Klik sini. Terima Kasih :)

Friday, June 29, 2012

Annaila : Demam~

errr..kisah ari selasa ari tu...Annaila demam...tak kuat sgt...cume suam kus2 je...tp cepat2 tampal cool fever n lap2 badan die risau suhu badan makin naik...

pastu g homeopathy bangi sbb terbace beberape blog yg dorg anta ank dorg g cni...tgk cepat sgt mama nyer terpengaruh...hihi..tp mil pun galakkan g hpathy dari klinik...

aku rase Naila demam sbb malam tu die kembung...so mlm tu tdo tk berape nk lena n asek la ok ek ok ek merengek....klu da kembung perut mst lah kne salahkn mama die ni kan...makan tak ingat dunia lg...mnde yg aku makan smpai ank kembung: kopi, vanilla coke, spritz, vanilla coke...haaaa...vanilla coke smpai 2 botol...mane la anak tk sakit perut...ok syg..sori ye...mama tk minum air gas2 ni lg...heeee...tp klu cket je boley kan Naila...kan kan....muahhh~

budak demam....kesian~

pantang: kopi, nescafe, air batu, air kelapa, cuka, bawang mentah, bahan awet

Thursday, June 28, 2012

Annaila : Jariku luka~

Errr bile tgk depan2, seriau lak nengok...tkpe naila... Sakit tu penghapus dosa...eh masalahnye, naila ni suci lg...dosa ape nk dihapuskan...haha...

Annaila : Checkup 3 bulan~

ari ni Annaila g checkup 3 bulan....wahhh...3 bulan da melihat dunia...best tak dunia ni Naila...best kan...eh tp td en donut call ckp jari Naila luke sbb adik ipar potong kuku die tersiat kulit cket....perasaan aku time dgr tu, gelak aje...hahahhaa...dasar....alaaa biase la tersiat cket2 kan...bukan terpotong...klu terpotong, aku melalak la jgk...hihi...

ok so result utk checkup 3 bulan ni:

Berat : 5.95kg 
Tinggi : 63cm
Ukur lilit kepala :
Kne injection 3 bulan...

masuk bilik nurse td, nurse bg Annaila main angry bird kaler merah tu...nk tgk la mata Naila ni ok ke tak..bg respon tak kat kaler2 merah tu...tp Naila wat derkkkk je...aiyooo anak...pastu nurse ajak sembang pun Naila buat tktau...last2 aku la bgtau nurse yg Naila da start sembang2 n klu tgk org lalu lalang, mmg mata die duk usha...tbe2 bile aku nk angkut budak kecik tu keluar, time tu la baru bising mulutnye...ok la nak oiii...yg penting nurse tu dgr...tkde la die ingt aku reka2 cter....keh3...:p

lg satu pasal aku lak...nurse tnye ade merancang tak...yg aku ni mane la ade amek pape pil lg...so nurse risau mama nye pregnant...ekekeke...jadi cikpuan nurse mntak beli pil NORIDAYS..??ke ape ntah name die...kertas tu kat en donut...klu aku tanye die nti, kompem kertas tu da ilang...cettt..suke suki je tuduh...ntah2 die simpan...:p pil NORIDAYS tu seswai utk ibu menyusu sbb dos die tk kuat...klu ubat lg satu tu, boley keringkan susu....itu nurse ckp lah kan...aku ni iye kan aje lah...ok balik ni singgah farmasi yg dekat ngn umah aku tu...beli pil tu....huih~berdebar lak nak makan pil2 ni...hihi...

eh berat aku skang 54.5kg...2.5kg lagi mau turun...yeeehaaaa~!

**lupe nk amek gmbar Annaila utk ari ni....**

Sunday, June 24, 2012

Annaila: Senyum....tak perlu kata apa2~

morning~!

Annaila celik mata awal ari ni...agaknye smlm tdo awal kot...so bangun2 ajak main...muke pun ceria je...tp skng budak kecik tu dah tdo balik...weekend2 ni, tkyah mandi awal sgt la...hahaha...same2 busuk...





