Klik sini. Terima Kasih :)

Monday, July 30, 2012

Rezeki~??

bape kali entry ni di taip dan dipadam...taktau nk ckp camne...

ok la camni lah...period da lewat 4 ari...amekaw! aku ni dah la period cantek dr dlu...ckup 28 ari, terus datang peod...dlu mase Naila lewat 2 ari, terus beli pregnancy test...maklumla xcited lbeh cket..tp kali ni lewat 4 ari, berdebar2 rase...walaupun aku yakin gler sblm ni takkan jadi pape...tp setelah disogok2 oleh en donut, terus badan rase panas2 n tangan sejuk2...oiiiii...takut kowt!!!

langkah penjagaan dah diambil...tak perlu tanye la kot langkah ape yg aku amek...heeee...:)  tp aku ade bace blog2 n forum2, kdg langkah keselamatan dah diambil, tp boley terlepas jugak...ade org tu siap suntik segale bagai, tp termengandung gak...acane tu...itulah yg dinamakan rezekiiiii...aku...???errr...no komen....sbb aku tak check lagi...aku takut....takut menguasai diri...takut menguasai jiwa...aghhhhh!stress!!tk dapat nk buat keje....

tbe2 petang ni sakit cam senggugut...sakit cam mase mule2 pregnant kan si naila....huagggghhhh...semakin takut...berpeluh2!!!

ermmm...klu betul, bukan nk menolak rezeki...tp annaila kecik lagi...aku tk puas main ngn naila lg...tk puas buli die lg...aku plak, takut lg nk harung 40 mnggu...pastu seriau bersalin, kne jahit, mase pantang lagi....errrr...masih menjadi sejarah itam...gagagaga....tp...tp....dah taktau nak ckp ape...kepale blank...nk wat camne ni...kang klu beli pregnancy test, klu ade cemane...klu tkde, mmg aku lompat bintang 5 kali...

tp kan tgh cuak2, boley senyum2...rase cam kelakar plak...naila nk jadi kakak da ke..??ok dah jgn mengarut!!!!



Sunday, July 29, 2012

Aku, aku dan aku~

Saje nk kongsi pic sblm kawen, tgh pregnant n da ade anak...

Bile tgk pic yg tgh2 tu mse preggy dlu, humangai gler gomoks!! Patutle aku asek kne perli ngn mak aku je...patutlah semua org ckp muke da lain...idung pun ikut kembang semangkuk...bhahahaha....ala biase la peknen kan...mane ade org yg peknen tk gomok...klu tk naik kat pipi pun, perut tu confirm2 ke depan kan....:'D   wardina, dr halina naik smpai 28kg, relex je...ape ade hal...da bersalin, slim mlim lah balik kan...

Gmbr sebelum kawen tu nmpak cam kurus kan...aah mmg kurus pun mcm papan lapis...hahahha...berat time tu 50kg...bawah 50kg, ikut bmi aku da underweight...ala time ni aku melantak mcm anak jin pun, cenggitu gak berat aku...susah nau nak naik...bile peknen,amalkan pemakanan mcm anak jin mmg melambung2 berat naik!!25kg kot~!

Skang berat dlm 54kg kot...aku rase ok dah ni...kang kurus sgt org ckp kertas plak...yg penting seluar2 semua da boley sarung...cuma bile nk pakai kemeja kerja dlu kala tu mcm tk kondifen confident sbb rase mcm sempit n sengkek cket...muke da mcm mak2...biase la da masuk umo 25taun ni kne la beringat2 yg kte ni makin tua...bukan makin muda...ko pakai la mekap tebal seinci pun, org tetap ckp "MAK BUDAK!!"  ehem...kecuali ko berani nak cucuk tang sane cucuk tang cni....tp bg aku mnde2 tu tk perlu la....semua org akan tua...semua org akan mati...lumrah alam cenggitu...:p


nk shopping mopping kat putrajaya neyh...tgh tnggu budak kecik tu bangun....


Friday, July 27, 2012

Annaila : Natural Beauty pls~!

asal aku makeup2, pakai tdung, beger2 tdung depan cermin, mst Annaila usha aku baekkkk punye....apesal eh Naila...naila nk pakai tdung gak ek..??naila nk mekap gak ek...?k tnggu da besar nti ye...kecik2 ni amalkan natural beauty...mama awak ni tak natural sgt dah...plastik je lebih....maklum la da tua...kne la tempek sane cni bg nmpak ala2 muda cket...auwwwww~!


