Meh klik kejap~

Tuesday, May 15, 2012

Nak beli breastpump baru....

errr korg...korg...mntak pendapat cket...aku bercadang nak beli breast pump baru yg letrik (single) punye...bajet dlm RM300 je...n usha punye usha, aku cam terberkenan kat Autumnz brand punye...sape gune brand ni ek...ok tak...??aku bace forum2, takde review sgt pasal Autumnz breastpump ni...(T_T)...cuak gak nak beli...

sbb nak beli yg letrik, yg manual susah n lenguh...lg satu, klu pump mcm tak keluar abes susu nye...sbb aku masih rase lg susu byk lg kat dlm cik B n klu Annaila isap pas pump, dgr 'bedeguk2' susu mengalir keluar...cemane ye...



Autumnz : klu beli breaspump je dapat RM305.00...tp klu pakej, RM399.00...aku rase nak amek pakej sbb aku mmg nak beli bottle storage ngn cooler bag...klu beli asing2, harga lebih kurang...tp klu beli pakej ni, mcm2 boley dapat...

Medela...??yup aku teringin nak gune medela lg2 yg FS tu kan...tp tgk duit, alamak...tak mampu mak....tnggu la anak ke2 nti...klu medela yg mini tu dlm RM498.00 (pakej)...tp kne tambah RM100 plak...wuwuwu...tolak2~so yg murah ini je...

**eh, kate nk mntak pendapat org pasal Autumnz ni...tp macam da beiye nk beli Autumnz ni...tkpe...nti aku fikir2kan la balik..:)**

13 comments:

  1. cube wawa try review unimom
    ramai kate ok

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup bace forum smlm yg byk keluar, spectra 3 n unimom...spectra berat sgt kot...unimom nti sy usha2 blk camne...heee..:)

      Delete
  2. Wawa...da Beriye, beli jer... :) yang penting kena rajin pump k...

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee...takut nk beli sbb yg manual ari tu tak study pasal breast pump...main beli jek...hihi...tp ok je brand simplise tu cume tk larat nk ngepam lg2 tgh malam...**ceh baru buat malam td sekali da tak larat...dasar pemalas...:p**

      Delete
  3. aah,kalau unimom berat x best lah.paling best rara tgk medela lah.tp tu lah.mahal kan.hmmm.

    ReplyDelete
  4. wawa..anis pun nk beli pam ni..tp tgu pas bsalin kot..skg beli yg manual j dulu..sbb nk tgk susu dulu byk ke x...anis pnh tnya dkt akak yg jual pam ni dkt FB, die kata pam ni bgs gak..mcm medela swing..ce wawa g FB akak nih http://www.facebook.com/eizmierah.mumnbabyshop ...http://www.facebook.com/photo.php?fbid=263834757036364&set=a.106093882810453.18173.100002295263913&type=3&theater... akak ni kalo kita tnya, die akan jwp..anis penah beli cooler bag dkt die..

    ReplyDelete
  5. setakat ni breastpump ni ok, cuma bab nak kosongkan tu kita rasa lg puas guna manual..tak byk review pasal pam ni mgkin sebab baru, then rasanya autumnz tu local kot, sy baru post psl kelemahan pam ni kat blog, try la baca..http://duniamamasita.blogspot.com/2012/05/breastpumpcons-nye.html

    ReplyDelete
  6. hi selamat berkenalan, bleh la share mengenai mommy world nt..

    ReplyDelete
  7. wawa, saya br beli medela manual.. nk mengetest dulu manual kalu rs xok br beli letriknya. retu ms midvalley fair mini lektrik medela 388.. nanti cer wawa tgk kat pwtc 1-3 jun.. ada baby fair katanya..

    ReplyDelete
  8. mmng elok pakai elektrik pam..tak penat..n dapat stimulate lebih susu..:)

    ReplyDelete
  9. beli je mane2 kot.. aslkan letrik, xdela lenguh tgn mengepam..hehe

    ReplyDelete
  10. ika beli autumnz double pump..mmg puas hati..double pumping dapat jimat masa sikit..nk review dlm blog xsempat lg..

    ReplyDelete
  11. pump ni kalau nak heavy duty elok beli yg double..yg single ni utk light duty..so far ok saya guna marvel ni sparepart murah

    ReplyDelete