Meh klik kejap~

Friday, July 5, 2013

Burger Bakar Abg Burn~

Salam Jumaat semua^^
 
Tetibe ade entry hari ni sebab aku excited tak habis lagi. Mihmihmih.
 
Semalam aku pergi perasmian pembukaan cawangan Burger Bakar Abg Burn kat Cheras. Terima kasih kat Yana sama suaminya sebab susah-susah je jemput kami pergi ke Beger bakar abg burn tu. Tanpa anda tiadalah kami di sana. Eh? Sampai sana, kena register nama dulu. Bila tengah cari nama aku, tetiba je nampak nama-nama Blogger yang popular. Oooomaiiii. Terus aku duduk belakang-belakang. Segan la konon? Padahal rambut sama hitam. Hahaha. Motip?
 
Pastu baru lag gojes blogger supermom & baby sampai sorang-sorang. Tapi semalam tak ramai sangat datang. Yana, Anis, Ekin dengan Kak Mimy. Masuk aku lima orang je.
 
Start majlis tak ingat pukul berapa, tapi agak lewat la. Memula tu adalah kata-kata aluan bagai daripada pihak beger bakar tu. Pastu ada pemberian hadiah kepada siapa-siapa yang bertuah. Taktau bila dorang buat contest. Hadiah dia IPAD okey! Kalau aku tau, aku masuk contest tu. Dapat tak dapat belakang cerita yang penting cuba. Hahahaha.
 
Sebelum aku pergi tu ramai la cakap beger bakar abg burn ni tak sedap! Tapi sebab aku ni memang sejak azalinye giler beger, maka aku macam, 'lantak lah orang nak kata tak sedap ke hape ke, yang penting aku dapat makan beger bakar. FREE pulak tu!' Hohoiiiii. Beger bakar mahal okey! Aku kalau nak beli beger bakar tu pikir berjuta kali jugak. Last-last, beger RM2.50 tu jugak yang jadi santapan. Kedek tak kedek nye aku ni.
 
Tapi kan! Bila makan beger semalam terasa macam sedap gilerrrrr! Taktau nak cerita camne. Errrr rasanye Annaila pun suka beger tu sebab die kongsi dengan aku memula. Bila aku lambat bagi, die jerit, "a-gi" (lagi). Sampai aku dah habis makan sebijik beger, tetibe terasa macam nak amek lagi. Boleh? Muahahaha. Tapi nak amek kat depan macam segan. Kononnye. Sekali bila tengok kak Mimy relax je amek lagi satu, di tambah pulak si Anis pun nak ke depan amek beger lagi. Jadi aku follow Anis dan buat muka tak bersalah ke depan memilih beger yang besar-besar. Hahahaha. Tamak haloba ye kau! Eh rasanye si Ekin pun tambah lagi satu. Kihkihkih.
 
Aku amek dua ketul beger sekaligus, bila daddy Naila nampak daddy terus cakap "Ya Allah, siapa nak makan banyak-banyak ni?" sambil geleng-geleng kepala. Aku hanya mampu sengih-sengih cakap, "Ala boleh buat bekpes esok pagi." Pastu terus daddy simpan beger-beger tu dalam kereta. Heeee.
 
Bila perut dah kenyang, mula lah meroyan nak balik. Tak kenang budi langsung! Eh bukan tak kenang, cuma si Annaila yang comot tu dah meragam nak tido. Pastu baru tarik Yana-Ujang amek gambar. Sebab masa memula sampai segan nak tegur sebab ramai sangat blogger popular. Jadi duduk pun belakang-belakang je. Tak sempat nak hi-hi-bye-bye. Hahahaha. Akhirnye jumpa jugak si Yana ni walaupun kami satu kawasan Bangi. Maap Yana tak sempat nak tunggu lama sebab Naila memang dah start merengek semalam. Kalau tak boleh amek dengan blogger-blogger popular tu. Aaaauuww! Boleh tumpang populariti kejap. Hahaha. Verangan!
 
Korang yang kata tak sedap-tak sedap tu cuba lah try lagi. Kot la dulu memang tak sedap, tapi sekarang dah sedap. Yummy!
 