Saturday, June 23, 2012

Breastfeeding: Breastmilk storage~

rasenye botol2 tu kne buang la...eh taknak buang la...jual kat fb group barang preloved...sbb peti ais umah aku comel je....bile letak botol2 susu tu rase da penuh...skang ade 20 botol...klu gune 20 botol, tkkan nk beli botol lg...dlu takmo pakai yg plastik tu...tp bile tgk peti ais cenggitu, tkley jadi ni...kne tukar plan...takmo botol2 tu dah...guna plastik je...plastik lak nk beli brand jingle jungle tu...nmpk comey je...oiii...plastik je kot...tu pun nk comel2..??ahhh biar ar...mate aku yg nk tgk...baru ade semangat nk pump...konon~!!

walaupun tk meriah cam org lain....alhamdulillah~

errrr...tkde la byk sgt kan...sbb mase pantang dlu tak wat stok...bile da start keje memule dlu, kais pagi ngn kais petang je susu2 annaila ni...kelam kabut sgt....skang walaupun tak byk tp boley la utk stok seminggu Annaila...kire klu stok tetbe merudum, at keast sempat la buat power pumping kan.....sikit2 lame2 jd byk....tp kan bile tgk mcm ade je stok utk Annaila, sesi mengepam pun mule la ke laut....da denyut2 sakit, baru lah terhegeh2 g cari pump...haiyaaa~

nti klu da gune plastik tk ckup jgk peti ais nye, mmg kne gosok2 en donut beli deep freezer...lalala~~~~~^^


**ari ni g majlis nikah, rembat 2 botol (bwk g majlis) + 1 botol (minum kat umah)...malas nk selak2 depan org ramai ni...hihihi...**


Friday, June 22, 2012

Annaila: Entry banyak gambar~

semalam half day..ingat smlm gak nk hupdate ini blog...tp sampai je opis petang tu, keje berduyun2 sampai...skang pun byk gak...tp amek mood dlu berblogwalking and update blog sndiri..hiks~

motif aku half day smlm, errrr sesaje kot...hahaha...so main2 la ngn budak kecik ni...aku akn suke buli die...smlm takde keje aku g meniarap kan die...eh sbnr mmg ok je kan meniarap kan baby ni kan...tp aku baru nak buat...hihi...so ni lah hasil tangkapan budak kecik meniarap...sebaek la tak menanges...dlu buat, die malalak....

oh budak ni kaki da kuat menendang jgk...aku nk pakai kan pampers pun susah...nti die da pandai meniarap sndiri, da pndai merangkak, bersilat kot aku keje kan die...tu blm lagi die da boleh berdiri n berlari...huaaghhhh~!!!

aksi meniarap...Annaila blur.."ape mama buat ney..."
cam best je....smpai muncung2 da mulut...
haaaa...annaila mengah...da start penat..hihi...
ok amek nafas...nak angkat kepala tinggi2 ni...
hooray~!tinggi lg...*da apesal bercantum lak kening tu..?*
phew~! penat2...
ok ma...annaila da takmo main...angkat annaila cepat...

bergerak jugak la budak ni...kaki da kuat kan nk menolak..

ini budak sudah terlalu penat smpai berkerut2 dahi...
da penat meniarap, time to tdo...ok kne ikat lg bg lena
cket tdo...
ok jom g umah opah...mama nk g keje dah...


**auto publish pnye entry....sekian~**

Breastfeeding : Cakap kosong pepagi~

morning...samat pagi~!

pagi2 da rase happy sbb pestime pumping pepagi dpt byk ni...ni utk sebelah kanan je tau...sebelah lg kne reserved utk sarapan budak cenonet tu....weeee~! 

peti ais da semakin penuh dgn botol susu....errrr...rase mcm nk beli deep freezer plak...errrrr...boley ka en donut...?? :'D

utk pagi2 buta, mmg susah mau dapat byk ni...

