Meh klik kejap~

Tuesday, March 12, 2013

Annaila : Demam-Berjalan-Bercakap~

Annaila demam. Mama nye pun tak sihat. Okey nak cerita pasal mama nye dulu. Kahkahkah hover! Hari tu ternampak mommycha tunjuk gambar asam, pastu tetibe kecur-kecur air liur ni haaaa. Kebetulan last week, terserempak pulak dengan asam tu. Aku ni pulak memang terlebih pandai, jadi makan la asam tu bebanyak tanpa rasa bersalah dengan perut kosong. Banyak mana? Adalah separuh botol aku bedal. Kakakaka. Esoknye, hamekkaw! Berguling-guling atas katil tahan sakit. Dah macam sakit nak beranak pun ada. Hahahaha. Ku sangkakan senggugut rupanya GASTRIK. Pheewwww! Sakit gak gastrik ni kan. Sobs!

Annaila pulak tetiba je nak demam. Ngade tau budak kecik ni. Baru rase syok-syok badan dia dah tembam siket, tetibe nak demam balik. Kurus la balik. Haih! Kitorang laki bini syak budak ni nak tumbuh gigi sebab mulut dia bau. Ngeeee. Dari hari Sabtu demam sampai la hari Isnin. Hari ni dah okey siket tapi ngade terlebih sebab tiga hari dia dilayan bagaikan puteri. 

Tapi demam-demam, kitorang happy sebab semalam dia dah start melangkah TIGA TAPAK! Yehaaaaa! Pastu hari ni up lagi. Lebih LIMA LANGKAH^^ Cayaaaa lah Naila. Pasni takde la senget-senget lagi badan mama angkat Naila! Fuhhhh^^ Banyak kelegaan aku bila Naila dah mula nampak ciri-ciri nak berjalan. Lega sebab takyah DUKUNG lagi. Hahahaha!

Dan.....Dan Annaila sejak semalam macam dah boleh sebut 'TOK' (Atok) bila tunjuk kat atok dan 'NANAK' (Taknak) bila aku nak bagi makan ke, nak amek dia ke. Tapi geram sebab sambil cakap 'nanak' tu die tepis tangan aku hokey. Kalau aku nak bagi makan, habis makanan jatuh atas lantai. Hohhhhh! SABARRRRR!

Ermmmm tapi demam kali ni macam risau siket sebab Naila kena lelah. Dua kali amek neb. Sekali kat Klinik Nadir Wangsa Maju tu. Tu sedut kahak sekali la. Malam tu amek neb lagi kat klinik Bangi. Cian Annaila. Sekarang nak bagi dia main lasak-lasak pun takut. Hohoho. **tak dapat mama nak ajar Naila main air hujan nanti....sobsss!**

Annaila suka naik motor dengan atok. Annaila sangat manja dengan atok dia. Kalau dengan opah dia jual mahal siket mungkin sebab dah kena jentik kat tangan hari tu. Hahahaha. Anti sungguh! Kalau ada atok, memang opah tak pandang dah.

Dah tu je kot perkembangan Annaila sekarang. Bai!

terpengaruh asam mommycha!
Ubat mama dan ubat Naila...Ubat Naila 4 botol...
budak demammmmm asek muntahhh je...
comellllll^^ Annaila tido dipangkuan daddy...Selalu daddy tdo, Naila dah merayap...ni demam, tak larat nak merayap...hahaha...:p

13 comments:

  1. ala siannya naila demam..auntie doakan naila cepat sembuh ye..

    ReplyDelete
  2. Yg ckp nanak tu same ngn qaleef...sentap mak nyer ni qaleef tepis tngn ..huhu...

    ReplyDelete
  3. sedapnya..asam tue..kat opis pon ada..mmg ketagih bila dah makan..
    tetiber kecur plak air liur nie..anila cepat sihat yer sayang

    ReplyDelete
  4. demam nk dpt sesuatu la tu..yey..lepas ni bila dia dah pandai berjalan..jenuh la mama dia nak kejar dia..hehe

    ReplyDelete
  5. get well soon mommy and naila! :)

    ReplyDelete
  6. aloo..cian comel anty ni.mkn ubat tau

    ReplyDelete
  7. Get well soon naila.cian dia..

    ReplyDelete
  8. take care wawa & lovely naila.. ;D demam nak pandai jalan la tu.. hehehe.. :D

    ReplyDelete
  9. semoga segera sembuh naila.. demam nak boleh akal tinggi lagi la tu. hehee

    ReplyDelete
  10. naila ank manje daddy yer... get well soon ya naila sayang... ehemmm...sedap asam tu..terliur..nak jugakkkk!!!!!

    ReplyDelete
  11. Cepat sembuh ye annaila..risaukan mama nnt..aipp mama kecur airliur tgk asam yer?..? Kikiki

    ReplyDelete