anak-anak kau. Takkan tak paham lagi macam mana kalau kau mainkan emosi dorang. Mahu pinggan mangkuk terbang sana sini. 
Seteng-seteng ayat kau memang macam vavi. 

Aku rasa ada situasi-situasi yang aku reka ni betul. Hahahaha~ 

Situasi 1 : Nampak perempuan pakai baju sehingga tersembul bagai. Lurah dendam toksah cakaplah.
"Peghhh!Kalau la aku nampak semua isi kandungan dalam baju tu. Kalau la aku boleh pegang! Geram la."


Situasi 2 : Nampak Ibu sedang menyusukan anak dia.
  'Eewwww!Gila tak senonoh makcik ni!'

Geli sangat ke bila nampak situasi macam ni? Kenapa geli? Kau dulu kecik-kecik mesti pernah merasa  walaupun sekejap je? Sin nga lam!

11 comments:

  1. wawa..ayat yang last tu, terpikir-pikr jap erna. Sin nga lam. ahahahha... Sengal!

    ReplyDelete
  2. Memang hangin meluap2 Ena baca entry si mantot ni semalam. Tajuk, isi kandungan dengan conclusion dia semua caca marba. Tak kena. Tajuk "Apa benefitnya kau dapat breastfeed mana2 kau suka?", pastu isi berperanggan2 kondem pasal NIP pastu tetiba last sekali dia cita pasal aurat. Duhh!!! Yang dia kondem pasal persatuan NIP tu yg majoritinya ibu2 bertudung.Jangan sebab dia pernah TERTENGOK bini orang nye nipple yg BESAR GILA masa wanita tu nak menyusu dia assume semua mommies yang NIP pun sesaja nak tunjuk nipple. Adoyaii..

    Sokong komen sorang mamat kat entry tu, komen dia (siap copy n paste ni):
    "aku kalau tiba2 mata aku ternampak orang breastfeed kat public dan sometimes ternampak nipples dia tanpa sengaja dan aku faham yang dia pun bukannya sengaja nak tayang buah dada dia, aku terus paling dan that's it, nothing more to be seen, aku terus buat tak tahu dan ia terus hilang dari ingatan. tapi kalau orang perempuan yg sengaja pakai seksi tunjuk lurah depan aku, yg tu mmg sengaja nak suruh orang skodeng la tu"

    Kalau ada butang like kat komen dia ni Ena nak like 100000 kali!

    ReplyDelete
  3. marah dia wawa... mmg sin nga lam... orang2 macam ni, orang nafsu songsang... tak boleh bezakan nursing ngn orang ber tuuttttt.... bg dorang sama semuanya..

    ReplyDelete
  4. sapa laki tu?? ishh geram plak aku..

    ReplyDelete
  5. memang hati panas bace n3 mamat sengal tu...

    ReplyDelete
  6. baca ayat2 kau pun dah tahu, esok besar anak kau jadi apa. kah3

    ReplyDelete
  7. laki tue tau buat anak, tapi tak tak tahu keperluan anak ! konon syg anak, tapi tak tahu apa2 psal ank pun tak boleh jugak ! malu plak kalau laki aku mcm tue.

    ReplyDelete
  8. kita ni di suruh jaga penglihatan dan mata. gatal btul la nk usya2 aset org tu sapa suruh. xpayah lyn org gila s ni. hehehe

    ReplyDelete
  9. hot sgt topik ni yer? hihihihi. amik yg elok jerlah wa, yang tak elok bior kan lah. tak gitew?
    makin kita marah/kutuk makin menjadi nampaknya mamat tu kan? tehehehe....
    ape2 pon niat kita ikhlas nak nyusu anak dan beri mkn pada anak dah cukup wa. :)
    pisnowar!

    ReplyDelete
  10. sgt hot topik nih!! bkn kat blog je.. kat my wall FB pun ramai yang mengomen..haha..
    ingatkan kat situ je..ni bila blogwalking arini pun byk jumpe citer sama..hihi..
    dlm marah2 tuh..jom baca allahumma fighlana wallahu..semoga Allah maafkan aku dan jugak mamat tuh..mintak2 dia berubahler lps nih..drpd dok kondem breastfeeding in public..mana taw dia jadik tokei nursing cover plak lps nih..ahaks!

    ReplyDelete