Wednesday, June 20, 2012

Kene bedung~!

setelah sekian lama tak pakai bedung, tetbe je malam td berbedung...

kisahnye, malam td Annaila asek la terbangun sbb terkejut2...mase tu aku ngn en donut belum tdo lg...memule aku pujuk ngn bg die begayut je....mate da ala2 layu, tp die mcm tak selesa...tangan merewang2 takmo duk diam...tgh duk layan die, last2 aku yg tertdo...anak nanges2 pun, aku tk dgr...hahaha...dasat...sebaek la en donut tk tdo lg...so en donut la melayan si budak kecik tu....

bangun pg td nk bg susu tetbe aku rase cam ade balut2 kat badan die...sekali tgk, eh da kne ikat...hahahaha...ni kompem keje bapak die ni...ekekeke...

so sarap pg td, en donut pun cerite la, mlm td Annaila asek la menangis2...pujuk cam tak jalan sgt...tangan mmg merewang2 ke atas la smbil menendang2...so en donut pun hempap tangan Naila jgn bg merewang, baru die senyap n mata layu2...then sumbat puting...pastu tertdo la budak kecik tu....bile en donut da terlelap kejap, dgr Naila nanges lg...so en donut pun amek nipkin, ikat Naila...terus budak kecik tu tdo ngn lenanye....

ooooo...da tau taktik da...malam ni kene ikat Naila lg lah jgn bg die terkejut2...ekekeke...:p

zoom bg dekat cket...alalala comotnyeeeee...:p

budak kene ikat...kehkeh...

ok da celik...

berusaha melepaskan diri dr kepompong...

yeay! da lepas...garu2 kepala dlu...

genyeh2 mata....

tutup mulut bile menguap...good girl...ok jum
mandi~!!

Monday, June 18, 2012

Annaila 2bulan 2mnggu~

Suke usha aku klu aku pakai tdung...mcm paham2 je klu pakai tdung mst nak keluar...hihi...cket lg mst die meraung klu aku tnggalkan die kan...

Annaila skang suke nak tarik2 tdung aku...penat la aku pin sane pin sini, bila dukung je si Naila, terus rosak tudung...anak...anak....

Bila df kn Naila, tangan tu mule la merewang....capai ape yg die dapat pastu tarik2...da pandai gunekn tangan ye...klu da pandai sila jgn cakar muke kamo ye...

Waktu malam masih champion tdo tanpa buaian....lg seronok die berulit dalam selimut ktorg...bile nk pisah tdo ni...??tp tk sampai hati sbb die suke tdo berpeluk...tdo sorg2 kompem tdo tk smpai stgh jam...manja kan...eh baby mmg la manje...hihi...

Tp siang mmg perlukn buaian sbb Annaila sgt2 kuat terkejut...pas dah terkejut bkn nk sambung tdo balik...haih~! terbantut segale kerja...

Paling suke mandi...skang mandi 3 kali sehari...pg2 sblm hantar umah mak aku, mandikan...tgh hari mak aku mandikn sbb die panas...bile dapat mandi bru tdo lena...ptg sblm balik umah ktorg, mandi lg sekali...hihi...bile die mandi nmpk muke die mcm lega sgt...

Minggu lepas Annaila tk berak 3 hari...daddy nye da cuak...aku ade bace beberape blog yg baby klu susu badan tkde campur2, tk berak tkde masalah...so aku pun buat2 cool la...tp sbnr dlm hati risau jgk...hihi...tp sekali bile die berak, peghhhhh....berkuah~! :p

dah semakin berat...mama tak larat nk angkat dah...

manje lah tu ngn daddy...??ok fine...

same daddy terchenta....:)

same mama terrindu...:) 

Sunday, June 17, 2012

Resepi: Chocolate chip cookies~

tuan2 dan puan2...sendukkkk wawaaaa.........

ari ni kte nak belajar cara2 membuat choc cookies ataupun dalam bahase adik2 ipar wawa biskut bayi...kenape biskut bayi..??kene tnye mereka lah...ahahaha...**gelak gedik**

ok bahan2 yg kite perlukan adelah:

Bahan 1
1 buku butter
130g gula perang
96g gula castor (sape ade kencing manis, sila kurangkan kuantiti ye...)

