Meh klik kejap~

Wednesday, July 3, 2013

2nd Pregnancy : 5 weeks~

Ehem. Meowwww~

Sebab entry sebelum ni kebanyakan komen tertanya-tanya gambar 2 line. Okey hari ni kite tepek siket gambar double tu yang buat aku senyum berdouble-double jugak.

Kesah, beberapa hari sebelum period menjelma, aku dah start rasa macam sakit-sakit perut. Tapi tak teruk sangat macam mengandung Annaila dulu. Masa ni dah rasa macam, 'eh aku ni ada apa-apa ke?' Jeng jeng jeng. Check aaplication 'my days' kat henpon. Tengok oh, 'time' tu memang kena dengan waktu subur! Excited dah! Tapi cool lagi. Sebab bila fikir dulu masa Annaila kerap nau gi toilet. Tapi kali ni takde pulak.

Dalam beberapa hari pastu, first day sepatutnye peod tapi 'dia' tak muncul-muncul. Aku dah senyum-senyum sambil cakap dalam hati, 'janganlah keluar. Jangan lah keluar.' Hari kedua takde jugak, petang tu jugak aku pergi cari pregnancy test! Dan petang tu jugak aku test! Pedulik apa aku orang kata waktu yang sesuai test waktu pagi. Annaila dulu pun aku check hari kedua lewat peod dan waktu petang. Ngeeee!

Masa check tu kan kena tunggu 5 minit baru keluar result. Tapi aku tak ingat, aku terus tengok dan-dan tu jugak. Bila tengok ade 1 line je, aku dah mencebik. Sedih! Pastu dung-dang-dung-dang dengan Naila kat luar jap. Masuk toilet nampak 2 line! Wehuuuu!! Terus aku peluk cium Naila. Terus hantar gambar kat daddy Naila jugak^^ Dan petang tu jugak aku download application yang berkaitan dengan pregnancy. Kahkahkah! Ai is over tau.

Dan hari ini, aku dah 5 minggu.
Morning sickness bagai takde lagi.
Makan dah start menggila. 5kg naik dalam masa seminggu.
Kerap pergi toilet dah sekarang ni.
Badan dah start lemau. Rasa malassssss je!
Moody!
 
Doakan aku dan baby sihat! Dan doakan aku dimurahkan rezeki sentiasa. ^^
 
tadaaa^^

application yg telah di donlod


20 comments:

  1. wawa, tahniah alhamdulilah..seronoknya dah masuk 2nd dah..:-)naila nak jadi kakak dah..ada tokoh kakak dah tu..hehe

    ReplyDelete
  2. tahniah wawa....excited mendengarnya..rase nak pregnen jugak..

    ReplyDelete
  3. tahniah...sama la saya pon br nk msuk 6mgu

    ReplyDelete
  4. Yeyyyyy...Umi Qi mmg suka tgk double line........ teruja tau....tahniah mommy naila...kak long naila tauuuu gojesssssssss.... :) nak tau EDD...nanti update tau :)

    ReplyDelete
  5. tahniah Kaklong Annaila...tentibe kan??hehe....tahniah ye Wawa...jage kandungan leklok ye..:)

    ReplyDelete
  6. yeyyyyy!!!naila nak jadi kaklong!!!jg diri n baby leklok ye wawa...

    ReplyDelete
  7. congrats....leh geng la kite...heheh...t8 cre au..:)

    ReplyDelete
  8. Walau dah wisk kat fb dn sms..tetap gak wish lg kat sini sbb aty tumpang hepi disebalik jeles..eeaahh...heheheh..tahniah wa...take care yer...:)

    ReplyDelete
  9. wah..rezeki..x lame lagi naila jadi kakak laaa....congrates..:)

    ReplyDelete
  10. wawa tahniah untuk 150 juta kali hehehe..nk jangkit..jap nk tanya ..tetek sakit tak preggy kali ni

    ReplyDelete
  11. seronok!!!tahniah wa...jaga diri bebaek ye..

    ReplyDelete
  12. Tahniah wa... jaga diri. Semoga semuanya baik baik saja..

    ReplyDelete
  13. tahniah...wah anaila nak jadi kakak dah :) happy for you..

    ReplyDelete
  14. tahniah wawa... hehe bestnye la haii

    ReplyDelete
  15. canggih! huhu.. congrate wa..

    ReplyDelete
  16. Tahniah..mama naila...5kg biar betul??

    ReplyDelete
  17. congrats wa.. baru jer blogwalking baca kisah annaila.. nih dah pegnen lagi yer.. taniah taniah taniah..

    ReplyDelete