Meh klik kejap~

Monday, July 29, 2013

Persiapan raya 2013~

Pfffttt….

Eh ni macam tak happy je kan bunyiknye. Hahaha. Siket la.

Sebab.

Aku ada order sepasang baju mak dengan anak kat online sebelum puasa hari tu. Baju peplum lagi. Comel kan! Terbayang Naila pakai peplum. Alololo. Tapi aku cam agak risau sebab dia janji nak pos baju dua minggu sebelum raya. Sekarang? Fuh! Bukan aku nak kata kedai online tu tipu. Sebab yang like page tu bepuluh riban kot. Pastu ramai yang bagi feedback baju tu tersangatlah comel. Lagi-lagi bila dorg share kan gambar dorang. Pastu ada je orang komen-komen cakap ‘baju dah sampai.’ ‘baju tak sampai-sampai.’ So aku agak penjual tu tengah tak cukup masa nak buat baju tu. Fuh! Tu lah, masa orang dah close order untuk baju raya, yang page ni aku tengok masih galak amek order lagi. Huhuhu. Okey tak kesah la kan kau nak tamak haloba ke hapa. Tapi kalau baju aku dengan Naila tak siap-siap lagi sampai sekarang, sedih kot! Kuciwa kot! Sentap kot! Haih!

Okey baju raya Naila pulak ade siket-siket yang aku dah beli sebelum ni. Beli online je. Kau tau je lah kalau beli online ni kene kamikaze siket.  Kalau dapat yang betul-betul lawa memang puas hati. Tapi kalau dapat yang macam bila tengok dalam gambar, peghhhh! Bila dapat, rasa nak nangis. Sobss! Gitew la. Muka manusia yang penuh jerawat pun boleh cover jadi cantekkkk sekarang, apetah lagi kain baju kennnn. Nape tak beli kat mall? Haaa tu kena tanya daddy Naila. Anti betul nak jejak mall lagi-lagi bila aku ajak tengok baju. Tengok baju anak pun takleh lelama. Stress aku! Last-last aku mensopping online je la. Nak pergi mall, rasa macam lemau nak ajak daddy dah. Hahahaha! Cepat lah Naila besar, nanti boleh sopping sesame.

Esok aku cuti. Hehehe. Saje amek cuti time gaji dan waktu bekerja. Baru syiok nak mensopping! Taknak aku mensopping time weekend. Kompem ramai giles orang. Ai is benci bersesak-sesak dengan orang. Bukan dapat tengok barang pun, tengok orang je. Pffttt. Buang masa! Nak pergi mana lagi pun aku tak sure. SOGO best ke? Mana lagi best. Esok aku nak cari baju Naila. Settle baju Naila baru cari baju daddy-mama. Selagi tak settle baju Naila aku taknak balik. Lantak la esok daddy tarik-tarik aku suruh balik. Aku taknak. Bukan selalu. Bukan selalu jugak dia bawak aku gi mall cari baju anak.

Ok setakat ni untuk membebel petang. Lemau! Kbai!


8 comments:

  1. haha...demi annaila mama sanggup ek....

    ReplyDelete
  2. weee esok akak cuti gak ....jommmmmm

    ReplyDelete
  3. Lagi satu kan wa..pos laju problem sekarang ni..bnyk brg2 aty hntar kat org yg wooden toys tu..dah masuk 2 mnggu br dpt..seb baik ar bkn stok nk pakai raye..kalau tak aty sah2 yg kene maki..uhukkss

    ReplyDelete
  4. betul cakap aty tu wa..erna punya customer pun ada yg order vitamin dr minggu lepas pos. tapi ada juga yg masih x sampai. yg dah sampai pun ada la juga..ikut kawasan katanya..pos laju sesak...

    ReplyDelete
  5. i tak suka shopping online sbb nanti tgk gmbr kemain lawa dh sampai rasa nk nangis mcm u ckp ni la haha. i suka beli try tgk kain sume cmne huhu

    ReplyDelete
  6. ain pun terpikir nak amek cuti nie.nak shopping weekend confirm penuh orang...xsanggup nak bersesak2 nie...hehe

    ReplyDelete
  7. minggu-minggu akhir buat persiapan raya

    ReplyDelete
  8. salam
    ai saya ida
    newbies blogger
    saya baru je follow blog ni
    jemput ye follow blog saya
    umielman.blogspot.com

    ReplyDelete