Bahan 2
1 biji kuning telur...(kuning je ek...jgn memandai letak putih tu sekali...)
1 camt esen vanilla

Bahan 3
225g tepung gandum
96g tepung HP(high protien)
9gm tepung jagung
1/2 camt soda bikarbonat

129g choc chip

* * * * * * * * * * * * * * *

care2 nk buatnye:

- masukkan bahan 1 dlm bowl mixer....putar2 smpai sebati...
- masukkan bahan 2 plak...mcm biase putar lagi smpai sebati....
- masukkan bahan 3 dgn lemah lembut sikit2 dan putar lagi......tp jgn lame sgt smpai terkembang2...sbb ye tuan2 dan puan2 kte nk buat cookies bukannye kek...jadi tak perlulah seronok sgt memutar....
- last utk putaran adelah choc chip...weee~!klu nak masukkan byk2 choc chip pun boley...ikut kehendak dan perasaan masing2....
-time to bakar2 plak...panaskan oven 160'C, api atas bawah selama 20 mnt...klu agak2 biskut tu itam legam, kurangkan masa ek...dlm17mnt ke 18mnt...
- dah siap masak nti kene tnggu sejuk tau...sbb die lembut lagi...bile da sejuk, dimakan, wahhh~!rangup gitu...

* * * * * * * * * * * * * * * *

sape2 yg rajin buat, try la...ni secret recipe ni tp sbb sharing adelah caring, maka aku pun share2 la ngn korg...boley buat utk raya nti kan...tp sape2 yg malas n tau nak makan je, meh order meh...ekekeke...promote plak...eh sambil menyelam minum air la kan...:p




sape2 yg ngidam tu boley la order ye...pm eh : khairunajwa.mj@gmail.com
wah gitu da berbusiness plak...
bukan ape, brg byk lg...nti expired lg cam taun lepas...grrrr~
harga..??biase org jual berape ek..??hihi...tk kire lg...


bahan2 nye adelah..nampak tak...??

masukkan telur kuning n soda bikarbonat sesedap hati...


cmpak choc chip cket2....gmbr terbalik...sila terbalikkn pc/lptop anda...:p


sapu2 butter sblm letak cookies...

tada~!siap dimakan....senget lg...malas nk rotate...sekian~

minum dlu smblm memulakn acara seterusnye.....

ok siap~! 300g (70-80bijik) hihi...4 balang...

Sembang pagi di waktu weekend~

sapekah makhluk kecik yg berada di katil kesayangan aku dan en donut...??
*
*
*
*
oh manusia kecik rupenye....
*
*
*
*
eh anak aku lah.....!!

mama tau selimut tu membuatkan annaila tdo senyenyak2 alam...mama da lame dapat rase perasaan tu...walaupun tkde aircond, tp sejuk kan bilik mama n daddy...

**mase ujung2 pregnant dlu, rase panas sgt smpai mandi tgh2 malam, tk boley tdo, n plg tak menahan tdo berbogel...miahahahaha...weh bukan sesaje, tp panas yg teramat...tktau nk ckp camne...huhu...aptb**

Wednesday, June 13, 2012

Susu perisa durian..apekah~?

aku bukanlah hantu durian...klu ade aku makan, klu tgk kat tepi jalan, tkde la smpai meroyan nk benti tepi jalan beli durian...biase2 je...tp aku pernah tgk org post kat KIM pasal makan durian n effect kat susu ibu...tp tak bace lak komen2 org...so aku taktau effect makan durian ni leh dropkn susu aku ke tak..

en donut lak mmg sgt2 la suke kat durian...n die nk Annaila jd geng die makan durian...dr aku peknen dlu suruh aku makan...tp aku tak makan2 lak mse peknen dlu...ekekeke..:p

skang agaknye musim durian...kat tepi jalan penuh la org duk jual durian...so bile tgk durian2 tu, teringat la post yg kat KIM tu...cter kat en donut...yg aku cter persoalan durian leh drop susu ibu ke tak...tp en donut terlebey excited terus beli durian n ajak aku makan...aku pun errrr....makan je la kan...org da ajak, takkan nk tolak...

