Meh klik kejap~

Tuesday, July 23, 2013

2nd Pregnancy : 8 minggu~


Ding! Sedar tak sedar aku dah masuk 8 minggu dah pregnant. Kejap je rasa. Malam semalam ntah urat mana putus sampai aku boleh mimpi aku nak beranak dah. Kahkahkah! Over nau! Baru 2 bulan kot. Kalau dah 9 bulan nanti, ntah mimpi apa pulak kan. :D

Perut dah besar tak? Errrr belum nampak lagi. Hehehe. Masih slim lagi kononnya. Boleh berlagak pakai seluar. Tapi dalam minggu ni dah mula start senak kalau aku lasak sangat. Kira sekarang kena jadi lemah lembut la. Duduk pun kena slow-mlow je. Jalan pun kemain ayu lagi. *tangan dibahu mata ke atas*

Sebenarnye teringin gak nak amek gambar perkembangan perut dari 2 bulan sampai 9 bulan. Tengok kebesaran perut masa mengandung Naila dulu sama tak dengan sekarang. Orang cakap kalau anak kedua ni perut mesti lagi besar!Sebab. Errrr anak pertama dulu perut kita memang perut anak dara. Kalau dah masuk anak kedua, perut pun dah jadi perut mak dara, maka pepaham lah lemak berkumpul sana sini. Walaupun orang kata aku kurus, tapi hakikat? Hanya aku dan daddy Naila je yang tahu. :’D

Berat pulak, okeylah. Dulu masa aku baru masuk 5 minggu, berat naik sampai 5 kilo kot! Tanjat titew. Seminggu lepas tu timbang, kembali kepada asal, 50kg. Weeee! Dan hari ahad lepas, aku timbang, berat turun lagi jadi 49kg. Okey turun lagi aku tak berkenan sebab aku ni kalau dah bawah 50kg adelah UNDERWEIGHT! Tapi takpelah. Sebab pregnant kan. Memang kompem senang nak naik balik. Skang tengah tunggu adik baby mintak macam-macam macam Kak Yong Naila dulu. Sampai 25kg mama awak ni naik sebab nak bagi Kak Yong Naila makan. Hahaha. Alasan?

Errr dan lagi satu pregnant kali ni, tetiba je menggedik nak makan benda masam-masam. Semalam daddy Naila tanya nak burger al-Lazat tak? Dan aku boleh jawab taknak. Nak asam. Terkejut daddy. Ye la, tak pernah aku tolak makan BURGER! Segala jenis burger adalah favourite aku. Kecuali beger pelik-pelik aku tak makan.  Muahahaha. Eh tapi hari ni dari pagi tadi verangan nak makan beger McD. Sangat mengada!
 
Eh kesian takde cerita Annaila hari ni. Takpe nanti kalau mama menggigih nak menaip, mama tulis pasal Kak Yong Naila pulak ye. :D
 
 

11 comments:

  1. Yeyyy....8 month...weeeeeee besh2 preggy lagi

    ReplyDelete
  2. wahhhhh..nak pregnen gak....hehehe..

    ReplyDelete
  3. nak update monthly pregnancy jugak wehh..
    tggu next year lah..tahun ni nak rileks2 dulu..next year kite proceed lelaju..heheh..

    ReplyDelete
  4. Bestnye dah 2nd pregnancy. . Hee ai iz x sedia lg. Kekeke

    ReplyDelete
  5. sekejap je da 2 bulan kan..ain rase pregnant kedua ni rasa cepat sgt masa tu berlalu...huhuh

    ReplyDelete
  6. sedap nya masam2.. yelah masa mandong kan tekak n mulut rasa tak sedap je..

    Emailkan saya alamat Wawa, nak hantar kad raya ni : yanapinggiran@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  7. opppsss mama naila jgn makan asam byk2 kang risiko anak kena juandice tinggi....heee

    ReplyDelete
  8. hehe. tang perut tu ciknaa preggy kali ni lagi kecik kot compare dgn 1st dulu..

    ReplyDelete
  9. dah satart dah ragam ibu mengandung...jgn makan asam byk sgt ye nanti sakit perut..

    ReplyDelete
  10. asam je yg laku ek... hehe... dlm ati xsabar nk pegnen. tp kne postpone dlu..

    ReplyDelete
  11. bestkan peknen kali kedua... tak cuak macam peknen 1st dulu.. heheheh

    ReplyDelete