Meh klik kejap~

Wednesday, July 24, 2013

2nd Pregnancy : Masam-masam~

Mengandung kali ni kan aku macam suka benda masam-masam. Tapi takde la gila sangat. Setakat nak je sebab kekadang terasa mulut cam kelat-kelat atau rasa mual, telan asam. Lega siket.

Ni nak cerita hari ni pulak, pepagi sebelum pergi kerja tetibe terbayang buah jambu yang cicah dengan serbuk asam tu. Pegh! Terliur weyh! Terus call daddy. Hahaha. Daddy cakap mana nak cari pepagi ni. Lah? Macam la aku nak makan pagi-pagi. Dah tentu lah masa berbuka nanti. Yummy! Kalau la daddy dapat bawak balik jambu tu, seronoknyeeeeee!

Pastu sampai-sampai opis baru nak melepak kat surau sebelum masuk opis, tetiba ada sorang akak ni tegur, ‘Wawa makan mangga tak?’ Eh aku ni mangga memang makan! Cuma malas nak kopek. Kalau kat rumah tu mak aku kopek, aku tau makan je. Hahaha. Sekali akak tu bagi mangga muda weyh. Dah siap-siap bungkus dalam plastic. Fuh! Kecur air liur. Terbayang makan dengan kicap + gula. Nyumm! Kalau tak puasa hari ni, memang waktu lunch nanti aku dah ngap! Sabar…sabar….

Pukul 10.30 pagi tadi pulak, sorang lagi budak opis saja ngacau call aku semata-mata nak tanya, ‘akak makan kedondong tak? Rumah Fila banyak kedondong. Kalau akak nak, esok Fila bawak.’ Nampak rezeki adik baby kali ni. Hahahha. Masa Naila dulu takde sape offer. Errr lagipun masa Naila dulu aku tak makan benda masam-masam ni. Tak teringin langsung. Yang aku nak makan dulu, MCD, KFC, PIZZA. Choiiii western la sangat kan. Tapi masa 1st trimester je aku nak benda-benda tu. Masuk 4 bulan mengandung, hari-hari aku nak nasi + kuah kari + ikan keli. :D  Itu time Naila. Sekarang? Kita tunggu dan tengok………..Hehehe.

15 comments:

  1. siap posing tu tak tahan! haha
    alhamdulillah rezeki kn

    ReplyDelete
  2. Eh kfc mcd tu sama jugak. taknak masam-masam pun sama jugak. Itu pasal keluar gegirl kot yang 1st? Kalau suka masam mungkin babyboy?? Hahaha..


    Nak petua tak? Cuba tengok tengok puting tetek naila, terbelah ke tak.. kalau terbelah maksudnya adik is perempuan. Kalau tak, lelaki. Orang tua-tua lah cakap gitu.. hahaha.. OOT sangat. #khurafat bye! :P

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. ms nandung airiell anis suka mkn mangga muda n asam dekat peronas..haha...babyboy kot!

    ReplyDelete
  5. ain pregnant 2nd ni suka yang manis2...kalau time raees dulu suka sgt mkan western..tp 2nd ni..semua nye dia ngap..x memilih lak...heh

    ReplyDelete
  6. i x ngandung pun kecur liur tgk mangga tuh..haha

    ReplyDelete
  7. Samalah..mengandung kali tekak nk benda masam2 jer...

    ReplyDelete
  8. erna masa mengandung iman tak nak langsung makan masam-masam. asek la makan seafood. hehehe

    ReplyDelete
  9. Posing tuh kemainnnn dia ye hehehhe best bila tgk perihal mengidam...kecur wehhh tgk mangga ngeeeeeeee

    ReplyDelete
  10. semalam jumpa akim dh bgtau siap tunjuk gerai jambu kat dia sbb dia ckp wawa nak ..huhu akim tak sempat beli la tu

    ReplyDelete
  11. laahhh wawa preggy ag ke.tanhiah~ baca entry ni rara lah yg kecur liur.haih~

    ReplyDelete
  12. Apekah tandanyer ituh..?? Oohh....

    Murah rejeki..ramai offer yer...:)

    ReplyDelete
  13. wa, boy kot nk masam2 ni. untung gila wa masa pregnant naila nak mkn mcd, kfc, pizza, hana dulu langsung tak boleh bau, tgk even ternampak iklan dlm tv sekali pun, terus nak muntah.. haha

    ReplyDelete
  14. wahhh..suke masam2 yer..
    jgn mkn byk2 sgt tau..kang sakit perut puasa ni
    take care tau

    ReplyDelete
  15. posing sakan mommy naila. errr mamicha teka baby boy. simptom sama mcm preggie mikha dulu...kikiki. puhhh! amin! jampi sikit....

    ReplyDelete