aku makan 4 ulas...byk gler...selalu seulas da ckup da aku makan...mlm tu g tesco, en donut cium Annaila n ckp kat aku mulut Annaila bau durian...aku lak cam dgr tak dgr je...sbb aku pk mst mulut en donut yg bau...ape kejadahnye mulut Annaila bau durian...hiks~!

aku tk puas ati pasal post yg aku tgk kat KIM tu...jenuh cari tk jpe2 plak...last2 aku google tp tk jpe lak kenyataan yg durian leh dropkan susu ibu...yg aku jpe, klu mak makan durian, maka susu akan jadi perisa durian...wahhh~ terus excited aku bace n cam kuciwa gler sbb ritu en donut ckp mulut Naila bau durian tp aku wat bodo je....

mlm smlm en donut bawak durian n aku tanpe segan silu terus makan 4 ulas lg...kunun nk bau mulut Naila...ekeke...sekali lupe lak nk bau...cemane...??haih~! kene la mntak en donut beli durian lg...:p

yg aku bace n paham, ape yg kte makan, akan effect kat susu...klu mkn durian, susu akan jd perisa durian...agaknye klu makan mcd, kfc, pizza, mst susu pun jd perisa tu gak kan...

**sbnr nk tnye, betul ke durian leh drop kan susu ibu...??**

Senaman kecikkan peha~

tetbe pg ni dapat msg dr bff tanye senaman camne nk kecikkan perut n peha...ekekeke...tak sangka bff tu bace blog i...terime kaseh u...syg ko selalu...hahaha...**eh betul ke die bace...??ke kebetulan je...??** lantak la...tp sbb die la, terbantut keje aku pg ni...baru nak feeling2 rajin pg2 ni...bile die tnye, terus nk buat entry ni...

ok abes cter die...so ni ade tips cket yg aku google utk bacaan korg n bacaan aku gak...kne print n tampal kat bilik ni...heeee...:)
*
*
*
*
~SENAMAN KECILKAN PEHA~


KERUSI BAYANGAN
- berdiri tegak sambil bersandar pada dinding
- rehatkan tangan pada dinding dan turunkan badan perlahan2....turunkan badan sehingga kedudukan badan sepeti sedang duduk. bayangkan anda duduk di atas kerusi.
- bila sudah 'duduk', cuba bertahan selama yang boleh dan berdiri tegak semula. sesetengah org hanya mampu bertahan beberapa minit sahaja utk permulaan. setelah membiasakan diri, anda akan dapat bertahan dengan lebih lama.
- pastikan badan anda tegak semasa ‘duduk’
- cuba capai 10 saat pada permualaan dan bertahan sehingga 1 minit setelah melakukan beberapa kali…lakukan 5 kali stp hari…
- latihan ini agak mencabar kesabaran dan kekuatan mental pada permulaan.
**klu tetbe wat cenggini kat umah mst en donut kate aku buang tebiat...kne wat mase die tkde...malu i~**


PERGERAKAN MENGGUNTING
Latihan ini menumpukan bahagian peha sebelah dalam..baring atas lantai dgn kedua belah tangan disisi…angkat kedua belah kaki lebih kurang 45 darjah…bayangkan pergerakan gunting semasa memotong kertas…silangkan kaki anda dgn kaki kanan bersilang di atas kaki kiri…kemudian tukar kepada kaki kiri pula bersilang di atas kaki kanan…ulang langkak kaki ini 12 – 15 kali utk stp set…anda akan dpt merasa tekanan di otot2 bahagian peha…**bangun tido n nak tdo boley buat ni...kacang goreng je ni...**


PUSINGAN BULATAN
-         Baring mengiring di atas lantai dgn sebelah tangan anda ke atas (baring berbantalkan lengan anda) dan letakkan tapak tangan sebelah lagi di atas lantai di hadapan perut anda..angkat sebelah kaki setinggi yg boleh…tarik nafas dan pusingkan kaki yg anda angkat itu mengikut pusingan jam…gerakkan kaki seluruh kaki tanpa mgerakkan pinggul anda…buat pusingan jam sbyk 5 kali sblm ulang langkah tersebut menggunakan kaki yg sebelah lg pula..lakukan sehingga 10 set klu boleh…  **plg senang aku rase nak buat…sambil nyusukn Annaila, boleh buat senaman ni…pastu nti Annaila pun ikut sekali…wah slim mlim lah kte nti Naila…weee~**