Dapat Shaklee murah punyeeee~

hewhewhew....td cter pasal amek barang kat umah mak kan...ni lah barang nye...shaklee...yg dlm bekas tu, set breastfeeding...ade alfalfa, vitalea ngn osexxxxx *tk ingat name die ape..*  sblm ni aku beli shaklee bukan utk bf tp utk skin care...tp esp tu byk gak la membantu penyusuan aku...klu aku skip makan esp, kaler susu sgt jernih n tak bape nk meriah...nampak sgt aku tk ckup zat dalam badan...kne amek suppliment baru ok...kah3...

eh sbnr nk cter harga shaklee ni...ermmm...nk tau aku dapat berape utk semua ni...?? RM35.00...haaaa...dengki tak..??bhahaha...eh tp yg LECITHIN tu aku takmo..aku akan jual kat org RM15.00 je...

ok aku beli mnde ni kat group letgopreloved...hot gler klu org nk letgo shaklee ni...n time ni nasib aku baik sbb aku q yg kedua...patut yg 1st tu dapat tp die nak lecithin je n aku plak nk set bf ni je...tp owner shaklee ni takmo jual asing2, last2 org prtame yg q ni past aku....hulamak...memule aku ingat takkan dapat sbb shaklee ni mmg hot item n yg q ni mmg takkan dapat lah...sekali die tolak, aku pun rembat lah....:p

tp aku da deal dgn org yg q memule tu...klu die nak jgk, aku boley jual la balik kat die...kesian plak die kan...deal pnye deal n cnfirm die nak harge RM15.00 aku bg...n sebaek la die duk area putrajaya, so takde masalah nak nganto nye...

duit aku keluar utk shaklee set bf ni hanyelah RM20.00...tp ade 24bijik je...harga asal RM80 utk 30 bijik kan..??ke RM70..??tk ingat...ok la kan utk bulan pose ni...RM20 tu pun aku rase da berlaboi2...bhahahaha...pg td da start makan...harap susu kembali normal...*alfalfa tu byk gler nk kne telan...4 biji...phew~ da mcm org sakit plak...*


Annaila : Alah susu formula~?

camne nak mule kan cter ek...aku bukan reti nk susun ayat kemas2 n teratur...lantak la...asal korg paham, aku pun paham...lalala..:p

alkisah, bulan pose ni production susu makin slow mlow...mase pose pertama tu aku tktau ape silapnye smpai perah dapat 1 oz je...tk pernah kot dapat cenggitu...so aku bajet mayb tgh stress sbb kerje kot...abaikan...ari seterusnya production ok dah tp tk dapat cam biasa...selalu dapat 6oz utk sebelah, bile pose dapat la 4oz...klu due2 belah dapat 5 oz...*taktau la kenapa belah kiri sgt2 kurang kuantitinye...mmg dr dlu lg...* so klu dlu sekali pump aku boley dapat dlm 7 - 8oz, bile bulan pose die kurang dlm 2 - 3 oz...byk gak tu...tp aku cam relex je lg...smpai la 2 ari lepas, ebm kehabisan stok...ding~! mnde pertame aku fikir ape lg, susu formula lah...aku lak bace2 mommies pnye blog cam ramai gune susu s-26 gold tu...jd tanpe buang mase, g cari susu tu ngn en donut...600g RM60.00...peghhhh...gler mahal...tp utk naila tkpe la kan...pastu dah beli boleh plak bincang2 ngn en donut, da ade susu formula nti senang la kte nk kuar dating berdua...hahahaha...niat tk elok tu...

start semalam, aku bg ebm 5oz je kat umah mil...selebihnye, aku akan anta kul 10...sekali kul 10 tu la boss aku mntak aku buat itu ini...last2, tk dapat la nak lari kejap...phew~ dan bermula episod annaila minum susu formula...ptg tu dr pukul 3 sil ckp annaila mengamuk, menangis n takmo tdo....aku bajet kul 4.30 da boleh chow...sbb bulan pose ni opis aku boleh balik pukul 4 atau 4.30 ptg...sekali boss aku tahan aku...aduyaiiii...last2 kul 5 baru la boleh balik...sebaek la 5 mnt je dr opis ke umah mil...sampai2 cam biase ambil naila n sil ckp naila tk tdo n tak minum susu lg dr pukul 3...die duk ngamuk n takmo minum susu formula tu...pastu tok plak ckp, naila tdo tk lena, menangis pastu berak2....dgr tu terus la aku ckp 'kesiannye anak mama'....balik tu singgah umah mak aku dlu amik brg...smbil tu aku bg susu yg dah diperah...time tu aku perasan muke naila cam merah2...tp aku cam biase je sbb aku bajet die panas...tu yg naik ruam2 merah tu...pas dah minum susu baru aku balik..odw balik tu die tdo dalam kereta....

