Klik sini. Terima Kasih :)

Friday, September 28, 2012

Annaila : Meragam memalam plak~

hi! amboi mama naila ni, mentang da ade group gojes mommy, lgsg tak bukak blog dah. haha.

mlm semalam annaila meragam. selalu bila dah tdo takde maknenye nak bangun tgh mlm utk kacau mama die ni. tp semalam asek la merengek je. kompius aku. kembung perut ke, dah sapu minyak dah. bontot penuh ke, check takde ape plak. last2 aku syak ptg tu die terlalu byk gelak, tu yg malam meragam je. 

pastu pandai lak tu usha mama n daddy die ni tdo. sbb aku dah tau perangai die, aku bukak mata cket2 je intai die sbb tau klu tetbe aku bukak mata, nti naila kompem nanges mntak simpati, mntak ambil la, mntak macam2 la.

betul ke eh klu budak kecik cenggini klu terlalu byk gelak, terlalu happy bermain, bila tdo mst meragam/ merengek. klu betul kenapa eh? try google td, tk jpe la plak. 

patut la dulu klu ktorg agah adik2 ktorg smpai dorg gelak gler, mak aku tak bg. mak aku akan ckp cenggini, 'jgn ingke sgt...nti tak boley tdo malam.' time tu ape ku kisah kan. bukan aku yg tdo kan adik2 aku. hahaha. skang ni, haihhhh. bile annaila jadi cenggini, bangun pg tgk mata dah jd mata panda.

Wednesday, September 26, 2012

Annaila : Pakai blk sarung tangan~

nak masuk 6 bulan dah tp aku pakai kan annaila mittens. ala bukan nk dera die pun. dah tangan tak boley nak duk diam. duk jolok mata la, garu kepala la, macam2 la. tp bila dah telinga die pun sampai luka sbb die tarik *da mcm nak putus aku nengok.*, aku pun pantas cari sarung tangan die dalam stor. 

masa mula2 pakai, die blur je nengok tangan die dah kene bungkus. blur beberapa saat pastu terus ngisap tangan yg kene bngkus tu. aku yg kesian, tanggalkan balik sarung tangan tu. bila nak tdo tu, aku pakai kan balik sbb die da start tarik2 telinga. 

bangun pagi tu, lg kesian aku tengok die. die duk usha tangan yg kne bungkus tu sambil buat 'cekur udang gamit'. cepat2 aku tanggalkan sambil gelak2 sambil cium2. kesian tp gelak. ala macam ko tgk kawan ko jatuh tangga. mst ko kesian kan, tp dalam masa yg sama mst ko bantai gelak kan. :p

ari ni macam rindu terlebih cket la kat naila. biase la dlu tdo berhimpit2 atas katil, bila da letak die tdo kat katil single tu rase mcm jauh plak die. hahaha. padahal sebelah je. ape daaa mama ni. ;p

ngisap mittens plak dah...
telinga yg luka~

Mum Naila Collection : Kidsme Food Feeder~

Hi mommies. ok ni business kecik2 je. mane la tau dgn bisnes ni aku boley benti keje duk umah jaga anak kan. hahaha. lame dah plan, ingat nak siapkan website dlu tp dah daddy naila busy memanjang, aku teruskan je la niat suci murni aku ni. haha. 

first sekali, cam biasa sila lah like fb Mum Naila Collection. dah klik, sila lah menjamu mata di page yg tak berapa nak siap tu. :p  insyaAllah slow2 barang akan ditambah setiap bulan. dan harga aku letak murah2 dah la. ke korg rase tak cukup murah lg.? haha. jangannnn. dah cukup murah ni tau aku bg. :p

pastu korg bgtau la ape lg yg korg nak aku jual. insyaAllah aku cari and cam biasa harga pun lebih murah. haha. amboi promote nak lbeh je kan. ;p 

ok utk bulan ni, sebab Annaila da start makan, maka brand kidsme ni jadi jualan pertama utk MNC. aku dah order, insyaAllah klu takde pape masalah, next week barang sampai. colour limited tau! siapa nak order sila lah anta emel ke khairunajwa.mj@gmail.com. nak anta msg kat fb pun boley. :)

Thanks korang. sayang ketat2!