PAKAI KASUT TINGGI
-         Memakai kasut tinggi boleh membentut otot betis dan peha..walaupun kte kne beringat yg amalan memakai kasut tinggi ini boleh memberikan kesan buruk kepada kaki dan postur, oleh itu anda perlu berhati2…kajian mengatakan bahawa kita tak sepatutnya mgunakan kasut tumit tinggi yg melebihi 2 inci… **waaaa…kene kumpul high heels byk2 ni…tp da ade Annaila, mampukah…??errr…takpe kte cari yg seinci 2 inci je ek…**


MELOMPAT ATAS TRAMPOLINE
-         Melompat di atas trampoline sgt baik utk peredaran darah dlm badan, pembakaran lemak, meningkatkan metabolism, mengurangkan selulit dan membentuk kaki yg cantik…lakukan aktiviti ini selama stgh jam dpt membakar 200 kalori dlm badan… **errr…harapan la nk lompat2 camni…nak jd mak mak ni, mcm seriau lak nk lompat2…acane..?? eh jap...katne ade mnde alah ni ek...**


****aktiviti2 ini perlu dilakukan dgn sokongan pemakanan yg berkhasiat dan sihat secara konsisten…semakin konsisten latihan disusuli dgn pemakanan yg sihat, semakin cepat anda mendapat hasilnya…**** 

*
*
*
*
Ok aku da semangat sgt ni nk wat senaman no 1, 2, 3...klu boley nk wat kat opis ni...tp nti org kate aku meroyan plak...tnggu balik umah nti...ok next entry yg ntah bile aku nk buat pasal senaman kempiskn perut...wahhh boley la kte jadi model reramai nti kan...semoga aku tak hangit2 taik ayam nk wat senaman2 ni...aminnn~!!


to cik Sakin Sentap: GOOD LUCK~!!

Tuesday, June 12, 2012

Buncit buncit buncit~!


aku rase berat aku mst da naik balik...berape kilo aku pun taktau...nafsu makan menjadi2 plak skang...perut mcm da nak buncit...tp en donut pnye lg kedepan...ekekeke...

so start malam smlm, aku tak amek nasi dah...aku makan roti + susu je...waktu siang lak kene cut separuh nasi...makan mcm waktu pantang dlu...ermmm...harap susu tak drop...dlu mase pantang, ok je susu...hihi...

aku perasan, pinggang da tak berape nk ramping cam dlu...eh mestilah, ko tu mak org...bukan ank dara lg nk pinggang ala2 sarimah...tp kan, ade je org yg da ade anak 5 pun, body mengalahkan anak dara...apesal aku baru anak pertame nk ckp, "ala biase lah da kawen, da ade anak...mmg la gomok..." oooo takmo2...sian en donut baru setaun kawen, body da tk menarik tertarik mmg da bomb...

aku cdg dlm 2 3 bulan ni bangun pagi kene wat sit up...ataupun ape2 senaman kempiskan perut...pastu nk wat senaman utk kecikkn peha...mcm kelakar plak peha lg besar dari montot...hihi...tp sebaek lah semua seluar2 zaman ank dara dlu da boley pakai...cume ade baju2 kemeja yg agak ketat bile pakai...nmpak sgt lemak byk berkumpul kat bahagian atas...

pastu 2 3 bulan, baru lah nk g jogging kat tasik cempaka bangi ni haaa...skang nak jog tk berani lg...aku lari2 ank kat umah pun mak aku marah ckp takut rahim jatuh....phew~ 

k dah nak wat keje, settle keje, mau google senaman2 kempis perut n peha ni...kbai~

Monday, June 11, 2012

Annaila jadi model plak~

ekekeke...title tak menahan...bukan model sbnrnye...saje masuk pertandingan baby2 neh...so sape2 yg ade baby umur 3 bulan ke atas, boley la masuk...Annaila mane ckup umur...die baru 2 bulan lbeh...senyum pun tak reti sgt...susah benor aku ngacah nk die senyum mase amek pic ari tu...hahaha...tp saje je nak amek gmbr gedik die...pastu leh la letak kat umah n bilik die...wah gitu...mama yg terlebih excited ye...sekian...