sampai umah, en donut tegur nape badan naila merah...aku pun ape lg, check la...merah sgt...terus cuak....search tenet, so aku rase naila ni alah dgn susu tepung tu...bayi yg alah dgn susu formula ni akan naik ruam merah yg gatal, cirit birit, sesak nafas, n aku lupe dah...hihi...boley search ye...:p  aku rase yg die duk nanges2 tak lena tdo tu sbb die gatal...pasal berak tu plak aku tak tau la die cirit birit ke hape...aku dgr semalam mcm tok ckp 2 kali berak n berak die cair...tk silap aku lah...ke aku salah dgr...hihi...;p  eh klu alah dgn susu formula kne tukar dgn susu berasaskan soya plak kan..?*hahaha...cam ade hati lg tu nk bg susu tepung..:p*  tp pg td en donut bace kat kotak s-26 gold tu cam ade soya2...so sbnrnye s-26 gold tu susu formula ke susu soya...kompius dah aku....

ok balik cter pasal badan merah2 tu, aku tktau nk buat ape...nk sapu ubat, ubat ape lak aku nak sapu...last2 aku bg susu cap gantung kat naila dgn harapan, kulit die kembali normal...smlm keje aku baring sebelah die je...dah die pun nk ngempeng aje...layan kan aje lah....pagi ni aku tgk, badan nye da ok...da boley senyum2...ok la tu kan...so susu s-26 tu aku rase nk jual kat sape2 yg berkenan...sape nak..??baru gune 3 scoop...

ari ni jugak, aku start bg ebm yg ckup kat umah mil...gigih tau tak nk ngepam ni...selalu aku pump pagi sblm g kerja n tgh hari je...balik tu tgk keadaan...kadang terus direct feed je...tu sbb la stok aku boleh abes...malas nau nk ngepam...start smlm, kat opis je 3 kali aku pump...balik keje tgh drive tu aku pump jugak...wey susah gler kot pump dlm kerete dgn aku drive lg, dgn kerete aku cap manual pnye...jd kne tukar2 gear...pegh gler susah...tp sbb naila tk boley minum susu formula, kne la usaha gigih cket...*baru berangan nak bg fm mase die da start makan nti...(T_T) *

dan pagi ni je, mase aku duk cbok ngepam sambil layan naila, tetbe aku lupe nk tekan break kat traffic light...maka tercium cket kerete cina depan aku...ala cium cket je...sbb bukan aku tekan minyak pun...kerete bergerak sndiri...hahaha...sebaek la tkde ape...tp sbb aku terkejut, susu pun terus takmo keluar...grrrrr...padahal time tu tgh mencurah2 susu keluar....geram tul~! *kerek ah cina td...bukan kerete mahal pownnnnnn~!*

alamak panjangnye entry...dah kbai...

muke merah2....

nak berkepit je smlm...taknak kne tnggal...

badan merah2....

belakang badan...eh kedut2 dah...:p

lelong2...600g baru gune 3 scop, nk let go RM35.00

Thursday, July 26, 2012

Annaila : PlayGym & CarSeat~

PLAY GYM....memule gedik nk mcm pic no 1 tu...pastu bile ade org komen mnde tu mcm belon, aku cuak lak k beli...budak kecik ni kan makin mganas...kang da start mganas, pantang letak atas tu melompat...pastu dah keluar 'telur' seketul kat dahi...acane...? so tukar plan...cari pnye cari, jpe la brand simply dimple mcm pic 2 tu....comelllll sgt...aku da aim da nk beli mnde tu...ari tu singgah kat kedai baby kasih ibu, bangi sbb tgh ade promotion...harge RM69.90 n harge asal RM79.90...ingt nk rembat tp mengenangkan weekend tu nk g warehouse my dear, so tangguh dlu sbb nk usha kat sane...sekali smpai sane, en donut bersungguh2 suruh amek yg brand my dear....time tu aku terpikir, 'klu beli skang, gune wet beliau...save da wet aku...gagagaga...' sori en donut...lalala...:p

belon...belon....


simple dimple
playgym mydear~
PORTABLE CAR SEAT...ni memule nk beli kat marissa.shoppe sbb comel je....tp bile da smpai warehouse my dear tu beli la jgk brand my dear walaupun tak selawa kat marissa shoppe...asalkan budak cenenot tu ok je duk kat dlm tu...hihi...harga pun dapat RM40 je....ok la kan...yg plg penting wet mama nye selamat lg...lalalala...

kunun nak ni memule...

budak kecik pnye car seat...:p

carseat yg betul2 tu ade gak...pnjam adik aku pnye yg dlu...tp oldskul sgt...okey la dr tkde kan...tp naila mcm tk bape suke duk dlm tu...mst nk melompat keluar....nti nk balik Johor mase raye nti, kne bawak carseat adik aku tu la...aku mane larat dah nk pegang Naila...bukan nk duk diam2...asek nk berdiri je klu duk dlm kete...klu berdiri senyap2 takpe...ni duk terlompat2...haaaaa....mmg mama surrender nk pgg naila...:p