Kidsme Product:

1. Food Feeder Double Pack - L (w/Pacifier) 
Colour : Mix of Orange-Green , Yellow-Blue
RP : RM59.90
MNC : RM53.90


2. Food Feeder Single Pack - L
Colour : Pink , Orange-Green , Yellow-Blue
RP : RM29.90
MNC : RM26.90




3. Travel Set (Spoon & Folk)
Colour : Pink, Blue, Orange
RP : RM59.90
MNC : RM53.90





*********************************************************

Kalau korang tengok kat page MNC, byk lg gambar Kidsme Product ni kan. tp aku tak dapat nak order sbb dorg punye stock dah abes. Pertengahan bulan sepuluh baru brg sampai. ni kata dorg lah. so barang lain dan kaler2 yg ade kat fb tu semua akan ku order bila brg dah ready.

********************************************************

Harga semua tak masuk postage ye. sape2 yg duk area Bangi boleh la COD je. yg dekat2 dengan Bangi, meh turun Bangi ambil. yg jauh2 tu, post je la ye. :)


Tuesday, September 25, 2012

Annaila : Solid food dah~

Annaila lg 5 hari nak ckup 6 bulan. heee. besar dah anak aku. dan dari ari jumaat lepas, aku dah start buat puree utk die. tp takde la puree mane pun, aku kan nak cincai je, bg pun sekali sehari. macam semalam, tak sempat nak buat puree, aku bekalkan biskut heinz tu. 

hari ni mama bangun awal, pepagi lg dah mengigihkan diri ke dapur steam apple + kurma. sambil nak tnggu empuk tu, buat la sarap utk daddy. alah setakat sapu kaya atas roti pastu wat milo, jadi la ek sarapan kte utk ari ni. muehehe. :p abes makan, nengok apple dan kurma ready utk di blend. yeay~! so utk 2 hari ni, annaila punye makanan dah ade dah. takde la makan biskut semata2 lg. hihi. 

ermmm. nk beli cube ice yg bertutup cap giant tu dan blender utk naila la. ala bukan utk die sorg, utk adik2 die jugak kan. dulu macam taknak beli, tp bile tgk mommies lain pakai mnde tu cam senang je, nak jugak la. heeee~

muke budak di pagi hari. taknak masuk walker, nak berdukung ajeeee.

puree apple + kurma. pasni kne beli bekas elok cket utk 4 kali makan.



Monday, September 24, 2012

Annaila : Peel nongkat dagu~

annaila skang suke nongkat dagu.....tiru perangai sape la ni ek...:p

*gaya tdo mmg copy paste mama...daddy kate ye...alamak kantoi la tdo buas..?haha~*




Annaila : Co-sleeping~

aghhh! entry ilang tetbe. penat duk menaip td! dah kne taip semula. cincai la ek.

ok annaila skang tdo makin membuas. aku rase tulang belakang aku makin sakit. *tu tanda2 dah tua kot. haha!* dah la peel die skang ni sblm tdo asek la nk gayut aje. bile tarik mule la mata yg dah pejam td tbe membulat dengan jayanya tanda protes sambil start enjin hok hek hok hek. ade gak sumbat puting, tp die da pandai la pulak tu puting tiruan. mule la tangan tu laju je ngambik puting dr mulut. mentang dah pandai pegang skang. kadang klu aku pegang tangan die, die duk luahkan puting tu gune lidah. grrr! last2 mama surrender bg la jugak tektek. *camne eh takmo bg die gayut. penat weh tulang belakang ni.*

semalam ktorg decided angkut katil single dlm bilik ktorg. sbb naila suke ambil space byk2 atas katil. mama dan daddy tdo sipi2 je. gerak cket, da boley tergolek dog ke bawah. bile dah bawak single bed tu dlm bilik, alahai sendatnye bilik ktorg. tp takde la sempit mana pun, walker naila boleh je pusing2 lg dalam bilik tu. :p  

bile naila dah dipindahkan ke katil single tu rase mcm, 'wah besarnye katil aku.' *sambil guling2* aku rase mcm nak beli baby coat la.*wholesale my dear bulan 12 ni kan.?* yg boley laras atau bukak tepi tu. senang sebab klu tetbe memalam die menggagau nak susu, senang aku nak tektek kan die. pastu takde la makan ruang sangat mcm skang ni. takpe nti akan diajukan cadangan tu kat daddy naila. hihi~

errr. mase sesuai utk pisahkan tido mase umur 5 tahun. ko bayangkan klu annaila 5 tahun da confirm2 masa tu dia da ade adik sorg n sorg lg mungkin dalam perut. haha! tak rase ke bilik tu jadi mcm errrrrr. emmm. mungkin ktorg akan ajar die tdo bilik sndiri lebih awal. mungkin je la. heee~

korg lak wat camne? meh kongsi cket. kot la leh cedok idea cket selain beli baby coat tu. 

semua dah berjaya di buat. haha~
dah macam bilik hotel plak. mihahaha~ katil single ke bawah cket sbb tetbe
ade tembok plak kat celah tu. haih~
sumber : google
nk baby coat cenggini...abes tektek boley tolak die ke
dalam balik..hehe~
muke bengun tdo pg td. morning mama n daddy!