syarat2nye, g tesco beli lah barang atas RM50...so tunjukkan resit pastu boley la pilih2 baju yg comey2...pastu click2...tadaaaaa...gmbar siap...pastu klu nak gmbar yg dorg amek tu kne beli...harga die,

cd sahaje : RM58.00
1 gmbar size A4 and 2 size kecik (normal) : RM50.00
cd + Gambar : RM88.00


aku amek pic je...sbb gmbar Annaila kelakar plak...nak amek pic + cd cam tak berbaloi2 plak...nk amek cd pun nti duk terperap je watpe kan...baek amek gmbar pastu g beli frame, balik dah boleh menghias umah...hahaha...

hadiah die...??ntah tak ingat plak aku...tp ade wang tunai + frame +++++... tak hengat...

so ni lah hasil gmbar Annaila yg klu aku tgk mst aku nak gelak....ekekeke...biarlah org nk kate ape Naila, yg penting mama nk ckp "comelnye ank mama ade rambut kerinting2 tu..." hahahaha....meh cium satu ribu kali...muaaahhh~!

Friday, June 8, 2012

Ma birthday ye~

hari ni besday aku...sila wish~!hahaha...suka suki je...ari ni besday tp da dapat hadiah bulan 4 ari tu dari en donut...en donut bg hadiah i-phone4 je...tkde S S ye...combined dgn hadiah kesakitan melahirkan Annaila...eh sbnr mane boleh kan...beranak lain, besday lain...eh demand lak mama Annaila ni ye...

so sempena besday aku ni nak mintak kat en donut sebijik banglo...eh..??silap2...nak mintak car seat utk Annaila je...heee...memandangkan ktorg selalu smpai umah senja2 sbb tnggu daddy balik dr keje...so klu ade car seat boley la aku balik keje, amek Annaila n terus balik umah...klu balik awal, boley la aku start memasak balik...tp kan aku rase aku da lupe nk masak cemane...da la dlu pas kawen baru nk belajar masak...ni da bape bulan tnggal, kompem lupe balik...dlu baru pandai masak sayur campur, ikan goreng ngn ayam paprik...da hebat sgt la rasenye time tu...tp mlm smlm aku terfikir, camne nk masak mnde alah tu ek...ape bahan2 die...ok pasni kne ade satu buku resepi memasak kat dapur...so tkde la lupe2 lg camne nk msak...keh3...maap la en donut klu sy masak pasni rase pelik mcm mase mule2 kawen dlu...:p

ok da merepek pnjg sgt...td nk cter car seat Annaila sbnrnye..ala aku bukan nk car seat yang canggih2 tu...ramai ckp ngn aku car seat tu kejap je gune...bile bdk kecik da start lasak, mmg die tolak mentah2 car seat...ye ke korg...?? so sbb ramai yg ckp cenggitu, maka aku cari la yg stok murah2 pnye....pilihan hati aku...
*
*
*
*
pink gtu~

ok mmg la ni mcm tmpat duduk kan...tp aku da bayangkn nk jatuhkn seat tu bg terbaring...kat tmpat duduk tu alas ngn bantal nipis bg rata klu Annaila baring...haaa...leh imagine tak...??klu tkley imagine tkpe...yg penting aku phm...hiks~

harge mnde alah ni harge mampu milik kot...RM68.00...berbaloi kot...??nk belinye kat marissa shoppe...eh online lg...dah tu taktau nk cari katne...kang g GM Klang kang, kne beli borong lak...hihi...tp insyaAllah en donut akan bawak aku ke GM Klang tu...so klu dpat lg murah kat sane, rembat kat sane je la ek...

ok dah...malam ni en donut belanje mkn...tu pun aku yg request...boley..??mse aku mntak td, en donut boley tnye "oww nk makan kat luar ye..." ok nanges laju2 dlm hati...