Bonus Raya~

bukak fb, cter pasal bonus raya...bukak blog, cter pasal bonus raya...yg tk dapat bonus ni rase mcm ok fine...untong la korg keje gov...nak harap boss aku bg wet raye bulan ni, errrrr....aku tkmo mengharap...klu boss bg, alhamdulillah...klu boss tk bg, aku buang semua file2 dalam pc ni haaaa....bhahahaha...tak baek ko wat perangai keji di bulan2 puase ni...shuhhh ngko nates...*eh nates da kne ikat kan..*

klu org lain hati berbunga2 ari ni nk tnggu 9 Ogos, aku ni berdebar2 nak tnggu 19 Ogos ni...(Raya lah...) yelah, adk beradik, sedare mara da makin bertambah sejak kawen ni kan...maka haruslah sediakan duit raya gak kan...skang ni aku da kumpul RM11.00 utk wet raya...bhahahaha...ok la tu kan...budak kecik pegang wet byk2 nti beli mnde tk pekdah...jadi bg seadenye n semampunye...*ding dong!alasan semata2~*

eh ari ni 26hb...dah kire gaji cepat...nti sume org duk tnye gaji bile masuk....org lain da dapat gaji, company aku ni 25hb baru la tutup bulan n 26hb baru la start memproses gaji...takpe bile org lain dah abes gaji, ktorg plak berjimba2...yehaaaa~!

**semoga en boss berbaik hati spt taun2 lepas dgn memberi duit raya kepada kami....aminnn...**
-nak megharap jugak tu...lalalala...:p-

muke tak puas ati kpd korg yg dapat bonus...ape tgk2.??
 

Annaila : Bermandi manda~

ok takmo tgk lelame...anak dara i tgh mandi...ekekeke..:p

ari tu aku busy glers~ pastu aku masuk bilik tgk en donut tgh mandikan budak kecik ni...aku tgk adegen tu terus ckp, alahai comeynye.....mcm bapak ngn anak...*mmg la bapak ngn anak...!!hahaha...*

annaila pun elok je duk atas sinki tu...duk diam bile daddy nye mandikan...eh bile aku mandi kan pun die snyap gak...tapi klu en donut mandikan nmpak cam lembuttttttt je...ce aku mandikan...mau aku campak2...ok tipu...hihi...aku mandikan kasar cket....klu aku buat lembut2 nti, en donut lak kompius ngn perangai aku...ok fine, aku mmg kasar orgnye....~

ala kecik2 ni mandi kat sinki je senang...da besar, boley duduk nti baru mama belikan bekas mandi ye...pastu beli mainan2 itik sekali...ke naila nak set baldi, penyodok ala2 mcm nak mandi  laut...?? 

ke takyah beli bekas mandi...nti padat lak bilik air kte yg tomey tu...ok nti bile da rase mnde tu perlu terus beli...



Wednesday, July 25, 2012

Rabu tak perlu kata apa2 kan..?

bile mama nye tak prepare awal2 brg2 naila utk di anta ke umah mil....mama akan kelam kelibut pepagi mencari brg2 naila dan cenggini la jadinye....


maafkan mama syg...nti mama buat lg...eh silap...mama tk buat lagi...

Annaila : Gatal gusi ke??

dlm minggu ni Naila asek main lidah n gigit2 lidah sndiri ....mcm gatal gusi....sbb tu ke die suke gigit2 ms n mama die ni...?? nape die main lidah ek..??sbb die batak n baru tau ade lidah ek...??hihihi...tp anak mama ni buat ape pun mmg sweet je...hahahaha...ok mama masuk kan naila dlm bakul n angkat kan naila...:p sape lagi nk puji anak sndiri klu bukan mama nye kan...lalala...:p

eh nmpak tk atas bibir naila yg merah2 tu yg mcm misai tp sebelah je...aku syak ruam susu...camne nk ilangkan ek..??menyampah aku tgk mnde tu...eh nyampah2 pun susu ko gak yg buat...ahaaha...:p




Tuesday, July 24, 2012

Annaila : Tibe mase utk mendeko bilik~

Annaila klu masuk bilik adik aku mst menjerit2 smbil cube nk mencapai sbb sgt suke tgk corak2 bulat kat dinding adik aku ni haaaa...bile tgk die cenggini mule la aku berangan2 nk buat sejibik sejibam cenggitu gak kat bilik Naila...tp adik aku buat sndiri n 'cat' gne waterkaler je....aku ckp ngn en donut nk gune waterkaler gak, haruslah en donut tolak mentah2 kan...hahahaha...rosak dinding umah die...:p

so aku pun terpikir nak beli wallsticker tu...tp yg bulat2 cenggini non hado...yg aku rase cam seswai ade huruf2 dgn berkaler sgle bagai...tp cam besar sgt plak...takut Naila tk minat plak...haih~ *tp bebudak mmg suke kaler2 terang ni kan....*

skang mood sgt berkobar2 utk mendeko bilik budak kecik tu....Naila da nak masuk 4 bulan kan...da boley start ajar tdo asing2 kan..??nk bg die tdo sndiri boley la hias2 bilik die bg die sukeeeee sgt melepek kat bilik sndiri dr bilik mama & daddy nye...:p





