Meh klik kejap~

Friday, May 25, 2012

Review autumnz breastpump~

Urmmm da dekat seminggu aku gune bp autumnz...result die boley la wat aku tersenyum sbb susu laju keluar...memancut2 aku nengok...hahaha...setakat ni, susu boley cecah lebih 3 oz n start 2 hari lepas, da boley mencecah 4 oz...dlu nk dapatkan 3 oz tu mngigil tau tak..pnye susah nk memerah...dlu bergantung kat bp simplise je skang bile da ade yg bp yg baru terus simpan simplise...hihi...ceh ni kes abes madu sepah dibuang la...

beza gune yg letrik/battery ni,time2 ngepam  aku ley main tenet...bile tgk botol, eh da byk...weheeee~!cepat je die mencurah2...kdg klu aku dgr bunyi susu tu menitik pun aku da senyum epi...klu dlu mase zaman2 manual, jenuh la tangan aku menekan smbil mata duk perhati susu turun ke tak...sakit tengkuk weh...klu kat opis, susu lmbat sgt keluar, mmg aku malas nak layan n terus tutup bra + baju...gler stress dlu...hahaha...

tp kan dr segi sedut2 tu, simplise lg lembut n tak menakutkan...autumnz ni sbb die pnye corong tu terlalu transparent smpai nmpak nipple aku disedut...woooo...seriau mak nengok...pastu klu gune button T2, die pnye sedut cam agak kuat dan lama, so pedih cket...last2 aku gune button T1 je, n aku selaraskan dr level 6 - 8 jek...tak pedih n aku boley ngam la dgn T1 tu...tp pas 2 mnggu nti aku nk cuba lg pakai T2...org kate klu tukar bp ni, amek mase gak nk ngam ngn kte...

lg satu kan, bp ni ade breastshield massager tp aku tak suke pakai mnde ni sbb bile pakai mnde tu pedih nipple aku n bile nk tarik keluar, mnde tu cam melekat ngn kulit...phew~!tak best...last2 simpan je mnde tu...ngeh~ dr segi nak cuci bp ni, autumnz mmg terbaek compared dgn simplisse...klu simplisse dlu, aku kne bukak sume mnde utk cuci...sgt leceh!

bp ni ade gak bunyi2..tp bunyi die bg aku soft je la...takde la bising sgt...mase aku melawat OBW kat Cheras tu kan, staff die tnjukkan aku medela letrik gak...aku rase bunyi nye same je dgn autumnz tp autumnz ni klu kte gune stage plg rendah, bunyi die slow n soft cket...klu kat opis lak, taknak bg org dgr, sumbat dlm cooler bag, ilang bunyi...hihi...so aku rase tk nyesal kot beli autumnz ni...heee..:)

errrr...aku rase cket lg kan, mst aku berangan nk beli double pump letrik plak...lumrah manusia yg tak pernah puas dgn apa yg ade...hihi...ok2, double pump utk adk annaila plak ye...

hari pertame..still 3oz tp ok la sbb hasil susu dpt
 dikeluarkan dgn cepat n pantas...


***heh, beli pakej breastpump tu kan dpt cooler bag...bile bawak cooler bag tu rase mcm, "wah kacaknye aku...hahaha...boley..??"***

cooler bag...no more handbag...hiks~!


29 comments:

  1. Ok ye pakai ni? Nak pakai yg ni gak... Sbb Ada jumpa kt fb, hg rm300 je. Skrg pakai manual, penat...

    ReplyDelete
  2. Aah kat fb penah gak jpe rm300...tp sbb pakej kat obw lg gempak, beli kat ctu direct g kedai..satff tu pun ajar care nk gune....puas ati...:)

    ReplyDelete
  3. yelah kan.lepas bersalin bawak cooler bag,bukan handbag lagik.hehehe.sabo jelah.best gak autumz ni.tp rara mcm nk amik medela.

    ReplyDelete
  4. Purse n hp sumbat sume dlm cooler beg...barulah cool kan...hihi...
    Medela lg best kot..tp mahal...tak mampu mak...heee..:)

    ReplyDelete
  5. tx 4d review wawa...ssh tul nk jmp testimonial org yg pkai autumnz.