Thursday, September 20, 2012

Cerita weekend yg panjang~

mengape ye skang ni mood nak menulis ke langit...

ok lah, taip laju2 apa yg ade dlm kepala ni...

Sabtu
tak g mane2 sbb mommy aty mau datang raya umah kami yg tak semenggah tu...ingt datang lewat rupenye sharp waktu lunch, die pun sampai...yg ktorg ni da melantak makanan dlu sbb lapar...menu utk aty, spaghetti je...sbb tu je yg plg senang...sbnr aty ni tetamu kedua yg datang beraya sepanjang setahun ktorg duk sane...hahaha~ tk pernah jemput sape2 datang...bile org nak datang, gelabah....alamak nak masak ape, nk bg makan apa...nak layan camne...haha~ dlu mase belum kawen, org datang umah, ktorg adik beradik semua lari masuk bilik...skang org nak dtg, takkan aku nak lari gak kot....jd maap le ye aty kot2 layanan tak beberapa nak menjadi....eh kaler baju kte same kan...bak kate en donut, "macam dah janji je nak pakai same kaler..." aty balik, Naila dan en donut bantai tdo dekat 4 jam...aku la yg termangu2 kat umah tu...grrrr~!

Ahad
byk sgt jemputan~ plan punye baek, tp sbb kasut aku hilang, spoil semua...eh tak semua la...bajet nak g kenduri kawen kawan kat kajang tak dapat g sebab nk berlari ke kenduri shah alam...smpai shah baru la en donut godek2 tgh fb, sekali 'alamak, kenduri die ari semalam la yang...' haih sebaek la ade open house kat shah alam....takde la rase mcm sia2 jalan jauh tp apa pun takde...pastu berlari ke selayang umah kawan mase belajar dlu...lame nau tak jpe...tetbe pic lak tak amek...acane tu...**tp umah die cantek la...hahaha...** settle selayang, ke puchong plak ke rumah mommy yati plak...firstime jpe yati ni...uuuu...peramah...byk ckp...bagus la...takde la masing2 mcm batu dgn sungai...*tetbe ade pepatah baru plak...:p* dapat kat aku, mane reti beramas mesra sgt....aku kan kayu....haha!tp kan anak die tembam gler hokey...geram aku nengok..klu la Annaila tembam mcm tu, mmg siap la kne ganyang ngn aku....beza 15 hari je tp lg berat n lg besar dr naila...baru la nmpak naila ni halussss je walaupun berdouble chin...:p  *tetbe rase mcm geram nak cubit pipi budak tu..lalala..*

Isnin (Cuti Malaysia)
ari isnin sempena ari malaysia, kami laki bini merayap ke mid valley nengok wayang...wey lame gler tk lepak sane...dlu zaman2 belaja, da smpai naik muntah g mid...ekekeke...skang bile ade Naila, alamanda, mines, jusco cheras selatan....tu je lah tempat yg dituju...smpai da naik bosan aku...muahaha~ pergi pukul 10pg, balik pukul 4 ptg....klu zaman berchenta dlu, pergi pukul 10pg, pukul 10mlm belum tentu sampai umah...aku pun pelik mane ktorg pergi ek lame2 cenggitu...lupe dah zaman2 dlu...;p

errrr....nak tulis apa lg...mcm dah takde...maap la caca merba cket ayat...**mcm sebelum ni bagus sgt...tp rase nye kali ni mcm teruk cket...mood nak bercuti lg...hewhew~**

same aty...tgk qhaleff pgg tangan annaila...hamboi...depan mama daddy selamba je ek..:p
daaliyaa yg chubby n sgt comel dg rambut kerinting...budak kecik comel rambut kerinting  kan!
dating berdua meninggalkan Annaila...hewhew~


Friday, September 14, 2012

Annaila : Kena buli dgn mama~

bile tahap kegeraman aku kat budak dah sampai, hiyakkkkkk....amek ko...n en donut selalu marah aku buat camtu kat anak die...hihihi...cium kuat2 pun tak boley...ni td bile aku wat cenggini kat Naila, die marah tp marah2 sempat amek pic...camne tu...??

rindu la kat Annaila skang...rase mcm nk gigit pipi die~!!