Monday, July 23, 2012

DD : Student oh student~

Last week 2 ari demam...:'(

ari ke2, badan rase da ok cket2...tetbe terase nk makan kat ukm, tmpat aku memerah otak dlu kala...perah la sgt...???ekekeke...:p  rindu nk makan kebab n bubur nasi kat cafe *ape ntah name die* kat pusanika....

mase nk turun kerete, da warning en donut awal2 jgn duk terpegang2 plak kat public...org bukannye tau kte ni da kawen...muke pun msg2 mcm student *ni syok sndiri namenye...*  kang tk pasal2 kne tngkap...hahaha...dah la ktorg ni tk buat lg kad nikah *yg mcm ic tu*....tkkan nk bawak kertas besau tu plak merate kan...mmg tak la...

bile jalan2 kat ukm td rase mcm best kan jadi student...kelas cam chipsmore, kejap ade kejap tkde....yg byknye mase terbuang je....study..?hanye study bile exam nak dekat...klu tak, baek le aku duk guling2 atas katil smbil berangan2 mat jenin...tkpun ukur jalan kat mall...gagaga...:p  duit abes, mntak kat bapak...:p  hamboih...senang tul idup time tu...

bile time test, ade 8 bab gedebuk....alamak banyaknyeeee nak bace,....esok testtttt...padan muke ko...pastu mule la wat perangai keji suruh kawan bace bab 1-4, aku bace bab 5-8...bile test kte tukar2 kertas...hahahaha...gile~! sebaek la lecturer wat2 tk nampak..lalala..:p tp exam tk berani buat le...jarak meje jauh sgt kowttttt...nak intai2 pun tk nmpak...almaklumla rabun...;p   eh skang bulan 7 kan...dlu perancangan sblm kawen kunun nk sambung master sesame bulan 7 taun 2012...tp bile da kawen, tkde plak sape2 nk timbul2kan idea pasal smbung study ni...da ke laut lettew masing2....

bf..??aku tkde bf...hahaha...ade la dlu tupperware...tp tupperware tu da buang dlm tong sampah...pas setaun baru la tetbe terjpe en donut...ehem~! gedix kot...hahaha...eh en donut ni bukan student, time ni die da keje...aku lak mane main student2 ni...hahahaha...dasar~! eh korg tk rimas ke klu berkapel satu kolej, satu u ni..?nk makan jpe, nk g kls same2, nk tu nk ni sume cam errrrrrrrrr tk boley...sbb byk spy2 tk bertauliah...nk pasang skandal sane skandal cni pun tk boleh...hahahaha...eh aku tk camtu...setia pd satu...choi~! *tp ade org mmg suke berkepit je kan...pandai die luangkan mase ngn kawan n bf...clap2*

ehem...lgpun klu org da keje ni, nk dating naik kerete...tkde lah berkomuter, bus sgle bagai....so klu ade feeling2 nk bergado smpai nanges2, tkde lah org lain nmpak...hahahaha...nmpak sgt selalu gado dlu...lalalala...:p

tp kan...tp kan...yg tk best dlu, klu gado je mst kuar dr mulut en donut, 'jadi lah dewase...matured cket...jgn kebudak2an...bla bla bla...' sentap mak jemah dgr...cket2 suruh jd dewasa...aku kan student lg time tu...haruslah perangai cam sengal2 ayam cket...haaa skang da keje da kawen da ade anak, mmg da betul2 dewase aku....tkde dah cam budak2...gagagaga...*harapnye cenggitu lah sbb tk pernah dgr lg beliau ckp perkataan DEWASA...*


makanan kegemaran time2 student...ok sila jgn terliur bulan2 pose ni...haha

aku benci tangga ukm...nape tkde lift...?hahaha...
kengkawan sengal bersama2...:p
kawan berkongsi ilmu mase test...hahaha...:p
ini en donut aku mase bersaiz s....hihi..:p
same mak aku yg terchenta~
abah n adik aku plg kecik....


