Meh klik kejap~

Thursday, September 19, 2013

Group Gojes : Gathering Kidzoona

Sabtu (14.09.2013), ada gathering yang ntah ke berapa aku pun tak ingat dah kat Kidzoona. Sekarang tak berani nak berjanji sumpah setia bagai dengan geng ni boleh turun ke tak sebab daddy punya appointment tak tentu masa. So kalau die free, jom lah kita menyebukkan diri. Kalau tak free, duduk diam-diam kat rumah. Agak-agak bosan, jom la kita melepak rumah opah.

Sampai sana dalam pukul 11 kot. Itu pun ada 2 orang je sampai. Leenda dengan Liza. Annaila pulak bila masuk muka excited + blur. Taktahu nak main apa kot. Kehkehkeh. Tapi takpe mama layankan aje Naila sampai satu tahap tetiba aku nampak geng bapak pergi main archery sebelah Kidzoone. Berpinar mata aku tengok. Lama dah teringin nak main mende alah ni tapi takde sape nak bawah. Hahaha mengada sangat!

Dan tetiba, TINGGG! Dapat idea dah. Tinggalkan Naila kat group mak-mak yang tengah menyembang sambil tengok anak. Kahkahkah. Sangat tidak senonoh. Tapi aku tahu Annaila akan behave. Pastu group gojes tu memang dah macam mak-mak Annaila jugak. Wakakaka. Sukati kau je kan nak menaiktarafkan makcik-makcik Annaila kepada mak-mak Annaila. Eh mana tau kan salah sorang dari group tu tetiba jadi mertua Naila. Muahahaha. Berangan lagik!

Sebaik la archery dengan Kidzoona tu sebelah-sebelah je. Jadi aku main lama-lama siket, lari kejap tengok Annaila. Dan Annaila masih okey bermain kuda tak turun-turun. Pastu lari balik main panahan asmara sama daddy. Ewahhhh kau. Aku main laju-laju sebab nak lepaskan keinginan yang dari dulu tak tertunai-tunai. Muahahaha. Habis main, berlari aku masuk cari Naila. Hehehe. Baik je dia main kuda lagi. Tak penat ke nak?  

Ding-dong-ding-dong dengan Annaila, tiba masa acara wajib mak-mak. Amek gambar sesambil bergosip sok-sek-sok-sek. Tapi ku tak gossip lelama sebab busy layan Naila dengan main panah-panah kononnya.

Bila dah lapar, mintak diri dulu. Dah elok-elok mintak diri, bersalam apa semua, tetiba je daddy cakap jom join dorang makan kat Food Court. Baek boss. Saya yang menurut perintah.

Sekian cerita weekend lepas. Eh hutang baraan Raya dengan berurut tak keluar lagi ni. Pfffftttt. Banyaknye kena buat. Taknak buat boleh? Bhahaha. Kbai!

Antare mak-mak yang dah sampai....Yg belom sampai pun ramai lagi...

Annaila bersame kudanye....

Naila nak men mainan boy je....mst ganas macam mama nanti....kakaka...

pandangan dr dlm kidzoona....dah terkebil2 dah ni...

zoom bagi besar siket....

Naila same menantu orang...muahaha...pinjam jap ye yaya...

Rase mcm gambar ni terbalil...takpela ye korang...kehkehkhe...

hi yumie! puas hati tak ade gambo...hahaha...

haaa...Nampak! ni aku dah start tinggalkan Naila....
mama-daddy!
 
sesi bergambar mak yg gojes...

Naila dan Ammar...dah setahun dorg bekawan...hihi..

seminit je....pastu sambung main...

mcm biasa...mami asrap mst ade...ni asrap tengah jerit2 marah kat fayel...muahaha...

Naila dengan adik kakak Alisha...adik kpd Annaila...kakak kpd adik dlm peot...wuttt...wuttt...

iman yg tolong Annaila jatuh...comel!

sesi makan2...

antare gojes2 yg tertua...kahkahkah....
 

10 comments:

  1. Hai..blogwalking.bestlah blog awk..penuh warna warni kehidupan..jemputla ke blog saya dan kita bertukar-tukar link pulak..:)

    http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. Gbr kiter tbalikkk..nangisss...hahahha...gurau jer..
    Best dpt jumpa semua :)

    ReplyDelete
  3. ok puas hati dapat jumpa mama cantik lagi sekali..yeahhh..

    ReplyDelete
  4. ehem ehem..woot woot..comel jek tgk depa bertiga.kecik2 dah pandai menjemah kan..iman dah mcm boboy gaya menyelamatkan naila tu..haha

    ReplyDelete
  5. alaaaa bila nk g kidzoona mcm korg ni =(

    ReplyDelete