Jom kenal adik aku pulak~

ok pagi yg indah ni, takde cter Naila...ptg cket klu ade idea pasal Naila, akan ku gigih menaip...tu pun klu boss tak hello2 suruh buat itu ini...:p 

pagi ni meh kte tambah kenalan dgn adik aku, Cik Nuna...die nurse kat HUKM....best kan...abes belaja, terus jadi nurse...gaji pun woowww~! tp berbaloi la dgn kerja yg die buat...aku tak mampu la nak kerja waktu cuti...org raya, ko ta boley raya...kerja bershift2 plak....lg dah kawen n ade anak ni...malam2 kne same2 tdo...no outstation sane cni...hahaha~ * statement tk boley blah...*

bulan puasa ari tu, die dtg umah aku tgh malam nak amek cookies, nak balik tu ade satu ensiden yg mbuatkan kaki die retak...kaki retak sbb dgr bunyi anjing menyalak...choi...anjing menyalak je kot dah lari macam pontianak...hahaha~ anjing punye pasal dapat la mc sebulan n skang tambah lg 45 hari (alamak tak ingt tambah berapa hari mc...)...hewhew...da mcm cuti berpantang plak kan...;p dan sbb anjing tu jugak, dapat la die raya puas tahun ni...klu ikutkan die kene kerja mase raya pertama ari tu...

jadi sape2 nak datang umah aku, tak digalakkan dtg memalam dan klu boleh jgn pakai high heels ye...kang kepak lg kaki seorg mahkluk...haha~ **pssstttt...aty, jgn takut utk dtg ke rumah ku sabtu ni ek...lalala~**




Thursday, September 13, 2012

Novel oh novel~

Ehem!novel2 ni bukan koleksi aku...tp koleksi en donut...haaaa....jgn ingat lelaki tk suke bace novel2 jiwang ni...dan dlu mase en donut nak 'ayat' aku, die tanye "awak, ade jual novel ayat2 cinta tak...??" time ni aku keje part time kt kedai stationary...

Td mase nk amik naila kat umah mil, tetbe ternampak koleksi2 novel ni n tetbe ternampak novel adam dan hawa...rase mcm ramai tgh cari novel ni skang kan...haha..motif tetbe nak bace??padahal tak pernah layan pun cter die kat tv...nti layan kat tonton la klu tk kne bayar...:p

Annaila : Spring buaian putus~!

budak busuk mama dah besar...smpai spring buaian pun boley putus dua...ngeeee...sebaek la mil ikat dengan tali buaian tu...so bile terputus, tali yg mil ikat tu menyelamatkan naila dari 'gedebuk!' mcm nangka ke bawah...klu gedebuk je takpe kot...kot kepala terhempas kuat sgt, mcm2 boley berlaku...huhuhu...cuak...baru ku tau ngape org gune smpai 5 spring....hewhewhew...ala aku tau la aku cuai, jgn le pok pek pok pek...aku kan baru pestime jadi mak mak ni...heeee....pasni kne beli yg 5 spring terus...annaila nk loncat2 dalam tu pun boley...mama tak kesah...haha!

kbai~

Tuesday, September 11, 2012

Panggilan manja~?

dlu mase duk bercinta cintun *skang pun cinta cintun gak...*, panggil beliau abg donut...lame gak la name tu melekat...pastu da bape tahun tu baru la panggil 'abang' je...donut ntah ke mane...tp still kekadang panggil donut...hihihi...dan en donut panggil aku lak 'dolly'...haha! sbb dolly??kunun dlu comel la...kunun nye la....tgh bercinta kan, kentut pun bau harum...cube skang, 'aghhhh!busyuk la......' sambil bukak tingkap n lari keluar dr bilik...seeee....seeee....eh tp tu selalu bukan berlaku kat diri aku...lalalala...:p

bile dah ade ank sorg ni, tetbe aku rase name 'dolly' tu tak sesuai dah...dlm 2 3 minggu ni, selalu gak la diskus ngn en donut mau tukar kata ganti nama....yelah, bayangkan aku nti dah tua, dah bercucu, tbe2 en donut panggil, 'DOLLY!!!!', pastu semua org pandang aku n tgk alamak nenek tua ni.........ko tak rase ramai org pengsan ke bile dgr...haha! tp tu la, bile diskus ngn en donut jawapannye, "biarlah...setiap darah abg yg mengalir ni semua tulis 'dolly', 'dolly, 'dolly'...tak boley tukar dah ngn name lain"...*dlm hati ckp, alahai sweetnye laki aku ni....tp aku ni makin tua...haha...*

skang aku tgh gigih berusaha dari panggil diri sndiri 'dolly'.....mungkin aku nak bahasekan diri aku kat en donut,
"kita..."
"saya..."
"mama..."
ermmmm, "i.."??takmo la...klu 'kita' atau 'saya', tu nampak la comel cket...hihihi...