Bumble Bee Promo~

hahahah...ari ni kje aku nk mengepost aje.....rase mcm aghhhh lamenye tk update blog....hihi..:p lg satu mood tgh malas nk wat keje, bile otak blank ngn keje opis, mule la bkk blog...bhahaha...

dah tkyah nk menngarut byk sgt...ni juz nak berkongsi ngn korg, dekat sini tgh wat promo botol bumble bee....RM28.00...yg mane aku rase sgt murah kot....n sape2 yg nk save duit post, boley terus serbu kedai die kat rawang...sape yg duk rawang je la kan...yg jauh tu, amek je la post...murah lg dr korg menapak kat sane...

dah tu je nak kongsi...bai...

"Giveaway dari MAMA-ILOVEU.BLOGSPOT.COM"

walaupun aku bukan lah dlm kategori org yg bertuah part2 nk dpt hadiah ni...tp nk cube2 boley je kan...mane la tau kot2 da ade si kecik double chin tu tetbe boleh terbetuah plak....hihi..:)

jum la kte join beramai2 kut2 la dapat shaklee free ka...hahahaha...:p 
*klu brg free + hadiah ni, laju je ko kan...lalala..."




klik mama-iloveu klu mahu join jgk ek...:)

Annaila : Disebalik nama~

Selamat berpose mommies~
*
*
*
Faida Annaila = Pemberian yg bermanfaat~

aku dpt name bdk kecik tu dr buku pa&ma....name pelik2 n tk pernah aku dgr tp maksud die best...so aku cari maksud name yg plg bersesuaian dgn ank sulong n yg plg penting name tu tkde kne mngene dgn huruf r...motip?? Sbb aku tk reti sebut r...jd utk mengelakkan org asek 'huh? Ape name die???' pastu duk senyum2 keji kat aku bile aku sebut, better aku cari name yg tkde kaitan dgn r...baru yakin cket nk sebut name anak...hahahaha...

Mse peknen dlu kan, ktorg panggil faida....bile da dekat nk bersalin tu, aku tetbe nk panggil annaila...sbb aku rase pnggilan annaila tu lg lembut fr dr faida...yeke..??aku rase ye...:p

Bile da keluar tetbe rase annaila tu panjang sgt plk nk sebut...so pnggil naila...tp bapak aku cm takbg sgt pnggil naila n tkbgtau plak ape sbb...korg yg pandai bhse arab ni, tau ke maksud naila tu ape? Kot la tk elok ke...tp skang bpk aku pun belasah je pnggil naila...memule dlu pak aku sorg je panggil faida...:p

Name naila dlm bhse omputih NEIL...kahkahkah...over!

Wednesday, July 18, 2012

Annaila : Iras2 belah nun sane~

Ni adk ipar aku...klu die dukung naila mst org ckp, eh ank ke...???haha...ok tipu je...muke budak2 sgt...perangai lg le cam budak2...ekekeke...ko tu perangai dewasa sgt ke...??eh opkos perangai i mcm org dewasa...:p

Cam iras2 kan dorg...sentap kejap...klu aku bwk naila jejalan, mst org tnye, anakke??? bile aku angguk, muke mst nak was2...lempang nak~! Yeeee...aku tau idung aku kemek tk mcm naila ngn en donut...bibir dorg sexy ala2 angeline jolie... Tp aku melayu tulen...haha...dorg bkn melayu ke??oh dorg ni org jawa...org jawa idung mmg panjang ek..??hihi... yg pasti muke naila ni mmg kuat ikut family belah sane....yg die ikut aku rambut je..?*nanges lelaju*  

harapnye perangai naila pun ikut org sane...ikut perangai aku, aptb....gagagaga...:p

Annaila : Da pandai nk geget2~!

huh si budak kecik double chin tu da pndai megigit aku pnye ms n...eh gigit pakai ape..??pakai gusi die tu la...da la ade style...mgigit sambil merentap...adeh~!bile aku jerit, die pndang aku dgn muke yg plg cute smbil senyum2....aku rase cam nk gigit2 die time tu...

pastu klu tgh nyusu, aku sembang2, mst nk pandang....kunun aku bercakap dengan die lah..?weekkks~!jgn perasan ye naila, mama tk ckp ngn kamu, mama ckp dgn daddy...:p  

bile die da gigit2 cenggitu cuak lak nk nyusukan die bile die ade gigi...(. _ .)!!

Monday, July 16, 2012

BFF : Nak sentap kejap~

ni bff aku...dr sekolah dlu asek kawan ngn dorg je..bosan betulkn...mcm tak berkembang...hahahha...eh2 tak bosan...dorg mmg best...nk gado, kecik ati, sentap sume ngn dorg lah....haaaa...kali ni aku nak sentap lg ngn si sakin ni....sentap...sentap...smpai weekend tu aku tkde mood nk buat ape n keje aku tdooooo je n merayap jeeeee....gagagaga....tkpe, raye nti mintak maap balik...hahahaha....klu tk mintak maap pun tkpe, ok je nti...:p

"klu ngn dorg, angin bengang aku kejap je bebanding angin bengang ngn bf...(en donut la...)... klu sentap ngn en donut dlu2, berhari2 takmo tegur...ade gak smpai seminggu dua...tp ngn kawan, kejap je cair...marah time tu, time tu gak la cair...acane tu..? eh tp skang da kawen, tkwat cenggitu dah...lalalala..."

