Meh klik kejap~

Tuesday, April 30, 2013

Birthday Party Aish - Blogger Erin

Bulan 4 ni berderet bday party kanak-kanak 1 tahun. Setiap minggu ada je. Minggu lepas besday party Aish, anak Blogger Erin. Sebab takde pape hal, kami pun kedek-kedek datang.

Berpandukan WAZE yang hebat di KL-Selangor tapi failed kat negeri-negeri lain, kami berjaya sampai ke kondo Aish dengan jayanye! Oooo, mommy Daaliyaa follow kitorang tapi dari tol Bukit Jelutong je lah. ^^

Sampai sana, terbuntang luas pool. Humangai, seronok la kamu Aish hari-hari duk berendam dalam pool! Kompem Annaila jeles! Ngahahaha. :p Tapi, tak nampak batang hidung Erin dengan Aish sangat sebab ade program lain sebelum bday party bermula. Yang nampak daddy Aish je melayan tetamu sambil amek-amek gambar. Kang Erin bising kalau tak amek gambar, katenye. Hahahaha. Ok husband dia memang lawak. :p Tapi adalah dia turun bawah jap tunjuk muka, pastu berlari naik atas balik. Kelam kelibut. Takpe kitorang paham. Dan kitorang akan buat muka tak bersalah makan makanan yang dihidang. Banyak choice dan sedap-sedap semuanye! Tamak! Amek makanan bebanyak pastu tak habis. Membazir betul!

Lepas aku dengan Nurul (Bonda Daaliyaa) makan, Ena pun sampai. Tapi masa Ena sampai, aku takleh nak borak sangat sebab Annaila tak keruan tengok pool. Budak kecik tu kan! Haih! Sebelum Annaila menjerit-jerit, kitorang bawak dia main playground. Baru mood dia okey siket.

Blogger Nadia sampai masa Annaila dan Daaliyaa mandi, tapi maaf, tak cam muka. Blur-blur tanya siapa. Hihihi. Rupenye designer untuk sticker Group Gojes Blogger Supermom & Baby. Waaaa. Dapat jugak jumpa. Kecik molek orangnye. Tambah lagi sorang kawan. :D

Dalam pukul 4.30 petang gitu, baru lah acara memotong kek bermula. Tapi, kitorang laki bini tak boleh nak join sebab Annaila mandi pool, mengamuk-ngamuk taknak naik. Acane tu. Peluh-peluh mak bapak kamu ni Naila pegang awak. Pas pegang Annaila, tolong bonda Daaliya pulak. Haaa budak kecik lago sorang ni lagi akrif. Pitam jap.

Ding dong ding dong, acara potong kek selesai. Tak sempat nak tengok. Sobs! Takpe yang penting, kita dapat makan kek! Weeeheeee^^



Awal2 lg bebudak sume dah usha2 pool...ngehehe...sabo2....
ade playground gak kat ctu, bawak Annaila lari jap sbb die dah jerit2 tgk pool...
sefamily^^
nmpak pool sebelah2 tu...haihh...Annaila jgn jeles eyh...
pinjam topi Aqil jap! Mood : POOLLLL
Daaliyaa bambam! Gigil kepala lutut pegang dia...Hahaha...
Aqil demam....kalau sihat, boleh join da club mandi mandi mandi manda^^

nampak budak kecik ni bile nampak pool...haihhh....
dan akhirnye daddy mengalah...oklah naila, jom le kte mandi....
Daaliyaa pun join sekali...sebab bondanye pregnant, meh la aunty pegang kan.....oiiii terloncat-loncat dalam air....hahaha...:p
Daaliyaa dengan aksi kuak lentang....
Dua budak kecik tak puas mandi. Hihihi.
Nah gambar dengan tuan rumah. Susah nau nak tarik amek gambar sebab sangat busy. Hihihi.
Eh perasan tak, satu gambar Aish pun takde. Hahahaha. Sebab,

- Masa nak tiup-tiup lilin kek tu, mama ngan daddy tengah berpadu tenaga pakaikan Annaila baju sebab dia taknak naik atas!

- Lepastu, kitorang tak jumpa Aish langsung. Tido kot! Katenye tak beberapa sihat. Takpe gambar mommy nye ade, okey la kan. Hahahaha!

Happy Birthday Aish^^

>>>>>>eh ayat tunggang terbalik sebab buat entry ni kejap ada meeting, baru sambung siket, tetibe kena panggil lagi. makaaaaa cenggini lah jadinye...
 

9 comments:

  1. budak2 kalau dapat main air memang suka kan

    ReplyDelete
  2. Hahah tapi last sekali gigih habiskan satu entry. Nasib baik hana faham kan, kronologi cerita befday Aish.

    ReplyDelete
  3. ok... jeles ngn korg dpt jmpe2 lgik..hahaha... apepun.. naila n daaliya.. sgt comel..
    daaliya mengapungkan diri ek tu..

    ReplyDelete
  4. bestnya...sedih tak dapat join...jauh....

    ReplyDelete
  5. selamat dah besday aish yer? :)
    best tol mandi manda, kalo mikha tgk ni mau terjun sama. tapi apakan daya, momycha sudah sarat...kang elok sgt aku jdi penguin tepi pool tu hahahaha!

    ReplyDelete
  6. Wawa.. cam ne nak upload gambar ikot tab nih.. kite dari minggu lepas nak upload tak dpt2..

    ReplyDelete
  7. syoknya budak2 tu main dlm swimming pool

    ReplyDelete
  8. ohoo.. baru je dapat hadap blog2.. meriah nmpk befday party aish ni ea..
    siap mandi pool bagai.. hehe.

    ReplyDelete