Meh klik kejap~

Wednesday, October 30, 2013

Musim Deko Rumah ek?

Weh!
 
Eh salam takde, mukadimah takde terus 'weh'! Hahahaha.
 
Aku cuma nak cakap sekarang mood mendeko rumah gegila kan. Pastu ramai pulak yang dah pindah masuk rumah baru. Pfffttt. Jeles iols tau tengok rumah korang tau. Otak pulak memang jenis kretip. Jadi aku yang tak berapa nak kretip ni mampu tengok je orang mendeko rumah. Cantek-cantek-cantek!
 
Eh sebenarnye nak cakap aku pun dah terseret jugak untuk mendeko rumah kecik kami tu. Wakakaka. Cuma belum pernah up lagi cerita pasal deko rumah. Segan! Tengok orang alahai siap ade style itu ini. Aku pulak haaa takde nak theme-theme-style-style. Asalkan mata aku nampak cantek udah. Tapi aku rasa tak bape cantek jugak, acaner? Tu lah malu-malu alam je nak up gambar dekorasi rumah tu. Kang kalau korang nengok, senyum sumbing je. Hahaha.
 
Sekarang ni kitorang cantekkan rumah tu slow-slow je. Errrr kire hujung bulan dengan awal bulan je lah rancak sebab baru dapat gaji. Yelah bajet untuk rumah ciput je. Tu cat pun tak cukup kena tunggu ujung bulan ni baru boleh beli cat baru untuk cover satu rumah. Mihmihmih.
 
Pastu aku ni pulak jenis lalang. Mula nak siapkan ruang tamu je. Tetiba menggedik pulak nak siapkan ruang makan. Pastu tergedik pulak nak siapkan ruang solat. Nampak tak last-last rumah aku tu separuh siap separuh tak siap. Muahahha. Yang aku rasa dah complete bebetul bilik office. Bilik Naila tinggal 90% je. Tinggal nak beli almari baju dia je. Ruang tamu baru cat je. Ruang-ruang lain tak siap lagi sebab aku pun tak ber'wang'. Hahaha.
 
Gambar? Takpayah. Tunggulah nanti aku amek gambo cantek-cantek guna camera 360 pastu aku up satu entry pasal rumah kecik kami.
 
 
sumpah ni BUKAN rumah kitorang....hahaha...
 

13 comments:

  1. update je aa psl deko rmh..kot dpt bg idea br kt kitorg..ecehh angle snap gbr tu kena btol br nmpk mcm dlm mjlah dekorasi...kahkah boleh? :p

    ReplyDelete
  2. nak tgk bilik naila...nak..nakkk...

    ReplyDelete
  3. hahahaha lawak lah wa ni.rara ni lg sedih.mmg xde lah nk deko2.sbb duk umah mil.hahaha

    ReplyDelete
  4. gedik la mung wa...padahal bilik naila (eh ke bilik kerja?) tunjuk kat wassup tu lawa giler, siap ber-stripes lagi...sila lah tunjuk! confirm meleleh org tgk...hehe

    ReplyDelete
  5. Ala. Update je. Daku takleh update sbb mg tak deco umah. Umah serupa padang bola. Luas. Hahahaha.

    ReplyDelete
  6. kakmi pun nak start mendeko ar rumah ..aku dh smbg agrrement 2 tahun weehoo

    ReplyDelete
  7. ohohoho sorang lagi... mmg gojes ni semua ikut fenomena terkini =)
    tak terkecuali aku gak... >_<

    ReplyDelete
  8. update sajokkkkk.. ade la kang org nk mmuji...kikikiki....

    ReplyDelete
  9. coi oi. entry punye tajuk mcm ade gambo. tapi yilek gambo pon. rembau most wanted betoi!

    ReplyDelete
  10. Up la gambooo waaa.. Jom kite ngemas samee

    ReplyDelete
  11. umah wawa besar gileeerr...!!! besh nak deko2...heheh

    ReplyDelete