SAINAWA~

Comment masuk spam....

eeerrrr...korang yg hebat2...nak mntak bantuan ni....nape ek klu ade mommies yg komen, masuk spam...??i ni buta IT buta kayu...maka godek2 setting pun tk berape nk gheti...huhu...

da la nk print screen pun tk boley nak paste...ke ade care lain....klu paste kat excel, words ok je...err...sorry la...aku ni baru nk belajo2...:)

to mum Aneesacheyangadis, izla...sorry ye...korg pnye komen masuk spam...tp yg plg byk mum Aneesa la...sorry sgtttttt....:)


DD : Weekend yg best~

hewhew...ujung minngu yg aku rase plg best....dapat berjimba2 same en donut layan cter spiderman...Annaila??tnggal le ape lg...bhahaha...sorry la naila, awk terlalu kecik n bg peluang kat mama n daddy awak nk feeling2 berkapel blk ye...tp tu ar tk best nye klu tk bwk anak, kte terover mesra depan public, org da pndang2 kan...haaaa...takkan nk bawak sepanduk, "we're married~!"...gagaga...
*eh takde la over mane pun...setakat duk peluk pinggang n bahu je....tu budak sekolah pun da gedik buat kan...g marah budak2 gtu, ktorg pasangan HALAL~!*

ermmm....pergi berchenta skang tak bawak Naila, tp kne bawak breastpump plak kan...teringat lak cter yana yg die pump dlm wayang...aku tkde la pump dlm wayang...da la duk tgh2...kang org duk seronok tgk movie, tetbe dgr bunyi pelik dr bp aku...dr sume tgk movie, tetbe aku lak jadi bahan tontotan dorg sume...tkmo...tkmo....so aku pump dlm kete je...odw g Alaman n balik dr Alaman...huh...pestime wat projek dlm kete ni...ekekeke...:p

bajet g Alaman tu nk belikn Naila tdy bear die sekali...nk beli yg mcm piah beli kat lovely lace...dah jpe tp bile aku n en donut pegang, mcm alaaaaa keciknye bear ni...sweet mmg sweet....so en donut kate tkyah la...errrr...aku pun cam kuciwa sbb bear die cenenot sgt...tp bile tgk balik blog piah, anak die duk peluk bear tu cam ok plak...haih~ da mama n daddy nye pegang, mmg la rase kecikkkkk je...cer Naila pegang, mst nmpak cam cutenyeeeeeeeeee....:p

tkpe Naila...cita2 mama nk belikan bear tu ade balik...so nti mama g Alaman, mama belikan ye...muah2~

dak kecik sblm ditinggalkn...muke mcm tau2 je nk kne tinggalkan...:p
dalam wayang...miowwwww~
sesi mengepam....phew~ 

Saturday, July 14, 2012

Annaila : Meniarap.....cket je lagi......~

trutttt...trutttt....

Annaila da ade kemajuan nk meniarap...weheeee~!suke aku nengok kesungguhan die nk meniarap....aku tak perasan pun sblm2 ni...ingatkan die duk angkat kaki tinggi2 smbil cube nk mengereng sesaje je...so malas nk amek tau n malas nk teruja lebih2....hihi...

smlm anta budak kecik ni kat umah parent aku...balik keje tu mak aku ckp la die nak meniarap dah...aku iye kan aje lah...tkde perasaan teruja kat ctu....pastu tetbe tgk Naila da separuh meniarap....tangan je tak lepas2...aku pun ape lg, batak la kejap tgk anak cenggitu...terus click2 amek pic...ekekeke...tp cam biase lah, aku ni pemalas nk charge hp, baru amek beberape pic, tetbe da gelap gelita ipong...maka bersorak je lah suruh Naila berusehe lg...

mak aku ckp klu die rajin buat, 2 3 hari da boleh meniarap...tp ari ni die tk buat lgsg pun...haih~ lame lg la nk tnggu die meniarap ni....mayb bulan depan...?atau 2 bulan...?haih~ tk sabor nk nengok dak kecik tu pnye peel.....