    ReplyDelete
  6. hi salam. i pon mcm u gak..henbeg ntah ke mana yg dok usung hulu hilir beg pam jek. hahahahah!

    ReplyDelete
  7. Wawa,double pam memang best..dan memang nafsu la kan..xpenah puas dengan apa yang ada.sama je macam erna.dah ada double pumping,nak pulak yang freestyle.nafsu..nafsu..hehe

    ReplyDelete
  8. bli jgak akhirnya...ok kan skrg ni satu sesi memerah sy bleh dpt 6-7oz, bb kuat menyusu masa siang..1 hr bleh dpt smpai 20oz..tp still tido bwk pam manual anakku..exercise ckit..

    ReplyDelete
  9. banyak kali gak ar review bp ni bagus..nak beli double pump jenis ni gak ar..seakrang pakai single pump..biler perah sebelah..yang sebelah lagi menitik2..sayang..kalau dapat perah 2-2 lagi ley dapat banyak kot..:) haa..pakai elektrik nyer lagi senang kan..:)

    ReplyDelete
  10. Thanks for the review. Rasa macam nak try lah. pakai manual penat :P

    ReplyDelete
  11. Thnx for da review. Mmg berkenan ngn jnma autumnz ni,tgk pakej kt onebabyworld tu cm sgt berbaloi. Hihi

    ReplyDelete
  12. APA NAMA FB YG JUAL PUM 2 PLZ SHARE

    ReplyDelete
  13. Practical Alternatives In regained search engines - A
    Necessary A-Z

    Look at my page: used transmission for sale
    My page used car engines for sale

    ReplyDelete
  14. Our site

    Also visit my webpage; filing bankruptcy in florida
    Also visit my webpage :: bankrupt

    ReplyDelete
  15. Clicking Here

    Also visit my weblog: attorney leads
    Feel free to visit my weblog ... leads for lawyers

    ReplyDelete
  16. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  17. sy baru je beli breast pump auntumz nie kat obw cheras jugak, excited sgt nak bf secara ekslusif tuk bby arissa...skrg ada promo lagi, dpt banyak free gift..suka sgt2

    ReplyDelete
  18. Bayi dah maduk sethn, still gune marvel ni. Mmg thnlasak, and sesuai dhn nipple ku! :)
    Igt nk bli ultimate la.. Ok ke elk? Any comments?

    ReplyDelete
  19. Hi, I have Autumnz Ultimate double pump to let go. Used for 2 months only. Let go at RM 280. Interested pls contact 0123986279

    ReplyDelete
  20. Hi, I have Autumnz Ultimate double pump to let go. Used for 2 months only. Let go at RM 280. Interested pls contact 0123986279

    ReplyDelete
  21. klo pakei pam ni kene pegang ke xpyh pegang? susu tu ada x masuk dalam tiub tu then msuk dalam mesin die?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kne pegang...susu takkan masuk dlm tube...:)

      Delete
  22. Salam, saye nak tanyelah. Boleh pam jugak eh kalau kite tak pakai yg silicone massager tu? Saya dlm pantang and skrg tgk bengkak. Mmg sakit bile yg getah tu tersentub dgn kulit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sy tk pakai silicon sbb silicon tu menyakitkan sy...lg selesa togel gitu je...klu dah bengkak, tersentuh ape2 pun sakit...huhu...take care ye...:)

      Delete
  23. Salam dik, nk tanya skit, for long term usage, berbaloi tak? I mean let say bila baby u dah 6 bulan-setahun, u still pakai tak autumnz nih? lg satu soalan, autumnz ni buatan mana? nk beli kt wife. nk buat suprise tapi xleh la tanya dia hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam, bagi saya berbaloi...sy pakai sehingga baby 8 bulan...sekarang, breastpump tu ber pass2 kat 3 org kawan dah...dorg pinjam...:)

      Delete
  24. baru nak cuba jenama ni tapi bila u kate pedih sikit terus takut nak beli...

    ReplyDelete