**Hari ni sarapan bawak beger bakar kat opis. Bagi bebudak opis rasa, dorang pun kata SEDAP!**
 
budak yg gile beger jugak.
 
sorg tunjukkan ulcer. sorang tunjukkan 3 ketul jerawat. hormone ngandung ke hape?

terus jd muka kekanak si anis ni bila berbawal. marilah mengumpul bawal...murah pun murah. hahaha

dah jd geng...eh nape muka daddy nmpak ramping siket?

mak2 tgh berbisik2...adelah tu bende nak cerita tu...:p

same ekin...rasenye ramai budak suka kat ekin ni...haha

ni lah org-org kuat beger bakar abg burn...tp yg pasti dorg bukan abg burn...abg burn menyembunyikan identity...

duta tak berapa nak rasmi....

memasing makan tak ingat dah...sedap nau!

muka sememeh memasing...:p

Nampak yg macam tinggi giler tu...rase macam nak bawak lari...hahaha

edisi coba membawak lari beger...

same Yana dan Anis.

sorry Anis, bukan nak buat keji,,,tp suka tgk gambar ni...sgtlah berbeza tinggi kite...hahaha...

17 comments:

  1. sedap hoii nak lagi...alasan tambah lagi burger anak nak makan lalalala

    ReplyDelete
  2. Huuu. Tgk pn dh ghupa sedap. =_=' nak kena mkn jugak cr kat ipoh wpun bkn burn. Hehehe.

    ReplyDelete
  3. kat cawangan baru danau kota ni takmo buat pelancaran ke abg burn oiii...hahahhaa...

    ReplyDelete
  4. wow.best nya.kalo mkn kena byr mau dh berpoloh2 hengget tu.tapi ni pree.best nya.leps ni ada lg x pembukaan.hahaha

    ReplyDelete
  5. seronok nya makan2.. selera org mandung ni :)
    Tahniah ek Wawa ..

    ReplyDelete
  6. Hahaha, Cik Wawa yang tiut-miut, ni bukan acara perasmian cawangan Burger Bakar Abang Burn Cheras, kat Cheras tuh dah lama bukak. kuikuikui.

    ni acara pelancaran burger baru la... Burger Al-Lazat tuh...

    Anyway, baguslah awak suka burger tersebut. Nice seeing u as well. Posing sakan semalam eh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo kesahnye...hahaha...baca tak abes lettew....:p

      Delete
  7. Hehehhe kelakar tgk korang...apa pun best burger dia walawehhhhh

    ReplyDelete
  8. bestnyaaaaaaaaaaaaaa............

    ReplyDelete
  9. kita x pasan korg dtg tau..asben yg bisik ckp "eh yana yg bwk ank2 tu kwn2 yana ke?" pastu br tringt ehh mana ada org len bwk ank..geng gojes je angkut family dtg event ni..kui³...

    tu la cpt tol korg balik tau..x sempt nk interview lbh²..EH! :p
    next time a..kita carik event siang²...hehe~

    ReplyDelete
  10. dah knp sejak ngandung ni, sume blog citer psl mknan ye? takut plak nk menerjah blog org.. kohkohkoh.. ciknaa pun sma.. jgn r bby ngidam pe2..

    ReplyDelete
  11. dah sedap ek kat cheras tu? selalu org kata yg kat ampang je sedap. cawangan lain so2 je. saya makan kat cheras dulu sampai skrg tak teringit pun nak mkn lagi. kalau dah sedap blh la terjah lagi.

    ReplyDelete
  12. sedapnyeeee.. tu wa ngn anis dok bisik2 tu sure dok plan baekk punya nak amik beger lagi kann kikiki..

    ReplyDelete
  13. kecur air liur la...adoyaiii..sedap la plak tgk...dari 1st pregnant smp 2nd pregnant ni x merasa lagi burger bakar...huhu

    ReplyDelete
  14. Hahaaaha.. benda freee semestinyaaaa sedap!!
    Walaupun so-so jeee sebenarnya.. kuikui. ampunnn abg burn, mungkin hari tu pergi je tak sedap.. hari2 lain sedap.. (kot) ahaha... jujur punya statement. memang abg burn banned terus ni bila dia baca komen ni.. :P

    ReplyDelete
  15. hahahaha..kejam keji ko wawa....nampak sgt ke-se-ra-ma-an daku weh...mak airiell pendek..kahkahkah..dulu ms sek nurse cek gigi penah ckp korg ni mkn beras terbantut ke?huhu

    ReplyDelete