Friday, July 13, 2012

Breastfeeding : Milk booster me my ku sy~

ehem...keje yg betul2 urgent da siap smlm...phew~! smlm gak kul 5.30 terus chan chin chow balik...stress gler kot smlm dan hari2 sblm nye...kekeke...so smlm balik kije ajak en donut tgk wayang cter spiderman...lame nyeeeeee tk tgk wayangg....tp cter sume kul 9 kat 'kedai2 runcit' ktorg...Alamanda, Mines, Jusco Cheras Selatan....so cancel la...cadang nye nk tgk dis week...bye2 Naila...:p

so nk mgantikan kestressan aku tu, ajak en donut jalan2 kat metro kajang...cuci mata, minum buble tea strwberry, sopping susu mak2, g manjaku kajang..n balik bile adk aku call ckp, "kak yang, susu da abes...naila da melalak..." baru terkedek2 balik...hihi...

cter pasal susu, susu tu sbnr bukan aku buat milk booster sgt, tp utk tulang2 aku ni haaa...bf naila ni, abes die sedut segala kalsium aku...mase peknen dlu pun tk teruk sgt die sedut...skang, huh....terase tulang aku lemah gemalai...gosok gigi pun berdarah2...kronik dah....ni bungkusan ke-2...tp pasni nk beli shaklee pnye kalsium tu...ngh tnggu esp abes, leh order sekali...

bile tgk skang stok kunun2 milk booster, errrr banyaknyeee...smpai tk terlayan aku...hihi...tp shaklee tu selalu aku campur ngn susu, milo n horlicks...baru la lemak berkrim disukai aku...klu minum esp + air kosong je, errrrr....geli tekak aku...n aku suke esp ni sbb susu pun cam good2 nye ngn aku...stress wat keje pun, susu camtu gak...n yg bestnye sbb susu tu jd pekat...rase aku nk hirup sekali...tp geli...acane tu...hahaha...:p

err koko sauda tu plak, ari pertama minum tk rase sgt...tp masuk paket ke2, barulah mencurah2 susu...ala tp cket je naik nye...aku rase klu tkde koko sauda ni pun tkpe...hihi...so pasni, koko sauda tkkan ade dlm list milk booster kecuali mgedik terlampau nk rase....eh tp baru paket ke2, belum paket seterusnye...so kne tnggu lg lah hasilnye cemane...aku bancuh koko ni separuh paket je...sbb mcm byk je serbuk die...heeee...rase die, errrrr....rase tah hape2...nk kate sedap, tk sedap...nk kate tk sedap, boleh telan lg...so pandai2 la korg agak...

Breastfeeding : BF tak gemok..?

artikel yg dicurik dari incik bento...
*
*
*
*

LONDON: Amalan menyusu badan boleh membantu wanita untuk mengekalkan berat badan dan mengurangkan risiko obes apabila meningkat usia.

Saintis mendedahkan, wanita yang menyusu anak walaupun untuk hanya beberapa bulan selepas kelahiran hanya akan menjadi obes 30 tahun selepas itu. Penyelidik Universiti Oxford merumuskan, bagi setiap enam bulan seseorang wanita menyusui anak, mereka akan kehilangan kira-kira 0.9 kilogram.

Walaupun ia tidak banyak tetapi ahli akademik mendakwa ia boleh menghalang beribu-ribu kematian akibat kanser, masalah jantung atau penyakit lain yang dikaitkan dengan obesiti.
Kajian terbaru membabitkan lebih 740,000 wanita memberikan bukti bahawa amalan menyusu badan boleh membantu mengurangkan penambahan berat badan.

Menyusu badan membawa kepada pembakaran sejumlah besar tenaga dan pakar sebelum ini mengira bahawa ia adalah sebanyak 500 kalori sehari bersamaan dengan satu sesi senaman di gym. 


Penyelidik berkata, bagi setiap enam bulan wanita menyusu bayi mereka, indeks jisim badan mereka akan berkurangan sebanyak satu peratus.

Secara purata seorang wanita yang mempunyai tinggi 167.64 sentimeter dan berat 70.30 kilogram mempunyai BMI 25 yang diklasifikasikan sebagai berat badan berlebihan.
*
*
*
*
patutlah aku rase perut aku makin kempis...bile df naila tu, tkde la mcm perut buaya lg belipat sane cni...hahahaha....**padahal selalu skip makan, tu sbb tk buncit...cube makan, kompem muncit...lalalala...:p**

Thursday, July 12, 2012

DD : Kerja takkan abes~

Annaila...annaila...annaila.....mama busy + penat sgt...rase nk cuti 2 bulan lg boley...?? asek balik lambat je skang...kunun pekerja yg berdedikasi...tp bukan nye berdedikasi sgt pown...sebab takmo kne marah dgn boss aje...so kne la siapkan keje jgk...terpakse la balik lambat...n terpakse la lambat amek Naila n Naila pun trpakse la kekurangan kaseh syg dr mama....

harap bulan depan da boley berjimba2 kembali....

mase boss takde....

bile boss smpai terus caca merba....huaghhh~ stresss~

klu jd housewife hari2 boley gomol Naila...eh ni hint
 kat en donut ke..??lalalala...:p