Meh klik kejap~

Friday, February 22, 2013

Annaila : Punggah barang~

Ni la kejenye sekarang. Kalau tak punggah barang, tak nyepah rumah bukan budak kecik la namenye. Dah bosan main menan, usha benda lain yang boleh buat main. Dah puas main, mintak susu. Naila tak pandai sebut susu lagi. Sekarang tengah gigih sebut 'susu', 'susu', 'susu' depan dia. Tapi kalau sebut SUSU time dia tengah lapar, dia ngamuk jerit-jerit. Nape ntah. Sekarang dah pandai protes kalau lapar, dia hisap botol kosong kekuat, bila kita pandang terus dihulurkan botol susu kat kita. Hihihi~

Okey ni baru punggah bilik dia sendiri. Belum bilik mama nye lagi. Nampak je benda boleh dibukak, campak semua barang dalam tu. Kat ruang tamu pulak, mungkin takde benda nak dipunggah Naila akan main campak-campak remote, panjat kabinet TV sambil tepuk-tepuk TV *bikin daddy menjerit kalau tengok Naila buat cenggini*, capai apa yang boleh dia capai. 

Takpe Naila, ikut suka la Naila nak punggah rumah pun. Asalkan Naila sihat^^

Punggah Naila...mama mampu tengok je...
Tak sempat nak snap mase dia angkat kaki nak masuk dalam box ni.
Nampak je kotak yg boleh dibukak, bukak n keluarkan barang. Bile barang dah keluar campak. Boleh?
Habis main dalam box tu, pampers pun jadi menan die jugak.

12 comments:

  1. hahaha kanak2 kan suka punggah brg.

    ReplyDelete
  2. adoii..pening la kepala mama dia...hehehe...semua nak dipunggahnye..heeh..naila2..:)

    ReplyDelete
  3. waaa syoklah naila, mama duk rumah ngadap dia ;p

    ReplyDelete
  4. amboihh..takpe tu tandanye naila budak bijak!!
    tomei bilik naila..pink giteww ;)

    ReplyDelete
  5. macam mana lah agak nya aksi Annaila protes tu kan.. Orang kata kalau anak kecik2 rajin buat sepah, besar rajin mengemas.. Aminnnn hehehe

    ReplyDelete
  6. huh.. budak2 ni sama je... hafidh bila da punggah.. xnak main, lagi sakit hati tgk. mak boyot dia ni gak la ngemasnya...

    ReplyDelete
  7. cantiknya dinding pink..klu rumah sebdiri dah lam cat pink tp duk kuartes ni kena redha jela dinding putih cream...sob sob sob...punggah annaila punggah...hehe..sama je peel mcm airis...

    ReplyDelete
  8. wawa cantiknye warna dinding tu!!!!
    hauaaa...su gile jap nampak warna pink tuuuuuuuu

    eh...komen lari tajuk daa..

    boleh geng ngan aqilah yerrr

    ReplyDelete
  9. seronok punggah je...hehe..
    tengok gaya dia cmel je..

    ReplyDelete
  10. tertarik sungguh nengok bilik pink mengancam ni. nasib baik lah iman ni boy. kalau x..lama dah bilik tu di cat pink jugak.

    ReplyDelete
  11. Wah!!!!! Pink kalerrrrrrrrrrrr gegirl sangat tau~ hihi.

    ReplyDelete
  12. Sama la ngan adam n mira tu. Lepas main aku ler kena kemas. Nak2 main lego. Perghhhh sampai kedapur benda tu bersepah. Puas dah jerit2 suh kemas.. :P

    ReplyDelete