Meh klik kejap~

Thursday, March 21, 2013

Annaila : Kasut bunyik-bunyik~

Bila Annaila dah pandai berjalan, benda pertama dalam otak aku, nak beli KASUT BUNYI-BUNYI tu! Pastu bagitahu la daddy Naila dan daddy pun setuju nak beli kasut tu. Weeeee! Tak sampai 5 minit daddy Naila setuju, tetibe aku jadi lalang. Terus cakap, 

Mama : "Takyah la beli kasut bunyik-bunyik tu. Mesti bising nanti."
Daddy : "Mana boleh! Setiap budak kena ada kasut tu untuk buat kenangan."

Ngeee! Aku pun senyum dan angguk sambil dalam hati cakap, "apesal aku tak ingat kenangan pakai kasut bunyik-bunyik tu. Mungkin bapak aku tak beli kan kottt"

Semalam masa main facebook, tetiba nampak butik Tateh upload gambar kasut yang ada bunyik-bunyik. Terus berdesup inform daddy Naila dan semalam jugak beli kasut tu. Hover tak hover nye mak bapak budak ni. Dan semalam 20hb 3, 2013 (nak kena masuk diari bagi dia ingat...kata daddy kan kenangan) Naila dapat kasut tu!

Jom layan gambar Annaila sama kasut baru!

Maaf! Entry ni terlalu banyak gambar. Jadi sesiapa yang broadband nye lembap ke hape ke, harap ampun ye. :D

hye! kita nak pergi beli kasut ni....tnggu daddy keluarkan duit dlu....:D
ni kasut kita...tapi kasut ni takde bunyik2....
sesi men'try' selipar...tp malangnye yg ni takde bunyik...sobsss! dah la selipar ni santek yg kaler merah tu...harga RM16.90...
yg ada bunyik kaler oren ni je....kaler pink takde stok...n kaler oren ni size 3 tahun...amboi kemain besau kaki ye...
cantik tak???
ok daddy dah setuju...kite layankan aje...asalkan ade bunyik2 ye...harga dia RM13.90...
try dlu pusing2 bg selesa kaki tu..
dah strat dah nak munggah.....
yeayyy! boleh jalan dengan kasut baru...tp naila buat taktau je dgn bunyi kasut tu...cam takde apa yg berlaku....grrrrr...
oot : naila sgt sensitip dgn whoope ni! abes 'bunga' naila naik ruam....
daddy dah bayar! jom balikkk dengan kasut bunyik2!
perasaan naila dpt kasut baru...'steady....takde perasaan.....' sekian....





24 comments:

  1. Hahahaha..comel gilaaaa Nailaa ni kan..kalau i panggil kasut ni kasut nyitnyitnyit..hahaha sebab dia bunyik camtu kan..kakakaka

    ReplyDelete
  2. hehehehe
    comel je naila nie
    bilelah dpt jmpe die

    nnti nak belikan zara jugak bile dah pandai jln
    hehe

    ReplyDelete
  3. wah... cntik kasut.. nak pinjam... =D

    ReplyDelete
  4. hmm mmg pon.budak kena ada kasut bunyik2.hehe

    ReplyDelete
  5. samalah..umar pun pakai whoopee, melecet habis habisan tau....nasib lah pakai drypers ni takde mende...

    ReplyDelete
  6. hahahah..comel..kasut nyit nyit...nak beli PJ yg anaila pakai tu tapi dah tak de stock plak kt mothercare..

    ReplyDelete
  7. hahaha.. mama ngan daddy je eksaited lebih, Naila wat derk je. tapi cantik2 lah kasut dia

    ReplyDelete
  8. alahai comelnyaaa...syokkk la naila dh boleh jalan...daaliyaa pun sy dh beli kasut bunyi2 tp tp beli yg rm5 hinggit jer..sbb dia bukan boleh jalan lg...nnt dh betul2 boleh jalan baru reward yg mcm naila punya ah...boleh gitu...hihihihih..

    ReplyDelete
  9. alolo..comel jerk kasut munyik-munyik tue...nantie beli kasut lampu-lampu plak yerk naila ;))

    ReplyDelete
  10. besar gk kaki naila .cantik kasut tu.
    dah boleh jalan, mesti mama naila dah lari2 kejar naila kan..

    ReplyDelete
  11. dah pandai jalan ye naila..kasut dia pun secomel dia gak..hehe..

    ReplyDelete
  12. eh, kenapa kasut gegirl ni comeii comeii sangat ekk..
    aduhaiiii..pink kalerrrr..
    * luahan perasaan mak ade anak boy *
    hihi..

    ReplyDelete
  13. wawa..wah gi butik tateh ke?tu butik sepupu yati hehe..k wana n abg haiqal..:-)

    ReplyDelete
  14. tetiba nak nyampok pasal whopee. Mikha pakai okey pulak. cuma drypers taleh pakai..habis muntot bercalar merah dek garuan kuku sendirik. so far the best is mamipokai (mamipoko) harharhar...tapi mmg pokai ar! gulp!

    ReplyDelete
  15. amboi tomei naila dengan kasut baru..betul kata daddy naila..semua budak mesti ade kasut bunyi-bunyi tu untuk kenangan..anis kecik2 dulu pun ada..tak sabar nak tunggu hannah jalan..boleh belikan die jugak..hiihihi..

    ReplyDelete
  16. tak sabar nak tgu dea berjalan...nk juga kasut bunyi2 ni...

    ReplyDelete
  17. aqilah beli kasut bunyi2 tu dia takut xmau jalan.buang loceng tu baru nk jln

    ReplyDelete
  18. comeyyy dak annaila nih hehheheh...baby boy leh ke pakai munyik2 eh hhahhha

    ReplyDelete
  19. kasut yang pink/merah tu.. tak tahan.. ayra ada satu, tapi pakai sekejap dah rosak. ke anak aku yang ganas sebenarnya? haha...

    ReplyDelete
  20. smlm g tgk kasut bunyik2 jgk.. tp blm beli...hehehe... bulan dpn nk blk smnnjung bru nk g beli.. ;)

    ReplyDelete
  21. syok dia dpt kasut tettt tettt..kalo anak buah anis pakai kasut bunyi2 ni, tyme jln ada bunyi, die mesti toleh2, tunduk2 cr bunyi..huhu..dh lama xgi butik tateh jamu mata..butik tateh ni anak gegel plg bes..byk baju gegel...kasut baby boy bunyi2 ada x?

    ReplyDelete
  22. Kasut boboi pun ada...jum beli!

    ReplyDelete
  23. nak carik kasut tuk qaleef lagi...:)

    eerr..yang pasal bodben lembab tu..sentap...ngeee..
    boleh tengok ar gambar naila banyak2..sebab pakai bodben mak..yeaaa...;p

    ReplyDelete