panggilan dolly tu mungkin boley digunakan kat Cik Annaila kesayangan mama ni...'NAILA DOLLY'...hahaha....:p


gambar2 dulu DOLLY bersama dengan DONUTnya~

*
*
*
*
*
*
Title DOLLY telah bertukar kepada:
my FAIDA ANNAILA~ muahhh~!





Monday, September 10, 2012

Annaila : Tiba2 dapat Walker~

Weweettt~! Annaila sudah ade kereta sndiri...vrooommm!asalnye dlm bulan ni, ktorg ni nak belikan die bumboo seat tu..konon nye lah...die kan nak masuk 6 bulan...nak makan2 dah...*skang pun da start bg makan cket2 dah...* 

ktorg g Manjaku bangi nak cari hadiah sbnrnye...pastu taktau la apesal nak naik kat tingkat atas tempat walker, stroller segale bagai tu...mungkin dah takdir duit nak bg kat cina tu kot...miahahaha....tp aku tak terlibat sbnrnye nak beli mnde ni...memule aku sesaje letak Annaila dlm walker ni, sekali badan die da tegap berdiri...mase 4 bulan ari tu, ade ak try2 masukkan die dlm ni, tp badan lembik2 cam sotong gitu...pastu aku tinggalkan cik Naila same daddy nye sbb nak meneruskan misi memilih hadiah....tibe2 je bile datang balik, en donut ckp die nak beli walker tu sbb nampak keceriaan jelas terpancar kat muka Naila...haha! anak pertama boley la...anak ke2 ke3, tkde makne nye nak layan semua ni...hati mst mau keras!

tp kaler walker ni agak dull...uhuk!takpe lah....boley adik2 guna tak kira jantina kan...klu boley nak kaler merah, tp tkde la plak...klu ade pun rase nye sampai RM299...heh~!mmg idok le ambe nak beli ye...jadi rembat je la...sampai umah, baru aku terpikir, alamak kan skang tgh ade wholesale kat sogo...ok nanges..........mst dapat lg comel dr yg ni...hewhew...takpe lah...bukan rezeki sogo nak dapat wet...

acara memasang bermula dan Annaila dicampakkan ke dalam walker...memula muka blur...pastu duk sengih2 dah...kaki dah start tekan2 minyak n walker pun berjalan ke belakang...hahaha...reversed plak eh...muka naila mmg super duper happy...seronok tgk die cenggitu...agak2 aku da tua nti, die belikan aku kereta tak utk wat aku happy...haha....takmo la walker...kereta ok...:p

errrr....bumboo seat tak beli lah sbb dah beli walker...pilih walker yg simple dimple mcm ni sbb senang nak bg makan...pastu walker ni boley buat bouncer gak....klu nak bg makan, mungkin boley gune...klu ade tayar, agak susah nak bg makan...penat lak main kejar2 nti...last2 aku je yg makan nti...:p

mak aku ckp, boleh beli walker tp jgn bg duk lame2 dalam tu...klu duk letak budak dlm tu, mmg senang kte nak buat kerja...aku rase mmg la...senang aku nak online...haha!over tau mama ni...:p

cobaan pertama...muka puas...
semakin ketepi....
tak boley nak bergerak dah.....
motif tarik langsir..??
senyum dalm diam...dlm hati mst rase nak melonjak2 kan...:p
gelak besar like boss la plak...
eleh bajet comel la tu nak senyum2 cenggitu...meh nak gigit pipi tu!

