Klik sini. Terima Kasih :)

Thursday, August 7, 2014

Annaila : Raya 2012-2013-2014

Tengok facebook kawan, memasing upload gambar anak dari Raya tahun pertama sampai la sekarang. Eh macam comel je macam nak jugak je. Muahahaha! Dengan gigihnya maka terhasil lah gambar raya Naila dari tahun 2012-2013-2014!


Nak masukkan gambar family dari awal sampai sekarang, tak gigih pulak nak cari gambar. 

Wednesday, August 6, 2014

Raya 2014.

Tengok orang lain up entry pasal raya, aku pun nak jugak walaupun raya tak meriah tahun ni. Raya kat Bangi biasa-biasa je. Pagi pakai baju raya, ambil gambar, pastu dah boleh tukar baju melepek atas katil. Muahaha. 

Tapi sebab kesian kat daddy yang memang dari kecik rayanya meriah, aku pun tanya la kawan-kawan yang ada area KL-Selangor. Takde la rasa boring sangat raya. Eh malam raya tu aku demam sampai la esoknya. Hari raya telan panadol sebijik sebab kekonon nak kekal bertenaga raya rumah orang. Mihmihmih. Nasib la petang tu dah kebah demam.
Naila-Atok-Mak Su
adik beradik. 2 orang takde dalam ni. Eh opah takde pulak dalam gambo. 
Daddy-Mama-Naila
Raya kedua pulak, berjalan lagi ke rumah orang yang raya kat KL-Selangor. Tak banyak rumah yang dapat pergi tapi sebab jauh kat Klang sana, hari raya tu pun jadi panjang la jugak. Lepas settle pergi raya rumah orang, lepak lagi rumah mak aku. Naila? Happy! Giler tak happy, sepanjang cuti raya, hari-hari pergi rumah atok. Bila ajak balik, taknak. Hemoh-hemoh!

motip letak gambar smpai 2 kali...krikkk...krrikkk....
Petang raya. Tak kose lah nak pakai baju raya lagi. Peluh-peluh makyong! Naila tengah sedap mentido.

Raya ke-3. Kembali ke alam pekerjaan. Sobbbsss! Sadis je pergi office time orang tengah seronok beraya lagi. Takpe lah, kerja pun banyak time tu. Takde la terasa sangat masa bekerja.


Baju raya kitorang? Daddy je beli baju dah siap. Baju aku dengan Naila jahit sendiri. Sebab aku ni pregnant. Nak cari baju confirm susah! Kalau dah jumpa harga tak padan dengan kecantikan baju tu. Cewah! Haha. Aku belum pernah jumpa baju ibu mengandung yang comel-comel dan muat dengan aku. Kalau ada pun mesti ada masalah baju senteng! Pfftttt. Jadi dengan gigihnya tahun ni merempit lah menjahit baju raya anak beranak. Gitew. Walaupun tak cantek tapi jimatnya banyak. Yang penting labuh baju tu meleret-leret. Nasib kat Bangi takde taik ayam. Kalau tak abes aku sapu semua. Kuikuikui.

Baju raya pertama Naila...Gambo depan, hok hek lupa plak nak upload... :p
anak beranak sedondon-don.





Sunday, August 3, 2014

Annaila: Bila anak hilang 5 minit!

Selamat Hari Raya! Hehe walaupun dah masuk Syawal yang keberapa ntah ni.

Raya tahun ni? Kitorang tak balik Johor. Balik Bangi je. Pastu raya ke-3 aku dah start kerja. Dikala orang busy lagi mengupload gambar-gambar raya dorang, aku pulak krikk krikkk kat opis. Rasa macam pffttt sangat! Okey dah, nak citer pengalaman anak hilang 5 minit.

Sabtu, raya ke-6 kitorang merayap cuci mata. Persinggahan terakhir sebelum lepak rumah mak, Tesco Kajang. Lunch kat sana, pusing-pusing dalam Tesco kot ade yang terbekenan. 

Sampai kat tempat baju budak, aku pun belek-belek la baju sambil tengok Daddy dengan Naila main cak-cak. Suara Naila masa tu memang kuat gila sebab tengah seronok sangat main sembunyi-sembunyi dengan daddy. Dalam beberapa minit pastu, suara Naila hilang. Aku stop usha baju, cari daddy dengan Naila. Pusing punya pusing tetiba nampak daddy berlari-lari dengan muka cuak. Time tu dah dapat tangkap la confirm Naila hilang. Aku pun cari Naila kat tempat baju-baju. Sampailah aku dengan daddy terserempak. Daddy terus cakap "Naila hilang!" Aku terus cakap dengan daddy pergi customer service mintak tolong dorang carikan sekali. Masa tu otak aku memang nak suruh Tesco tutup semua pintu keluar. Wakakaka. Suka hati kau je kan. Daddy berlari pergi ke customer service dan tak sampai seminit daddy datang balik dengan bawak Naila. Jantung yang rasa nak gugur tadi, tak jadi gugur. Fuh! Lega giler!

Bila memasing dah cool, aku tanya daddy camne boleh jumpa Naila. Daddy cakap masa berlari tu dia nampak Naila sorang-sorang. Daddy terus peluk Naila dari belakang sambil tanya "Naila pergi mana?" Naila pulak dari muka terpinga-pinga jumpa daddy terus happy balik dan cakap "Jom main lagi daddy!" Daddy cium dukung Naila jumpa mama. Masa tu aku punya lega taktau nak cakap camne. Tapi sebab aku geram, aku cubit Naila. Naila kena cubit tak nangis, dia diam sambil wat muka seposen. Tau kot dia buat salah. Pastu Naila pegang je tangan aku tak lepas-lepas. Fuh! Senang pulak nak pegang tangan kan. Kalau sebelum ni, kemain nak lepas, lari sana sini. 

Daddy ajak balik terus sebab penat berlari. Rupanya daddy lari setiap lorong-lorong untuk cari Naila. Daddy cakap tempat yang dia jumpa Naila tu sebenarnye dia dah lalu, tapi tak terserempak pulak. 

Pengalaman yang cuak gila untuk kitorang laki bini sebagai mama-daddy di musim perayaan. Fuuuuu~~~~


::::Sampai sekarang aku terfikir takde ke alat yang boleh mengesan anak-anak kalau terhilang dari pandangan jap. Hahaha. Iye lah kalau iphone hilang boleh cari lagi kat mana kan. Kuikuikui. ::::