Meh klik kejap~

Wednesday, February 20, 2013

Pigeon Sakura Baby Toiletries best~

Lame giler tak citer pasal budak kecik tu kan. Sekarang dekat mana-mana tengah hot pasal baby 4 bulan kena lambung dengan amah sengal tu. Aku tengok video tu macam aku nak lambung amah tu dari KLCC. Jatuh mesti berkecai kan. Rasanye amah tu mesti dah kena belasah teruk dengan mak bapak budak tu sebelum diheret pergi balai. Kita yang tengok ni pun rasa bengang gila, mesti la mak bapak baby tu lagi bengang! Padan muka kau amah. Orang bagi kau kerja, kau buat palat. Bebal. Doakan baby 4 bulan tu selamat dan sihat. Aminnnn.

Ok dah habis citer amah ba alif ba ya tu. Meh citer si kenit tu. Kita mak-mak ni, semua nak bagi anak yang terbaik kan. Anak demam, berapa klinik kite terjah kan. Ada je orang review kat klinik sekian sekian sekian bagus, sanggup pergi walaupun jauh nun kat KL. Jauh la bagi aku sebab aku tak suka masuk KL. Ada pulak orang review makan Scott tu bagus, pergi beli. Eh tapi sebelum beli dah tanye doktor, doktor kate okey je bagi baby bawah 1 tahun makan tapi 1.5ml ye. Pastu terbaru orang duk review pasal produk Pigeon Sakura, aku pun tergedik gak la nak try. Nama pun Sakura, fefeeling musim gugur bunga sakura kat Jepun sambil berdating same daddy Naila. Eh eh, apa pun maceh mommycha sebab bagi info pasal Pigeon ni. Sayang ketat-ketat!^^

Perasaan nak guna produk Pigeon Sakura ni, teruja! Macam kite la beli krim muka brand baru, mula lah batak nak pakai kan. Mandi laju-laju semata nak pakai krim baru. Hihihi. Maka Annaila pun macam biasa dijadikan bahan eksperimen mama nye. Dapat je Pigeon Sakura ni, benda pertama aku godek bedak dia. Hohhh wangi sangat! Sampai mama daddy guna sekali bedak ni. Hihihi. 

Pastu mula la beroperasi memandikan budak kecik tu. Cam biasa budak bila jumpa air terkinja dia lain macam siket. Lupa yang dia belum boleh berjalan lagi tapi berlagak macam dah boleh berlari. Sebab nak buat review pasal produk ni, daddy yang kena mandikan Naila, mama tukang amek gambar sambil terjerit-jerit dalam toilet. Biase lah mak-mak kan suke bab menjerit-jerit ni. Masa mandikan Naila, daddy tak habis-habis cakap wangilah syampu ni, wangi lah sabun dia. Kannnn. Yelah sebelum ni, dari kita kecik sampai dah ada anak sendiri, bau yang sama je produk-produk yang kita guna. Bila Pigeon keluarkan set toiletries ni, pastu bau pulak bau SAKURA yang kitorang tak pernah bau, haruslah macam batak siket kan. Pastu Naila pun jadi mangsa ciuman beratus kali dalam sehari sebab wangi!

Haaaa. Lagi satu, Pigeon Sakura ni sesuai sangat-sangat untuk kulit bayi yang SENSITIF! Semua baby pun kulit sensitif kan, cuma kuat dengan biasa-biasa je. Annaila kategori biasa-biasa je. Kalau panas sangat baru naik ruam. Kalau duk rumah kitorang yang takde aircond ni, takde la naik ruam. Korang boleh la try jugak produk ni. Mana la tahu sesuai kan dengan baby korang. Tak cuba tak tahu. Tak cuba tak nampak hasil. Tak cuba takkkkkk ape-ape je lah.

Apa pun paling best bila daddy Naila tak habis-habis cakap, "Wangi la. Pasni guna Pigeon Sakura je lah. Sabun dengan syampu pun lembut je." Haaaaa Incik banker dah cakap cenggitu, mama is on je. Hihihi.

Love Pigeon Sakura^^

Annaila yang lasak.
Complete Naila punye toiletries. Bedak tu kongsi dengan mama daddy, cepat je lah habis tu. Hihihi.
Proses memandikan budak. Kite takde tab la aunties.
Boleh nyanyi "tak pedihkan mata."
Dah habis mandi. Uihhh sexy anak mama ni.
Maceh daddy. Kita dah wangi dengan Pigeon Sakura~

7 comments:

  1. macam best je guna. Baby saya kulit sensitive. guna sabun seba mep, mahal kemain.

    ReplyDelete
  2. harga nya pon boleh tahan kan.nt nk try gak lah.ritu dh tgk kat manjaku.tp xde org review mls nk beli.wawa dh review.leh lah beli.hehe

    ReplyDelete
  3. Hari tu ad jugak berangan nak beli. Belek harga, mak ayah over budget kalau nak jugak. Kang tak sampai hjg bulan mak ayah kering kontang. Hahahaha. Alhamdulillah kulit Arissa bukanlah jenis yang sensitif. Saya dok berkenan dengan pureen yogurt tu lak skrg. Hahaha.

    ReplyDelete
  4. nanti boleh try ni..tapi hannah punye toiletries belambak lagi kat umah tuh..banyak sangat orang bagi tak terabih kan..huhu

    ReplyDelete
  5. meh aunty nk cium sikit....heheh..hish..ni yang nk gune set toiletries pigeon ni..tp kene tgu yg sedia ada ni habis dlu la..hehe

    ReplyDelete
  6. Sampai skrg pakai...shmpoo bdn dah nk habes dah....:-)

    ReplyDelete
  7. sy sendiri try aritu..memang wangi sangat!

    ReplyDelete