Friday, September 7, 2012

Merdeka di Pulau Pangkor~

Cuti Merdeka ari tu, ktorg memerdekakan diri ktorg kat Pulau Pangkor...hewhew...sblm2 ni, g tgk bunga api je...sanggup meredah lautan manusia semata2 nak tgk bunga api yg hanye beberape minit tu...walaupun kelihatan macam org bodoh, tp taktau la ngape buat jugak...bhahahaha...:p

ktorg bertolak pagi gak la...errr tp takde la pg sgt...dlm pukul 10 camtu...berkonvoi 2 kereta...sebaek Annaila tdo dalam kereta....klu tak penat tu nak layan ni terloncat2 dlm kereta...bukan nak duk diam...haih~ smpai sane tgh hari n terus cari kedai makan...nak makan kat darat dlu sebelum merentasi lautan ke Pulau....acecece...mcm jauh sgt je pulau tu kan...:p

kat kedai makan tu Naila berjaya menumpahkan air aku untuk pertama kali nye....cesss! ini budak semakin cekap dr mama nye..pantang lepa cket, mule lah mcm2 mnde die nk capai....pasni jangan die pecahkn pinggan mangkuk kat kedai sudeh...nanges aku!

pas masing2 da kenyang, walaupun tk bape nk kenyang sbb mknn tak bape nak best, ktorg pun g la beli tiket....errrr....tak silap aku dewasa RM10, kanak2 RM5 (pergi balik)....

time daddy nye beli tiket boat, budak kecik tu berangan nak jadi puteri lilin...konon nye lah....kne panas cket, mule la muke merah2 mcm berjemur tgh padang....peluh takyah cakap...masyam tau anak mama ni....haha! aku yg tak smpai ati nk tgk naila mencair, kne la beli topi die...pakai2, eh mamat kpop mane ni...huahuahua....*pengsan!*

dah kate pergi ke pantai, mandi laut haruslah jd agenda utama kan...first time masukkan Annaila dlm air laut, muka die mcm takde perasaan...steady je....gelak takde, nanges takde....muke blur2 je...bile ombak kuat sgt je die 'ok ek' cket....pastu ok balik...last2 aku main tanam2 kat badan die...tu pun die takde perasaan...yg die ade, perasaan nk makan pasir...aadoiiii....bile da start masukkan tangan dlm mulut, mmg kne balik hotel la....sobs!tak puas mama n daddy nak bercanda kat tepi pantai...sobs!

esok pagi tu, ktorg jalan2 je tepi pantai ala2 berbulan madu...bajet je lbeh padahal ngusung anak sane cni....tbe2 en donut ajak naik boat kecik tu pusing pulau utk melunaskan dendam die sbb tak dapat mandi laut n bersnorkelling......ngeh3...aku ape lg, on je...*sbnr aku pun nk mandi laut n snorkelling gak...tp utk Naila, ku pendam hasrat tu...hiks*  

gerak balik dlm kul 12 tgh hari kot....pastu singgah lumut beli ole2...kul 8.30 mlm baru smpai umah...phew....penat tp happy...bulan 12 nti, ke pulau langkawi plak! yeayyyyy....!!tiket air asia da beli sblm Annaila keluar...hahaha...

Bangi lg...gedik2 bersama dlm kereta....
puteri lilin bajet retis kpop... 
naik van...da start meragam sbb lapar...nk df tak bawak shawl plak...
Annaila muke penat....pasni boley tdo pepuas!ade ekon...!sejuk cket puteri lilin mama...haha!

tdo kejap, mama hangkut g mandi laut...gasak la Naila...;p
muke diwaktu pagi...merenung ke lautan sbb tak dpt mandi...;p
pulau buaya...nmpak kepala buaya tu...Annaila tkde mood bergmbar...
mama daddy beromantik dlu...muahahaha....*sila muntah*
budak pantai tu 6 bln..tp Annaila nmpak lg besar kan...pastu Naila nakal nk g amek puting budak tu...dah la die pijak kaki budak pantai tu...jgn jd pembuli tau da besar nti!haha....
naik van put put again...muke kenyang, haruslah takde moody2...:p
tnggu boat sampai....

eh lupe nak cter satu hal ni...mse tnggu boat smpai, aku cam biase la suke usha2 org...sekali ternampak sorg minah arab bawak 2 bag yg sejibik sejibam mcm Naila punye bag....dlm hati aku juz terdetik, 'eh mcm beg Naila plak...tp nape die beli smpai 2...' pastu saje la usha beg Naila yg ade kat sblh aku...sekali tgk beg Naila tkde...terus cuak bgtau en donut n en donut lari kejar minah arab tu...hahaha...sekali minah arab tu silap amek beg....klu die nak curi, takde la die keluar dr boat tu utk letak balik kat luar kan...tp die tk letak kt ktorg, die letak kat tempat org....ctu mmg bnyk gler beg....hihi...cuak gler time tu....;p